Introductie Dapter e-portfolio
voor Teletop dpf gebruikers

Schooljaar 2010/2011
Inleiding Dapter e-portfolio
Wat is Dapter e-portfolio?
In Dapter kunnen gebruikers meerdere portfolio’s voor
verschillende doelen aanmaken en onderhouden.

Een aantal voorbeelde...
Het onderdeel producten is in Dapter de verzamelplek van alle
documenten, foto’s, video’s, etc. die een gebruiker wil bewa...
Voor beheerders kent Dapter een krachtige en flexibele
formulierenbouwer.

U bepaalt welke vragen en invoervelden er op ee...
Net zoals Teletop dpf werkt Dapter met sjablonen. Op basis van een sjabloon krijgt een
gebruiker een Dapter-omgeving confo...
Dapter kent een moderne Web2.0 interface die aansluit bij het
gebruikersgemak van de eigen computer, zoals bijvoorbeeld he...
Upgrade Teletop dpf naar
Dapter e-portfolio
Wat gebeurt er met mijn Teletop portfolio?
Bij het overzetten van uw portfoliobestanden blijft alle inhoud behouden. Ook de relaties tussen
items binnen Teletop dpf ...
In Teletop dpf kan een bezoeker 2 rechten hebben. Het recht Lezen
geeft toegang tot de onderdelen Welkom, CV en Showcase. ...
Voor de verschillende menuonderdelen uit Teletop dpf wordt in Dapter
een map aangemaakt in het onderdeel producten.

Deze ...
Dapter benadert elk bestand als apart item.

In Teletop dpf was een bestand altijd een bijlage van een item. Deze bijlagen...
Zoals hiervoor is toegelicht, was een bestand in Teletop dpf een bijlage van een item. Dit item kan
nog meer informatie be...
Dapter kent de mogelijkheid
                                om een product als favoriet te
...
Indien een Teletopdpf-sjabloon gebruik maakt van de
                      keuzelijst Vaardigheden, d...
Kenmerken
 Gebruiksvriendelijke Web 2.0
 toepassing
 Voldoet aan de e-portfolio NL
 standaard (NTA2035)
Dapter e-portfolio...
Meer weten?
Maak een afspraak met één van onze
adviseurs! Bel 053-4803130 of vul het
contactformulier in op www.dapter.nl
...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Introductie Dapter e-portfolio voor Teletop DPF gebruikers

1,913 views

Published on

Introductie Dapter e-portfolio voor Teletop DPF gebruikers

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,913
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
202
Actions
Shares
0
Downloads
22
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Introductie Dapter e-portfolio voor Teletop DPF gebruikers

