Per al desenvolupament de la Competència Social i ciutadana,              els últims dies d aquest trimestr...
EDAT MITJANA   
Edat mitjana a la península        ibèrica               EL REGNE VISIGÒTIC:Els visigots eren uns ...
AL-ANDALUS               LA CONQUESTA MUSULMANAUn exèrcit musulmà va derrotar els visigots i va conquerirla...
AL-ANDALUS                L’EVOLUCIÓ:  Emirat (fins al 756. Província que depenia de la califa de  Dam...
AL-ANDALUS                SOCIETAT   Els musulmans eren propietaris de les millors terres.   Els mos...
AL-ANDALUS          ART I CULTURA
ELS REGNES CRISTIANS              LA FORMACIÓ (segles VIII al X)  A la zona cantàbrica els cristians que h...

ELS REGNES CRISTIANS                AVANÇ CRISTIÀ(segles XI al XV) El regne de Portugal es va independitz...

ELS REGNES CRISTIANS              SOCIETAT Privilegiats:    Els cavallers o nobles s’encarregaven de  ...




ELS REGNES CRISTIANS ART I CULTURA          Estil romànic (s. XI al XIII): Durant els segles XI i XIII, a la Pe...

ELS REGNES CRISTIANS ART I CULTURA          Estil gòtic(s. XIII al s XV): Es construïren nombroses esglésies i ...

Podeu trobar la presentació  al Bloc de lEscola     http://blocs.xtec.cat/ceipdalins        Moltes gràcies !...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Mitjana laia janet sebastià

1,029 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Mitjana laia janet sebastià

 1. 1. Per al desenvolupament de la Competència Social i ciutadana, els últims dies d aquest trimestre hem trebrallat el tempshistòric com un espai molt llarg, on els historiadorsi les historiadores han convingut a dividir-lo en cinc gransetapes, per així poder especialitzar-se i estudiar-lo millor.Aquest curs, a 4t hem fet una presentació de lEdatMitjana que arrenca en el segle V i dura fins a l’arribada deCristòfor Colom a Amèrica.El treball ha estat de reflexió peronal per poder adquiriralgunes idees sobre personatges, fets, estils artísitics delpassat per poder comprendre millor el present en el seuentorn més proper.
 2. 2. EDAT MITJANA 
 3. 3. Edat mitjana a la península ibèrica  EL REGNE VISIGÒTIC:Els visigots eren uns pobles del nord d’Europa que es vanestablir a la península amb capital a Toledo des del 409 finsal 711.Van adoptar el llatí, les lleis romanes i el catolicisme.Les províncies dels romans, ells les van anomenar ducats.
 4. 4. AL-ANDALUS  LA CONQUESTA MUSULMANAUn exèrcit musulmà va derrotar els visigots i va conquerirla major part de la Península.Van donar el nom d’ Al-Andalus al territori conquerit.
 5. 5. AL-ANDALUS  L’EVOLUCIÓ:  Emirat (fins al 756. Província que depenia de la califa de Damasc, a l’Àsia).  Emirat independent (fins al 929).  Califat de Cordovà. ( fins al 1031).  Regnes de taifes (fins al 1212).  Regne de Granada ( fins al 1492)
 6. 6. AL-ANDALUS  SOCIETAT  Els musulmans eren propietaris de les millors terres.  Els mossàrabs van conservar la seva religió.  Els muladís eren cristians que es van convertir a l’islam.  Els jueus eren la minoria.
 7. 7. AL-ANDALUS  ART I CULTURA
 8. 8. ELS REGNES CRISTIANS  LA FORMACIÓ (segles VIII al X)  A la zona cantàbrica els cristians que habitaven al nord van oferir una gran resistència i es van organitzar en regnes i comtats a Pelagi. Pelagi va vèncer els musulmans a la batalla de Covadonga d’aquí neix el regne d’Astúries més tard, neix el regne de Lleó i després el regne de Castella.  Els Pirineus: Regne de Navarra Comtats catalans Comtats aragonesos, van donar lloc al regne d’Aragó.
 9. 9.
 10. 10. ELS REGNES CRISTIANS  AVANÇ CRISTIÀ(segles XI al XV) El regne de Portugal es va independitzar del regne de Lleó. Els comtats catalans i el regne d’Aragó es van unir i van crear la corona d’Aragó. Els cristians van vèncer als musulmans a la batalla de las Navas de Tolosa. Els regnes de Lleó i de Castella es van unir i van formar la corona de Castella. Els reis catòlics: Van unir les corones de Castella i d’Aragó. Van conquerir el regne de Granada.
 11. 11.
 12. 12. ELS REGNES CRISTIANS  SOCIETAT Privilegiats:  Els cavallers o nobles s’encarregaven de defensar la població.  El clergat es dedicava a l’oració i a la cultura. No privilegiats:  Els pagesos eren el grup més nombrós, i vivien en llogarets.  Els artesans i els comerciants vivien a les ciutats.
 13. 13.
 14. 14.
 15. 15.
 16. 16.
 17. 17. ELS REGNES CRISTIANS ART I CULTURA  Estil romànic (s. XI al XIII): Durant els segles XI i XIII, a la Península es construïren nombroses esglésies amb un mateix estil: el romànic. Construccions de pedra daspecte molt massís, murs gruixuts, poques finestres i un campanar. Frontis decorat amb relleus i escultures. Les parets interiors eren plenes de pintures murals representant la vida de Jesús i altres escenes religioses amb la finalitat dexplicar la Biblia al poble.
 18. 18.
 19. 19. ELS REGNES CRISTIANS ART I CULTURA  Estil gòtic(s. XIII al s XV): Es construïren nombroses esglésies i catedrals amb un nou estil: el gòtic. Els murs eren més alts i prims i amb amplis finestrals. Eren esglésies esveltes i clares. Frontís decorat amb escultures i relleus. La decoració se centrava en els finestrals, adornrats amb vitralls de colors que representaven imatges religioses. Moltes tenien una gran rosassa per la qual penetrava la llum exterior.
 20. 20.
 21. 21. Podeu trobar la presentació al Bloc de lEscola http://blocs.xtec.cat/ceipdalins Moltes gràcies !!!! Sebastià, Laia i Janet

×