Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Els veterinaris

1,556 views

Published on

CONFERÈNCIES A L'ESCOLA D'ALINS

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Els veterinaris

 1. 1. ELS VETERINARIS/LES VETERINÀRIES
 2. 2. GUIÓ:GUIÓ: QUIN OFICI ÉS? QUÈ S’HA D’ESTUDIAR? INSPECTORS DE LA SALUT COL·LABORACIÓ AMB LA SALUT HUMANA UNA OPERACIÓ DESPRES D’UNA OPERACIÓ TÈCNIC/A VETERINARI/A DEDICACIÓ MALALTIES PERQUÈ HE TRIAT AQUEST TEMA? WEBGRAFIA
 3. 3. ÉS EL METGE DELS ANIMALS. S’ENCARREGA DE PREVENIR, DIAGNOSTICAR I CURAR ELS ANIMALS. JA SIGUIN ANIMALS SALVATGES, DOMÈSTICS O DE PRODUCCIÓ. ÉS A DIR, VIGILAR EL BENESTAR DELS ANIMALS, QUE ESTIGUIN PROU BÉ. QUIN OFICI ÉS?QUIN OFICI ÉS?
 4. 4. QUÈQUÈ S’HA D’ESTUDIAR?S’HA D’ESTUDIAR? PER AQUESTA CARRERA UNIVERSITÀRIA ES NECESSITA ESTUDIAR DURANT 5 ANYS. QUAN ACABES, ETS UN VETERINARI/A. NECESITES ESTUDIAR TEMES RELACIONATS AMB LA CONSERVACIÓ I PRESERVACIÓ DE ESPÈCIES SALVATGES. HI HA MOLTES ASIGNATURES ENTRE ELLES: FISIOTERÀPIA VETERINÀRIA, NUTRICIÓ I ZOOTERAPIA.
 5. 5. INSPECTORS DE LA SALUTINSPECTORS DE LA SALUT • EL VETERINARI TAMBÉ TREBALLA EN SECTORS AGROINDUSTRIALS I RAMADERS, REP FORMACIÓ EN MATÈRIA DE PRODUCCIÓ I CONTROL SANITARI DELS ALIMENTS DE ORIGEN ANIMAL, FRUITES, VERDURES, HORTALISES I BOLETS DESTINATS A CONSUM HUMÀ. FA PROGRAMES DE SANEJAMENT RAMADER I DE CONTROL DE ANIMALS SALVATGES I DE COMPANYIA. PRESTA ESPECIAL ATENCIÓ A LES ZOONOSIS.
 6. 6. COL·LABORACIÓ AMB LA SALUTCOL·LABORACIÓ AMB LA SALUT HUMANAHUMANA EL VETERINARI COL·LABORA AMB LA MEDICINA HUMANA, EN LA PREPARACIÓ DE SÈRUM I VACUNES, NUTRINT-SE MÚTUAMENT AMBES PROFESIONS, AJUDEN A CONTROLAR EL MEDI AMBIENT PER GARANTIR L’EQUILIBRI BIOLÒGIC DE LA NATURALESA I DEFENSA LA SALUT DEL HOME. EXISTEIXEN PAÍSOS EN LA QUE L’ABSÈNCIA D’UN METGE HUMÀ EN UN RADI DE 300 KM OBLIGA AL METGE VETERINARI A FER-SE CÀRREC DE LA SALUT DE LA POBLACIÓ HUMANA.
 7. 7. UNA OPERACIÓ • EL METGE VETERINARI MOLTES VEGADES QUAN ES DEDICA A TREBALLAR EN GRANGES O TÉ UNA CLÍNICA FA MOLTES OPERACIONS, QUE SÓN INTERVENCIÓNS QUIRÚGIQUES QUE CONSISTEIXEN EN OBRIR, TALLAR UN TEIXIT O UN ÒRGAN DANYAT O LESIONAT AMB INSTRUMENTS ADEQUATS I AMB INTENCIÓ REPARADORA O TERAPÈUTICA.
 8. 8. DESPRÉS D’UNA OPERACIÓDESPRÉS D’UNA OPERACIÓ QUAN UN ANIMAL HA SIGUT OPERAT S’HA DE CUIDAR MOLT, S’HA DE VIGILAR QUE NO ÉS TOQUI LA FERIDA, PERQUÈ HO SINÓ ES PODRIA OBRIR I INFECTAR-SE. ALS GOSSOS I ALS GATS PER EXEMPLE SE’LS FICA UNA CAMPANA I A MÉS A MÉS SE’LS HA DE DONAR ANTIBIÒTIC, ANTINFLAMATORI AMB PASTILLES I CURAR-LOS LA FERIDA AMB AIGUA OXIGENADA I DESPRÉS IODE.
 9. 9. TÈCNIC/A VETERINARI/ATÈCNIC/A VETERINARI/A EL TÈCNIC VETERINARI O IMFERMER COL·LABORA AMB EL VETERINARI I EXECUTA LES INDICACIONS QUE AQUEST LI DÓNA.
 10. 10. DEDICACIÓDEDICACIÓ ÉS UNA PROFESSIÓ MOLT SACRIFICADA QUE REQUEREIX MOLT AMOR CAP A ELS ANIMALS I MOLTA PACIÈNCIA. DE VEGADES ES PATEIX, PERQUÈ ELS ANIMALS NO ES PODEN CURAR I MOREN. TAMBÉ HI HA UN VETERINARI D’URGÈNCIES I LA SEVA DISPONIBILITAT HA DE SER TOT EL DIA, SI ELL NO POT HA DE SER SUBSTITUIT PER UN ALTRE VETERINARI.
 11. 11. MALALTIESMALALTIES LES MALALTIES EN ELS ANIMALS S’ASSEMBLEN MOLT A LES HUMANES, PER EXEMPLE LA TUBERCULOSIS, LA PNEUMONIA, LA PARASITOSIS, INFECCIONS OCULARS O DIGESTIVES I A MÉS A MÉS ELS MEDICAMENTS QUE ES DONEN TAMBÉ S’ASSEMBLEN ALS DE LES PERSONES.
 12. 12. PERQUÈ HE TRIAT AQUESTPERQUÈ HE TRIAT AQUEST TEMA?TEMA? HE TRIAT AQUEST TEMA PERQUÈ M’AGRADEN ELS ANIMALS I TAMBÉ PERQUÈ DE GRAN VULL SER VETERINÀRIA.
 13. 13. WEBGRAFIAWEBGRAFIA -VIQUIPÈDIA -WIQUIPEDIA -WWW.CANIFELIS.COM
 14. 14. FIFI

×