Successfully reported this slideshow.

Az ember evolúciójának mitosza és a "rasszok"

2

Share

Upcoming SlideShare
Dinoszauruszok és emberek
Dinoszauruszok és emberek
Loading in …3
×
1 of 63
1 of 63

More Related Content

Related Books

Free with a 14 day trial from Scribd

See all

Az ember evolúciójának mitosza és a "rasszok"

 1. 1. Az ősember és a rasszok keletkezése
 2. 2. Az ember feltételezett evolúciója
 3. 3. 1. Mi az igazság a barlanglakókról? 2. Mi az igazság az előemberekről? 3. Hogyan alakultak ki az emberi rasszok?
 4. 4. Barlanglakók 1. Barlanglakók mindig éltek. 2. Barlanglakók ma is élnek. 3. A barlanglakók nem voltak alacsonyan fejlett személyek. 4. A barlanglakók nagy művészeti és készséggel rendelkeztek. 5. A barlanglakók semmivel sem készítettek gyengébb szerszámokat, mint a körülöttük élő népek. 6. A barlanglakók étrendje változatos volt.
 5. 5. A világ legkeresettebb barlanglakója
 6. 6. Egy korábbi barlanglakó
 7. 7. Australopithecusok - Lucy Az AL 288-1 vagy "Lucy": az etiópiai Hadarban talált első fosszília, melyről azt tartották, hogy az Australopithecus aferensis fajához tartozik. Az evolucionisták sokáig kemény erőfeszítéseket tettek, hogy bebizonyítsák, Lucy felegyenesedve járt, ám a legutóbbi kutatások egyértelműen kimutatták, hogy ez az élőlény egy fel nem egyenesedett közönséges csimpánz volt.
 8. 8. Australopithecusok
 9. 9. Australopithecusok Lucy koponyájának tipikus „rekonstrukciója”!
 10. 10. Australopithecusok Australopithecus Csimpánz
 11. 11. Australopithecusok Lucy feltételezett térde. Nem az övét mutatja a National Geographic, hanem egy 70 méterrel mélyebben, és így mérfölddel arrébb megtalált térdet. A térdszöggel próbálják bizonyítani, hogy ember volt, de abban semmi különös nincsen. Sok ugró majomnak ilyen térde van ma is. Ha nagyobb is a térd az sem jelent semmit, hiszen egy nagyobb egyednek, nagyobb térde is van.
 12. 12. Australopithecus – egy kihalt majomfaj Miután a maradványokat 15 évig tanulmányozták, Lord Zuckerman és specialistákból álló ötfős csapata arra a következtetésre jutott, hogy az Australopithecus közönséges majomfaj volt, és semmiképpen nem járhatott két lábon - annak ellenére, hogy Zuckerman maga is evolucionista volt. Ezzel egybevágóan Charles Oxnard, a témát kutató másik híres evolucionista, az Australopithecus csontvázának felépítését a mai orangutánéhoz hasonlította. Végül 1994-ben az angliai Liverpool Egyetem csapata átfogó kutatásba kezdett a témában, és arra a következtetésre jutottak, hogy "az Australopithecus négy lábon mozgott"
 13. 13. Australopithecusok A St. Louis Múzeumban, Lucynak még emberi talpakat, és tenyereket is tettek, pedig azt nem kapták meg. Ez nem oktatás, hanem megtévesztés.
 14. 14. Australopithecus - Laetoli Mary Leakey találta ezeket a lábnyomokat a tanzániai Laetoli-ban, 1977-ben. A lábnyomokat egy “3,6 millió éves rétegben találták”, és semmiben sem különbözik az olyan lábnyomoktól, amilyet egy mai ember hagyna maga után.
 15. 15. A Mary Leakey által talált lábnyomot számos híres paleoantropológus megvizsgálta, többek között Don Johanson és Tim White is. Ugyanolyan eredményre jutottak. White azt írta: „Semmi kétség. Olyanok, mint a mai, modern ember lábnyomai. Ha a kaliforniai tengerpart homokjában lennének, és egy négyéves gyereket megkérdeznénk, hogy mik azok, azonnal rávágná, hogy valaki járt erre. Nem tudná megkülönböztetni a parti homokban található száz másik lábnyomtól - de én se, és te se.”
