Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
!
!
Profesoori:
!
Dr.can.Muhamet Ahmeti
Materialet ndertimore
Prezantim Punuar nga :
!
Dalan Shabani
01
druri
01
✤ Druri eshte material
natyror mjaft i perhapur i
pa perpunuar
✤ Tradita e perdorimit te drurit
ne arkitekture eshte e ...
Ndertimi i trungut te drurit :
!
1. Mbeshtjellsi i jashtem - Korja e drurit
!
2. Lenda e drurit e perber nga rrathet konce...
01
Perparsit e drurit
ne ndertim :
✤ pesha (masa vellimore) e
vogel
✤ Soliditeti relativisht i larte,
ne shtypje dhe terhe...
01
Te metat e drurit
✤ strukture jo e njetrajtshme
ne te gjitha drejtimet
✤ Aftesia per te thither
lageshti
✤ Digjet lehte...
01
llojet kryesore te
lendeve drusore
✤ Pisha
✤ Bredhi
✤ Ahu
✤ Lisi
01
vetit e lendes se drurit
✤ Vetit fizike
!
✤ kompaktesia
✤ masa vellimore
✤ tkurrja, Bymimi,
Shtremberimet
✤ Perqueshmer...
01
Vetit mekanike
✤ Fortesia e drurit - Varet
prej llojit, lageshtis se
drurit, densitetit te
mases se drurit
✤ soliditeti...
01
Defektet e lendes
se drutit
✤ te plasurat - ndikimi i te
plasurave ne cilesin e
konstruksioneve te drurit
varet nga per...
01
✤ demtimi nga insektet - druri
ka prirje te demtohet nga
insekte te ndryshme te cilat
shkaktojn vrima me madhesi
te ndr...
01
Tharja e drunjeve
✤ tharja natyrore , dhe
✤ - artificiale
✤ tharja jo vetem qe rrit
rezistencen e drureve por
sherben e...
01
Perdorimi dhe
prodhimet prej druri
✤ ne praktik druri perdoret
si material monolit dhe
material i ngjitur
✤ si material...
01
Druri si material i
ngjitur
✤ Druri i llameruar
✤ pllakat me fije druri
✤ pllakat durisol
✤ elementet e perpunuara
jane...
Date : 29.04.2014
Faleminderit !
Referencat :
!
http://www.thisiscolossal.com/2013/11/lucid-stead-a-transparent-cabin-
bui...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

DRURI ne Arkitekture

7,643 views

Published on

A presantation about wood in architecture

Published in: Art & Photos
 • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/2F7hN3u ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Sex in your area is here: ❤❤❤ http://bit.ly/2F7hN3u ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

DRURI ne Arkitekture

 1. 1. ! ! Profesoori: ! Dr.can.Muhamet Ahmeti Materialet ndertimore Prezantim Punuar nga : ! Dalan Shabani
 2. 2. 01 druri
 3. 3. 01 ✤ Druri eshte material natyror mjaft i perhapur i pa perpunuar ✤ Tradita e perdorimit te drurit ne arkitekture eshte e lashte ✤ Ka perdorim te gjere dhe te shumllojshem : si material konstruktiv, por edhe zdrukthtari (dyer, dritare, parket, llamperi)
 4. 4. Ndertimi i trungut te drurit : ! 1. Mbeshtjellsi i jashtem - Korja e drurit ! 2. Lenda e drurit e perber nga rrathet koncentrik ! 3. Pjesa qendrore - zemra e drurit
 5. 5. 01 Perparsit e drurit ne ndertim : ✤ pesha (masa vellimore) e vogel ✤ Soliditeti relativisht i larte, ne shtypje dhe terheqja ne drejtim te fibrave ✤ Perqueshmeri e dobet e nxetesis ✤ Perpunohet lehte ✤ Ngjitja e thjesht mes veti
 6. 6. 01 Te metat e drurit ✤ strukture jo e njetrajtshme ne te gjitha drejtimet ✤ Aftesia per te thither lageshti ✤ Digjet lehte ✤ Mundesia e kalbjes ne kushte te ndryshme ✤ Demtimet nga insektet ✤ nyjet, plasaritjet
 7. 7. 01 llojet kryesore te lendeve drusore ✤ Pisha ✤ Bredhi ✤ Ahu ✤ Lisi
 8. 8. 01 vetit e lendes se drurit ✤ Vetit fizike ! ✤ kompaktesia ✤ masa vellimore ✤ tkurrja, Bymimi, Shtremberimet ✤ Perqueshmeria e nxehtesis
 9. 9. 01 Vetit mekanike ✤ Fortesia e drurit - Varet prej llojit, lageshtis se drurit, densitetit te mases se drurit ✤ soliditeti ne shtypje dhe terheqje ne drejtim te fibrave dhe normal ndaj fibrave
 10. 10. 01 Defektet e lendes se drutit ✤ te plasurat - ndikimi i te plasurave ne cilesin e konstruksioneve te drurit varet nga permasat , sasia, lloji i tyre , vendosja ne gjatesi apo gjersi ✤ nyjet - jane bazat e degeve te njoma ose te thara te futura ne trungun e drurit. Ato prishin strukturen e rregullt sepse rreth tyre fibrat shtremberohen
 11. 11. 01 ✤ demtimi nga insektet - druri ka prirje te demtohet nga insekte te ndryshme te cilat shkaktojn vrima me madhesi te ndryshem, per pasoj zvoglohet rezistenca mekanike ✤ Kalbezimi - quhet lenda e dekompozuar e drurit si rrjedhim i zhvillimit ne te i kerpurdhave
 12. 12. 01 Tharja e drunjeve ✤ tharja natyrore , dhe ✤ - artificiale ✤ tharja jo vetem qe rrit rezistencen e drureve por sherben edhe si mas mbrojtese kunder kalbjes
 13. 13. 01 Perdorimi dhe prodhimet prej druri ✤ ne praktik druri perdoret si material monolit dhe material i ngjitur ✤ si material monolit pedoret ne trajt te trangujve te rrumbullaket trajeve te prer, derrasave
 14. 14. 01 Druri si material i ngjitur ✤ Druri i llameruar ✤ pllakat me fije druri ✤ pllakat durisol ✤ elementet e perpunuara jane derrasat e perpunuara per dysheme per dritare e per dyer per qellime te ndryshem si parket etj.
 15. 15. Date : 29.04.2014 Faleminderit ! Referencat : ! http://www.thisiscolossal.com/2013/11/lucid-stead-a-transparent-cabin- built-of-wood-and-mirrors-by-phillip-k-smith-iii/ ! http://www.treedictionary.com/DICT2003/hardtoget/ntb29/pg_1-25/ ! http://www.hualingxj.com/continuously-application-of-house-remodel-that-has- reclaimed-wood/using-wooden-and-also-lumber-in-family-home-remodelling-striking- concepts-and-also-old-fashioned-interior-construction-concepts-display-magnificent- reclaimed-solid-wood-barn-style-and-design-to-cover/ ! http://www.hualingxj.com/organic-snow-home-looking-so-stylish-in-its-building- style/architectural-mastery-beautiful-concepts-and-also-warm-home-layout-layouts- present-wonderful-old-fashioned-bath-room-layout-that-has-light-solid-wood-mirror- and-also-marble-countertop-at-1130-mos-way/

×