Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
L'ANTIC EGIPTE
GUIÓ:
•Civilització
•Vida quotidiana
•Déus
•Faraons
•Piràmides
•Tombes
• Momificació
•Maledicció
•Bibliografia
•Misteris
•...
CIVILITZACIÓ:
Egipte és un país situat al continent africà. Abans,
Egipte estava partit pel riu Nil i es feia dir Alt
Egip...
VIDA QUOTIDIANA
A l'antic Egipte, la gent amb professió de
metges, de mestres i d'escribes,vivien a
cases nombrades viles....
DÉUS
Molts déus egipcis tenien un cos humà amb
cap d'animal. L'animal afegit per a cada déu
mostrava el tipus de poder ,co...
FARAONS:
El poder dels faraons era absolut. Estava al
càrrec de tot. Per als egipcis, els faraons
es creien que eren déus ...
● Cleopatra VII va ser l'última faraona .
Els faraons egipcis creien que la mort no
era el final de tot. Estaven convençuts
de que després de morir farien un viatge...
De piràmides hi ha quatre tipus:
● Piràmide escalonada.
● Piràmide romboïdal.
● Piràmide vermella.
La primera piràmide de ...
TOMBES:
La tomba més coneguda és la de
Tutankamon. Tenia nou anys quan el van
tronar rei i va morir als divuit anys en
mis...
MOMIFICACIÓ
Hi ha vuit passos per la momificació.
1r: Es netejava el cos i es treien els
òrgans.
2n pas: Se li ficava sobr...
5è pas: Primer se l'embolicava el cap i els peus
per separat i després es lligaven junts i és
col·locava entre les mans un...
LA MALEDICCIÓ DE LA MÒMIA:
Quan Howard Carter va descobrir la tomba de
Tutankamon,res l' hi hauria fet renuncià a entrar a...
MISTERIS :
Els Egiptòlegs gent creu que eren
alienígenes per la forma del cap que era
com un fideu. A Venus va hi havia ai...
HISTORIA: Los primeros faraones.
El gran libro de Egipto.
Les tres bessones i Tutankamon.
BIBLIOGRAFIA:
Perquè els deus egipcis és un tema que
m'agrada molt i les coses misterioses m'intriguen.
PERQUÈ HE TRIAT AQUEST
TEMA:
FI
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Conferència ANTIC EGITPE SOL 2016

306 views

Published on

Conferència sobre l'Antic Egipte

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Conferència ANTIC EGITPE SOL 2016

 1. 1. L'ANTIC EGIPTE
 2. 2. GUIÓ: •Civilització •Vida quotidiana •Déus •Faraons •Piràmides •Tombes • Momificació •Maledicció •Bibliografia •Misteris • Perquè he triat aquest tema?
 3. 3. CIVILITZACIÓ: Egipte és un país situat al continent africà. Abans, Egipte estava partit pel riu Nil i es feia dir Alt Egipte i Baix Egipte. Més tard es van unir. L'Antic Egipte va ser la primera gran civilització mentrestant, els nostres avantpassats europeus vivien en l'edat de pedra.
 4. 4. VIDA QUOTIDIANA A l'antic Egipte, la gent amb professió de metges, de mestres i d'escribes,vivien a cases nombrades viles. Els egipcis vivien i feien coses molt similars a la nostra forma de vida actual. Molts nens morien per moltes infeccions perquè no tenien les medicines que tenim ara. Per poder protegir-los els posaven amulets.
 5. 5. DÉUS Molts déus egipcis tenien un cos humà amb cap d'animal. L'animal afegit per a cada déu mostrava el tipus de poder ,com per exemple:  Isis : protectora dels nens.  Anubis: Déu del embalçament i dels morts.  Osiris: Rei dels morts.  Ra: Déu del sol, era el més poderós.  Thot : Déu de la sabiduria i del escribes.  Horus :Déu del cel.
 6. 6. FARAONS: El poder dels faraons era absolut. Estava al càrrec de tot. Per als egipcis, els faraons es creien que eren déus vius per això no se'ls podia mirar als ulls. Les úniques reines que es coneixen que van governar:són la reina Hatshepsup. Va ser la primera dona que va governar com a reina i va arribar a tenir el poder fins al segle XV a. C vestint-se com un home.
 7. 7. ● Cleopatra VII va ser l'última faraona .
 8. 8. Els faraons egipcis creien que la mort no era el final de tot. Estaven convençuts de que després de morir farien un viatge a l'altre món -l'inframón- on vivien per sempre. Les piràmides es feien per protegir el cos dels faraons i mantenir-los segurs. PIRÀMIDES:
 9. 9. De piràmides hi ha quatre tipus: ● Piràmide escalonada. ● Piràmide romboïdal. ● Piràmide vermella. La primera piràmide de parets llises i la piràmide perfecta estan feta a partir de la piràmide vermella.
 10. 10. TOMBES: La tomba més coneguda és la de Tutankamon. Tenia nou anys quan el van tronar rei i va morir als divuit anys en misterioses situacions, no sé sap molt del seu regne només que es va casar amb una noia que es deia Anjesenpaaton.
 11. 11. MOMIFICACIÓ Hi ha vuit passos per la momificació. 1r: Es netejava el cos i es treien els òrgans. 2n pas: Se li ficava sobre el cos una substància que es deia natró. 3r pas: Al cap de quaranta dies se li treia el natró. 4t pas: Primer s'embolicava el cap i el coll en llargues tires de lli després eren els dits dels peus i de les mans un per un.
 12. 12. 5è pas: Primer se l'embolicava el cap i els peus per separat i després es lligaven junts i és col·locava entre les mans un rotllo de pergamí amb el llibre del morts. 6è pas: S'envoltava tot el cos en més benes de lli i es pintava amb una resina natural que ajudava a que quedessin ben enganxades. 7è pas: Es dibuixava a Osiris,el reis dels morts. 8è pas:Per últim,es lligava la mòmia amb més tires de lli avanç de ficar-la al sarcòfag.
 13. 13. LA MALEDICCIÓ DE LA MÒMIA: Quan Howard Carter va descobrir la tomba de Tutankamon,res l' hi hauria fet renuncià a entrar a ella... i encara que la extensa creença de que qui entrés a les càmeres funeràries del faraó estaria maleït. La maledicció equivalia a la mort i eren molts els que la temien. Però de fet, van passar dos fets estranys. Mentre Howard Carter estava a la tomba, una cobra es va menjar el seu canari. Poc desprès, Lord Carnarvon, que havia finançat els treballs de Howard Carter, va morir de sobte mentre deia coses en el idioma de l'Egipte. MALEDICCIÓ ? O NO?:
 14. 14. MISTERIS : Els Egiptòlegs gent creu que eren alienígenes per la forma del cap que era com un fideu. A Venus va hi havia aigua,és possible que vinguessin de Venus ???
 15. 15. HISTORIA: Los primeros faraones. El gran libro de Egipto. Les tres bessones i Tutankamon. BIBLIOGRAFIA:
 16. 16. Perquè els deus egipcis és un tema que m'agrada molt i les coses misterioses m'intriguen. PERQUÈ HE TRIAT AQUEST TEMA:
 17. 17. FI

×