 16. 16. Australopithecus – Laetoli Hamisítvány National Geographic módra
 17. 17. Australopithecus Richard Leakey -Mary Leakey fia- szerint „több, mint valószínű, hogy Lucy egy törpe csimpánz volt. A majmok feltételezett emberré alakulásának bizonyítékai túlságosan kevéssé meggyőzőek.” Maga Donald Johansson pedig ezt írta: az Australopithecus Africanus (Lucy) egyáltalán nem rokon az emberekkel!
 18. 18. Australopithecus – Olduvai Gorge Az Orduvai Gorge-nál találta meg Leakey egy kőkunyhó maradványait. Ebben az eseményben az volt a szokatlan, hogy a kunyhó építési módja, amelyet még ma is alkalmaznak Afrika egyes részein, csak a Homo sapienstől származhatott! Tehát Leakey felfedezése szerint az Australopithecus, a Homo habilis, a Homo erectus és a Homo sapiens egyidejűleg létezett egymás mellett, mintegy “1,7 millió évvel ezelőtt!” Ez a felfedezés bizonyosan érvényteleníti azt az evolúciós elméletet, hogy a mai ember majomszerű fajokból fejlődött ki, amilyen például az Australopithecus.
 19. 19. Louis Leakey szinte egymás mellett találta meg az Australopithecus, Homo habilis és Homo erectus maradványait Olduvai Gorge térségében. Természetesen az elképzelt családfa egyáltalán nem létezik. A Harvard Egyetem paleontológusa, Stephen Jay Gould, annak ellenére, hogy maga is evolucionista, rávilágít az evolúciós elmélet csődjére: „Mi lett a létránkkal, ha van három, egy időben létező emberszabású faj (A. africanus, a robusztus Australopithecus fajok és a H. habilis), amelyek egyike sem származott a másiktól? És ráadásul a három közül egyik sem mutatott semmiféle evolúciós jellemzőt azalatt, hogy a Földön léteztek.”
 20. 20. Ramapithecus
 21. 21. Ramapithecus – a valóság Az első Ramapithecus lelet nem volt más, mint egy két darabból álló, hiányos pofacsont (jobbra). A rajzolók azonban, ezeknek a pofacsont daraboknak alapján teljes nyugalommal megrajzolták a Ramapithecus egész családját és képzeletbeli mindennapjait.
 22. 22. Ramapithecus Evolucionista tudósok, akik a Ramapithecust nem tekintik ember elődnek: Richard Leakey David Pilbeam Peter Andrews Allen L. Hammon Leonard D. Greenfield
 23. 23. Homo Habilis: egy másik majom, mint szemétláda A Tim White által 1986-ban talált, OH 62 névre keresztelt új Homo habilis foszilia megdöntötte azokat az állításokat, miszerint felegyenesedve jártak volna. Ezek a fosziliák azt mutatták, hogy a Homo habilisnek olyan hosszú karja és rövid lábai voltak, mint a mai majmoknak. A Homo Habilisek alapvetően a paleoantropológusok „szemétládája.”
 24. 24. A fül vizsgálatának eredménye: A MAJOM ÉS AZ EMBER KÖZÖTT NINCSEN ÁTMENET Az emberek és a majmok belső fülében található félkör alakú járat összehasonlító analízise kimutatta, hogy az ember őseként bemutatott élőlények valójában közönséges majmok. Az Australopithecusnál és a Homo habilis fajoknál a majom belső fülének járata, a Homo Erectusnál pedig az ember belső fülének járata figyelhető meg.
 25. 25. Nem majomemberek! Jawai előember Pekingi ember Piltdowni ember Nebraska ember
 26. 26. Jawai előember Egy pigmeusokéhoz hasonló koponyacsont A combcsont egy mai emberé, de 15 méterrel távolabb találtak rá A fogak orángutántól vannak
 27. 27. Pekingi ember Ugyanolyan koponyacsont, mint a jawai ember esetében Ehhez hasonló csontokat találtak Afrikában is Majomcsontokkal keverve voltak a barlangban, ezért vegyültek
