Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
DESASTRES
NATURALS: AIGUA
GUIÓ
ALLAUS:
-DEFINICIÓ
-NOTÍCIA
-VÍDEO
-COM EVITAR EL PERILL
TSUNAMIS:
-DEFINICIÓ
-NOTÍCIA
-VÍDEO
-COM EVITAR EL PERILL
ALLAUS
UNA ALLAU ÉS UNA MASSA DE NEU QUE CAU AVALL PEL
VESSANT D'UNA MUNTANYA.
LES ALLAUS DE NEU SÓN DE DIMENSIONS VARIABL...
NOTÍCIA EL DISSABTE 8 DE MARÇ EN L'APROXIMACIÓ
AL REFUGI DE CERTASCAN UN GRUP DE MUNTANYENCS VAN
OBSERVAR LA CAIGUDA NATUR...
TSUNAMIS
UN TSUNAMI ÉS UNA SÈRIE
D'ONES MASSIVES QUE PODEN
TENIR LLOC DESPRÉS
D'UN TERRATRÈMOL, UNA
ACTIVITAT VOLCÀNICA,
E...
NOTÍCIA
L'ALERTA DE TSUNAMI EMESA PER JAPÓ VA SER LA MÉS GREU
EN LA SEVA ESCALA LOCAL D'ALERTA, EL QUE IMPLICA QUE
S'ESPER...
FI
ANIOL
MARIA
ALÈXIA
ESCOLA D’ALINS 2013-
2014
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Aigua desastres

392 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Aigua desastres

  1. 1. DESASTRES NATURALS: AIGUA
  2. 2. GUIÓ ALLAUS: -DEFINICIÓ -NOTÍCIA -VÍDEO -COM EVITAR EL PERILL TSUNAMIS: -DEFINICIÓ -NOTÍCIA -VÍDEO -COM EVITAR EL PERILL
  3. 3. ALLAUS UNA ALLAU ÉS UNA MASSA DE NEU QUE CAU AVALL PEL VESSANT D'UNA MUNTANYA. LES ALLAUS DE NEU SÓN DE DIMENSIONS VARIABLES. N'HI HA DE GRANS DIMENSIONS, QUE ARRIBEN FINS AL FONS DE LES VALLS DESPRÉS DE RECÓRRER CENTENARS DE METRES, O QUILÒMETRES, I D'ALTRES DE PETITES DIMENSIONS. FINS I TOT UNA D'AQUESTES ALLAUS PETITES TÉ LA CAPACITAT DE CAUSAR-LI LA MORT A UNA PERSONA.
  4. 4. NOTÍCIA EL DISSABTE 8 DE MARÇ EN L'APROXIMACIÓ AL REFUGI DE CERTASCAN UN GRUP DE MUNTANYENCS VAN OBSERVAR LA CAIGUDA NATURAL DE FINS A 5 ALLAUS. VÍDEO COM EVITAR EL PERILL? PER EVITAR EL DESASTRE ELS AGENTS RURALS TIREN UN PETARD I PROVOQUEN UNA MINI ALLAU I AIXÍ NO ÉS FA UNA DE GROSSA.
  5. 5. TSUNAMIS UN TSUNAMI ÉS UNA SÈRIE D'ONES MASSIVES QUE PODEN TENIR LLOC DESPRÉS D'UN TERRATRÈMOL, UNA ACTIVITAT VOLCÀNICA, ESLLAVISSAMENTS SUBMARINS, IMPACTES DE METEORITS EN EL MAR, O FINS I TOT GRANS TROSSOS D'ILLA ESLLAVISSANT-SE AL MAR.
  6. 6. NOTÍCIA L'ALERTA DE TSUNAMI EMESA PER JAPÓ VA SER LA MÉS GREU EN LA SEVA ESCALA LOCAL D'ALERTA, EL QUE IMPLICA QUE S'ESPERAVA UNA ONADA DE 10 METRES D'ALTURA. ES VA OBSERVAR UN TSUNAMI DE 10 METRES D'ALTURA A L'AEROPORT DE SENDAI, QUE VA QUEDAR INUNDAT, AMB ONADES QUE VAN ESCOMBRAR COTXES I EDIFICIS A MESURA QUE S'ENDINSAVEN EN TERRA. COM EVITAR EL PERILL: ELS TSUNAMIS NO ES PODEN EVITAR, L’ ÚNIC QUE ES POT FER ES ELS SISMÒGRAFS HO DETECTEN I EVITEN EL PERILL DE LA MORT DE PERSONES. VÍDEO
  7. 7. FI ANIOL MARIA ALÈXIA ESCOLA D’ALINS 2013- 2014

×