 1. 1. Introductie Dapter e-portfolio voor Teletop dpf gebruikers Schooljaar 2010/2011
 2. 2. Inleiding Dapter e-portfolio Wat is Dapter e-portfolio?
 3. 3. In Dapter kunnen gebruikers meerdere portfolio’s voor verschillende doelen aanmaken en onderhouden. Een aantal voorbeelden van een mogelijk portfolio zijn: Taalportfolio CKV-dossier Maatschappelijke stage Ontwikkelings-/reflectieportfolio Per portfolio kunnen bezoekers worden uitgenodigd.
 4. 4. Het onderdeel producten is in Dapter de verzamelplek van alle documenten, foto’s, video’s, etc. die een gebruiker wil bewaren. Deze producten kunnen worden geordend met mappen, net zoals gebruikers dat gewend zijn van hun computer.
 5. 5. Voor beheerders kent Dapter een krachtige en flexibele formulierenbouwer. U bepaalt welke vragen en invoervelden er op een formulier moeten komen. Nadat u dit formulier beschikbaar heeft gesteld aan Dapter-gebruikers, kunnen zij het ingevulde formulier aan producten toevoegen.
 6. 6. Net zoals Teletop dpf werkt Dapter met sjablonen. Op basis van een sjabloon krijgt een gebruiker een Dapter-omgeving conform de inrichting van dit sjabloon. De sjablonen van Dapter bieden u de mogelijkheid om voorgedefiniëerde portfolio’s, formulieren, mappen en zelfs bestanden aan eindgebruikers beschikbaar te stellen. Daarnaast zijn deze sjablonen dynamisch; plaatst u bijvoorbeeld een nieuw bestand in het sjabloon, dan zal deze ook naar de afgeleide omgevingen worden gedistribueerd.
 7. 7. Dapter kent een moderne Web2.0 interface die aansluit bij het gebruikersgemak van de eigen computer, zoals bijvoorbeeld het verslepen van bestanden. Daarnaast sluit de interface aan bij wat men gewend is van sociale netwerken, zoals bijvoorbeeld Hyves. Zo kan bijvoorbeeld in elk portfolio gebruik worden gemaakt van een fotoalbum en een blog.
 8. 8. Upgrade Teletop dpf naar Dapter e-portfolio Wat gebeurt er met mijn Teletop portfolio?
 9. 9. Bij het overzetten van uw portfoliobestanden blijft alle inhoud behouden. Ook de relaties tussen items binnen Teletop dpf en de rechten voor genodigden blijven gewaarborgd*. Dapter is echter een compleet nieuwe applicatie met een nieuwe interface en nieuwe mogelijkheden. Hoe de functionaliteit van Teletop dpf terugkomt in Dapter ziet u hierna. * Enige uitzondering hierop is bepaalde inhoud die aan de tekstbewerker is toegevoegd, zoals afbeeldingen, video’s en weblinks. Deze vindt u als losse items terug in Dapter e-portfolio.
 10. 10. In Teletop dpf kan een bezoeker 2 rechten hebben. Het recht Lezen geeft toegang tot de onderdelen Welkom, CV en Showcase. Het recht Lezen en beoordelen geeft ook toegang tot de onderdelen PAP en Reflectie. Om onderscheid tussen deze rechten te maken, krijgt een gebruiker na de overzetting 2 standaard portfolio’s. Deze dragen de naam die aan de menuonderdelen CV en Showcase en PAP en Reflectie is gegeven. Na het overzetten kan de gebruiker deze portfolio’s verder gaan vullen. U kunt echter ook meer of andere portfolio’s beschikbaar stellen.
 11. 11. Voor de verschillende menuonderdelen uit Teletop dpf wordt in Dapter een map aangemaakt in het onderdeel producten. Deze mappen behouden de naam zoals deze in het sjabloon zijn ingesteld. Voor een aantal keuzelijsten, zoals bijvoorbeeld Vakken, worden tevens submappen aangemaakt.
 12. 12. Dapter benadert elk bestand als apart item. In Teletop dpf was een bestand altijd een bijlage van een item. Deze bijlagen vindt u na het overzetten naar Dapter terug in de bijbehorende map.
 13. 13. Zoals hiervoor is toegelicht, was een bestand in Teletop dpf een bijlage van een item. Dit item kan nog meer informatie bevatten, zoals bijvoorbeeld een beschrijving. Om deze informatie niet verloren te laten gaan, is elk item na de overzetting als ingevuld formulier terug te vinden. Eventuele bijlagen zijn als link in dit formulier opgenomen. Alle Archief-items uit Teletop dpf, zijn in Dapter terug te vinden in de bijbehorende Vak-map. Welke map dit is, wordt bepaald door de optie die uit de keuzelijst Vakken voor het item is geselecteerd.
 14. 14. Dapter kent de mogelijkheid om een product als favoriet te markeren. Gemarkeerde producten worden direct getoond in portfolio’s die gebruik maken van de favorieten- functionaliteit. Het portfolio CV & Showcase bevat deze functionaliteit. Items die in Teletop dpf werden getoond in de showcase, zijn hierin opgenomen.
 15. 15. Indien een Teletopdpf-sjabloon gebruik maakt van de keuzelijst Vaardigheden, dan wordt tijdens de overzetting voor elke vaardigheid een formulier aangemaakt. In dit formulier wordt naar de producten verwezen die aan deze vaardigheid zijn gekoppeld. Indien gebruik wordt gemaakt van deze keuzelijst, dan zullen deze vaardigheid-formulieren zijn opgenomen in het portfolio CV & Showcase.
 16. 16. Kenmerken Gebruiksvriendelijke Web 2.0 toepassing Voldoet aan de e-portfolio NL standaard (NTA2035) Dapter e-portfolio Compatibel met SCORM 2004 Doelgerichte tooling voor o.m. Formulieren Assessments Documentbeheer Reflectie en feedback Portfolio’s
 17. 17. Meer weten? Maak een afspraak met één van onze adviseurs! Bel 053-4803130 of vul het contactformulier in op www.dapter.nl Dapter is een oplossing van Dactique

×