 28. 28. Piltdowni ember A vizsgálatok kiderítették, hogy emberi koponya és orángután állkapocs keveréke
 29. 29. Nebraskai ember
 30. 30. Nebraska ember - leletek
 31. 31. Nebraska ember – a valóság
 32. 32. Orce ember – a valóság
 33. 33. Neandervölgyi ember
 34. 34. Neandervölgyi ember A művész elképzelése... ...és egy mai robotkép
 35. 35. Neandervölgyi ember
 36. 36. Neandervölgyi ember – mai leírás A neandervölgyiek elismert szakértője, Erik Trinkaus, a New Mexico Egyetem paleoantropológusa, azt írja: A neander-völgyi csontmaradványok összehasonlítása a mai emberek csontvázaival azt mutatja, hogy a neandervölgyi leletekben semmi sincs, ami azt mutatná, hogy mozgási, manipulációs, intellektuális vagy nyelvi képességeik bármiben is elmaradtak volna a modern emberétől. A neander-völgyi ember birtokában volt a szabás-varrás képességének, ezt mutatja egy érdekes lelet: egy „26 ezer éves” tű . (D.Johanson, B. Edgar. From Lucy to Language. s.99)
 37. 37. Neandervölgyi ember – DNS Megvizsgálták a neandervölgyiek DNS szekvenciáját. A beharangozott sajtótájékoztatón elmondták, hogy nem olyan, mint a mai emberé, de olyan, mint egy afrikai emberé! Valóban emberi, mégpedig ahogyan várható volt, sötét bőrű emberé, aki lebetegedett a D vitamin hiány miatt.
 38. 38. A kiálló szemöldökcsont fontossága!
 39. 39. A tudományos eredmények megcáfolják Darwin elméletét
 40. 40. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 41. 41. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka? „A rassz szó a francia race kifejezés magyarosított alakja, amely emberfajtát jelent. Az emberi rasszokat a 19. század közepétől az Európán kívüli népek gyarmati leigázását morálisan elfogadható, "természetes" folyamatként normalizálni törekvő nyugat-európai gondolkodásmód külön fajoknak állította be. E rasszista ideológia a 20. század elejére Európa-szerte, illetve az oda érkező európai bevándorlók által uralt 'fehér-telepes' társadalmakban uralkodó nézetté vált. Mára a nyugat-európai eszmeiség is rákényszerült annak a - világ társadalmainak nagy része által soha meg nem kérdőjelezett - ténynek az elfogadására, hogy minden ember egyetlen fajhoz (Homo sapiens) tartozik. Rasszok vagy emberfajták helyett emberi „fajokról” beszélni ugyanakkor ma már nemcsak régies, hanem pontatlan és a világ társadalmi viszonyait, s különösen a rasszizmustól sújtott csoportok pszichológiai egyensúlyát és fiziológiai jólétét súlyosan károsító szóhasználat.” Forrás: Wikipédia
 42. 42. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka? Az óramutató járásának megegyező irányban: „Afro-Karibi”, „Kaukázusi”, „Kelet Ázsiai”, „Nyugat Ázsiai”.
 43. 43. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 44. 44. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 45. 45. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 46. 46. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka? Két tetszőleges ember DNS-e átlagosan csak 0,2%-ban különbözik. Ebből csak 6% kapcsolatos „rasszok közötti” kategóriákkal. Pl.: A fehér amerikaiak a külső megjelenés tekintetében távol állnak a fekete amerikaiaktól, szövetmintáik gyakran jobban hasonlítanak a feketék mintáihoz, mint azok egymáshoz.
 47. 47. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 48. 48. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka? Melanocita Melanin Legfőképpen a melanin felel a bőrünk és a hajunk színéért.
