Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Excursió a la vall de núria

906 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Excursió a la vall de núria

 1. 1. ExcursióExcursió a la Vall de Núriaa la Vall de Núria
 2. 2. La vall de Núria és un dels paratges naturals més emblemàtics i extraordinaris del Pirineu oriental català. Es troba a 2000 metres d'altitud, en un emplaçament on neixen multitut de fonts i torrents. Protegint i envoltant seu bell llac apareixen cims que arriben gairebé els 3000 metres, com el Puigmal. La seva altitud i un relleu accidentat han facilitat la seva rica i variada vegetació així com un refugi per a animals com l'àguila reial, l'isard o la perdiu blanca. A més de naturalesa Núria acull un santuari, d'estil neoromànic, que tradicionalment ha estat i és centre de peregrinació popular sent objecte de gran veneració
 3. 3. Aquest enclavament muntanyós disposa d'instal · lacions per a la pràctica de l'esquí, tant alpí com nòrdic i també es poden practicar altres esports com la pesca, el senderisme, passejades a cavalls i altres activitats a l'aire lliure. Un modern hotel permet als visitants passar el temps que desitgin a la vall. Els més muntanyencs i aventurers es poden allotjar en els refugis que es troben en les seves proximitats.
 4. 4. PRESENTACIÓ DEL NOSTRE VIATGE A LA VALL DE NÚRIA El primer cap de setmana del mes de Juny d'aquest any anirem amb cotxe d'excursió a la Vall de Núria. El pronóstic del temps per aquests dies és molt bo pero com es tracta d'un lloc de muntanya portarem roba d'abric i pluja per si de cas. També serà imprescindible un bon calçat de muntanya i roba per a dos dies. FARÁ BON TEMPS !!!
 5. 5. La Sortida: El dissabte dia 6 de Juny matinarem per sortir des de Sant Cugat a les 7:30 del matí i poder així aprofitar des de ben aviat el dia a Nuria. El trajecte que farem en cotxe per arribar-hi serà el seguent: Agafarem la autopista AP7 en direcció Girona per després prendre la sortida 14 e incorporar-nos a l'autovia C17 cap a Vic-Puigcerdà.
 6. 6. Aquesta autovia ens portará directament fins a Ripoll que és el poble on pararem a esmorzar. Des de Ripoll continuarem després per la N-260 fins arribar a Ribes de Freser, poble en el cual ens muntarem al tren cremallera que a les 9:40 ens pujarà fins a Núria.
 7. 7. El trajecte al tren cremallera supera un desnivell de més de 1000 metres i ofereix un paisatge espectacular on es veuen nombroses cascadas entre boscos de pi negre i prats de muntanya. Com en té una durada de 40 minuts segurament a les 10:20 ja estarem trepitjant Núria.
 8. 8. L'ARRIBADA
 9. 9. Després de deixar les motxilles al lloc on dormiren aprofitarem el matí per passejar per la vall i conèixer les seves voltants. Si ens dóna temps abans de menjar llogarem una barca o una canoa para gaudir del llac..
 10. 10. Dinarem en l'autoservei que hi ha a les instal.lacions de la mateixa vall I a la tarda farem una de les rutes a peu o cavall pels voltants
 11. 11. I més tard visitarem el santuari de Núria on es trova la famosa Verge de Núria
 12. 12. Com segur que tindrem molta gana després de tanta activitat ens concedirem un bon sopar al restaurant el Racó de la Vall, del qual parlen molt bé i a més està enganxar a l'hotel en el qual dormirem.
 13. 13. Ens hi anirem a dormir aviat... ...per l'endemà estar descansats i preparats per la ruta de senderisme que tenim pensat fer...
 14. 14. El dia de l'excursió esmorzarem i dinarem a l'aire lliure per la qual cosa portarem fruita, entrepans i aigua a les motxilles
 15. 15. Farem la ruta del Camí Vell pel pont del Cremal durant aprox. 4 hores, ruta que és molt interesant i atractiva per la diversitat de ambients i paisatges
 16. 16. LA TORNADA L'ultim tren cremallera que sortirà de Núria serà a les 18:20 pel que arribarem a l'estació amb antelació per no perdre'l. Calculem estar de tornada a Sant Cugat sobre les nou del vespre, segur que cansats però molt satisfets per tot el cap de setmana.
 17. 17. Arribada a Sant Cugat i fi del viatge....

×