Xarxa socials

478 views

Published on

informacio de xarxa socials

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
478
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
18
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Xarxa socials

 1. 1. Xarxa locals CLASSE PQPI
 2. 2. ● Que és una xarxa social? És una estructura social composta per individus (o organitzacions) anomenats "nodes" que estan lligats (connectats) per un o més tipus d'interdependència com ara amistat, parentesc, interessos comuns, intercanvis financers, relacions sexuals, creences, coneixements o prestigi.
 3. 3. ● Des de quan existeixen? A finals de 1800, tant Émile Durkheim com Ferdinand Tönnies anunciaven la idea de les xarxes socials en les seues teories i investigacions de grups socials
 4. 4. ● Per a què serveixen? En la seva forma més simple, una xarxa social és un mapa de lligams especificats, com ara amistat, entre els nodes que s'estudien. Els nodes als quals un individu està connectat són els contactes socials d'aquest individu. La xarxa també pot ser usada per mesurar el capital social, que és el valor que un individu rep de la xarxa social. Aquests conceptes estan sovint explicats en un diagrama de xarxa social, on els nodes són punts i els lligams són línies.
 5. 5. ● Que signifiquen els sis graus de separació? Se le llama “Seis grados de separación” a la hipótesis que intenta probar que cualquiera en la Tierra puede estar conectado a cualquier otra persona del planeta a través de una cadena de conocidos que no tiene más de cinco intermediarios (conectando a ambas personas con sólo seis enlaces), algo que se ve representado en la popular frase «el mundo es un pañuelo». La teoría fue inicialmente propuesta en 1930 por el escritor húngaro Frigyes Karinthy en un cuento llamado Chains.
 6. 6. ● Quins tipus de xarxes socials existeixen? Es poden distingir dos tipus de xarxes socials: ● Analògiques o off-line, formades per grups de persones relacionades entre si, i que es desenvolupen sense sistemes electrònics o informàtics connectats a la xarxa. ● Digitals o on-line, originades als mitjans informàtics i electrònics, que és on es desenvolupen.
 7. 7. ● Explica algunes de les xarxes socials més conegudes. El Facebook és una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar- s'hi. És una de les xarxes socials més conegudes actualment.
 8. 8. Twitter (pronunciat en anglès [ tw ] o ['tw tə ])ˈ ɪɾɹ̩ ɪ ʳ és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats piulades o tuits) per mitjà del mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com Twidroid, Twitterrific, Tweetie, Facebook, Twinkle, Tweetboard o TweetDeck.
 9. 9. ● Bibliografia. ● https://www.google.es ● http://ca.wikipedia.org
 10. 10. 20/03/2014 Dairo Alfonso Castro. PQPI.

×