 49. 49. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka? „Tudjuk, hogy a bőrszínt több génpár határozza meg. Az egyszerűség kedvéért tételezzük fel, hogy csak két gén van, amelyek a kromoszóma A, ill. B helyén találhatók. A gén egyik formája (M) nagyobb mennyiségű melanin termelésére késztet; a gén másik formája (m) pedig csak kis mennyiségű melanin termelésére. Az A pozícióban tehát az MAMA,MAmA vagy mAmA párok fordulhatnak elõ. Ez arra késztetné a bőrsejteket, hogy sok, közepes mennyiségű vagy kevés melanint termeljenek. Ennek megfelelően a B pozícióban az MBMB, MBmB vagy mBmB génpárok fordulhatnak elő, amelyek megint csak sok, közepes mennyiségű vagy kevés melanin termelésére késztetnék sejteket. Tehát a nagyon sötét bőrű emberek például az MAMAMBMB kombinációval rendelkezhetnek. Mivel az ilyen embereknek akár a spermiumai, akár a petesejtjei csak az MAMB kombinációt mutathatják (hiszen A-ból és B-ből csak egy-egy pár kerülhet be a spermiumba, ill. petesejtbe), csak olyan gyermekeik lehetnek akiknek ugyanaz a génkombinációjuk, mint nekik. Ezért az összes gyerekük sötétbőrű lesz. Hasonló módon az mAmAmBmB génkombinációval rendelkező világos bőrű embereknek csak ugyanilyen gyermekeik lehetnek.” Forrás: Kérdések a kezdethez c. könyv
 50. 50. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 51. 51. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 52. 52. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 53. 53. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 54. 54. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 55. 55. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka? Az Etemenanki Ziggurat 91 méter magas volt.
 56. 56. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 57. 57. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka? Népek, akiknél megtalálható a nyelvek összekeveréséről szóló történet: Babilóniak Indiaiak Írek – ősi királyuk összegyűjtötte a szétszórt nyelveket és megalkotta az ősi ír nyelvet Görögök Wasania – Kenya Kacha Naga – Assam Ősi ausztrál bennszülőttek Maidu – Kalifornia Tlingit – Alaszka Kiche – Guatemala Észtek, stb. Ezek pedig történelmi feljegyzéseken alapulnak. A ma élő nyelvészek is egy ősi nyelvről beszélnek.
 58. 58. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka? A pigmeusok: A környező népek nyelveit beszélik – nincs saját nyelvük A környező népek kitaszított tagjai
 59. 59. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka? A Mbuti pigmeusok az Ituri erdőben élnek. A szomszédos népek leölték és megették őket az 1998-2008-as kongói háborúban. Azért irtották őket, hogy megkaparintsák az altalaj kincseket. A kongói háború összesen 5,6 millió halottat követelt.
 60. 60. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 61. 61. A rasszok kialakulása - az evolúció bizonyítéka?
 62. 62. Zsolt 139:14 Magasztallak, hogy csodálatosan megkülönböztettél. Csodálatosak a te cselekedeteid! és jól tudja ezt az én lelkem. Zsolt 139:15 Nem volt elrejtve előtted az én csontom, mikor titokban formáltattam és idomíttattam, mintegy a föld mélyében. Zsolt 139:16 Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva: a napok is, a melyeken formáltatni fognak; holott egy sem volt még meg közülők
 63. 63. Copyrightok: A bemutatóban felhasznált képek, ha másképpen nincs pontosítva, akkor a Wikipédia ingyenesen és szabadon felhasználható képeiből lettek válogatva. Ugyanakkor vannak olyan képek, amiket Dr. Kent Hovind szíves engedélyével használtam fel.

×