Hella

596 views

Published on

Kampanje for Hella Rorbuer AS

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
596
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
30
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hella

 1. 1. HELLA RORBUFERIE AS Hella Rorbuferie A/S ligger i Lofoten og driver med utleie av rorbuer til turister. Anlegget har også en restaurant samt at man arrangerer en rekke aktiviteter for turister som f.eks. fiske, hvalsafari, kajakkturer, og fjellturer mv. Anlegget har slitt økonomisk de siste årene med dårlig utnyttelse av kapasiteten og lav omsetning i august og september måned. I styremøte 21. desember ble det besluttet en rekke tiltak for å snu utviklingen. Et av tiltakene er å lage en kampanje for å kunne tiltrekke seg flere turister i august og september måned slik at kapasiteten blir bedre utnyttet. I kampanjen vil man også fokusere på salg aktiviteter. Undertegnede er engasjert av styret for å lage et forslag til en slik kampanje. Kostnadsrammen er satt til kr. 100.000,- og endelig forslag skal være klart til behandling i styremøte 15. juni 2012.
 2. 2. HELLA RORBUFERIE AS Hella Rorbuferie AS har i dag egen hjemmeside hvor man har generell informasjon om anlegget, en side for booking hvor man kan bestille overnatting , en side som beskriver aktivitetene og en side som gir en oversikt over restaurantens tilbud. Før man starter arbeidet med kampanjen skal man analysere dagens bruk av sosiale medier som i dag er: -Hjemmeside -Bruk av facebook På bakgrunn av analysen velger man hvilke medier man skal være til stede i. For Hella Rorbuferie AS legges det opp til at man skal være tilstede på: -Egen hjemmeside -Facebook -Twitter
 3. 3. HELLA RORBUFERIE AS Organisasjonskart Daglig leder Aktivitetsleder Resepsjonssjef Restaurantsjef Det er viktig at det settes av nok tid/ressurser for å kunne gjennomføre kampanjen. Lederteamet i virksomheten skal ha ansvaret for å gjennomføre selve Kampanjen. Lederteamet består av daglig leder, resepsjonssjef, restaurantsjef og Aktivitetsleder.
 4. 4. HELLA RORBUFERIE AS Lederteamet skal: -Fordele ansvar for oppgavene. -Hvem skal ha det overordnede ansvaret for drifting av de sosiale mediene. -Bestemme hvem som skal godkjenne materiellet som skal legges ut. -Lage retningslinjer for daglig drift. -Hvem skal ha ansvaret for å legge ut materiellet og hvor ofte skal man oppdatere situasjonen. -Måle effekten av bruken. -Analysere -Iverksette tiltak
 5. 5. HELLA RORBUFERIE AS Hjemmeside: -Layouten skal endres/fornyes -Funksjonaliteten skal bli bedre -Hjemmesiden skal fungere problemfritt i de mest brukte nettleserne -Innholdet skal fornyes med ny tekst og nye bilder. -Det skal satses mer på restaurantsiden. Det må være kontinuerlig oppdatering når man endrer meny eller priser -Interessante oppskrifter skal legges ut -Det må også være en kontinuerlig oppdatering av aktivitetssiden -Sidene må oversettes til engelsk og tysk -Det skal også være mulig å booke overnatting på engelsk og tysk Resepsjonssjefen skal ha ansvaret for å legge ut og oppdatere hjemmesidene. Restaurantsjefen skal levere utkast til tekst for restaurantsiden til resepsjonssjefen. Aktivitetsleder skal levere utkast til tekst for aktivitetssiden til resepsjonssjefen.
 6. 6. HELLA RORBUFERIE AS Twitter og Facebook skal brukes til å markedsføre aktivitetene som anlegget selger. Her må man legge vekt på å delta med noe som andre finner aktuelt, interessant og fornuftig slik at andre Twitter- og Facebook- brukere velger å følge selskapet. Det er viktig å ha en forventet konsekvent frekvens dvs. at man går pent ut og tar utviklingen steg for steg, og ikke trår til for fullt med en gang. Målet med å delta på Twitter og Facebook er å bedre tilgjengeligheten for kundene, bedre kundeservicen, styrke merkevaren og forbedre omdømmet. Twitter og Facebook brukes også for å hente innspill fra kundene og andre om hvordan virksomheten kan forbedre produktene sine. Det er også viktig at man svarer raskt og man skal svare på innlegg og kommentarer i Twitter og Facebook helst samme dagen som de har blitt publisert.
 7. 7. HELLA RORBUFERIE AS Facebook: -Gi tydelige forventninger til hva man kan forvente seg på siden. Forklar om det er tips, nyheter, kundeinfo eller bare generell informasjon. -Gjøre det tydelig hva som er retningslinjene på siden og hva som ikke tolereres. -Markedsføringen som brukes på Facebook, må være mest mulig lik den markedsføringen som benyttes i andre kanaler virksomheten er tilstede i. -Virksomheter bør benytte seg av standardfunksjonaliteten som finnes på Facebook. Dvs. fyll ut profilen skikkelig, last opp bilder og logo. Videre må man utvikle egen funksjonalitet som styrker virksomheten og det man ønsker å oppnå. -Publiser oppdatert og tilpasset innhold. Lag en innholdskalender, som gir oversikt over hva som publiseres og type innhold. Ha en god fordeling mellom ren markedsføring og informerende innlegg. -Innlegg bør skrives i førsteperson og legg til rette for dialog. -Virksomheter må delta i dialog på en måte følgerne allerede er kjent med. Dialog skaper troverdighet og sprer informasjon. -Få kundene til å snakke om virksomheten allerede seg i mellom. -Mennesker stoler mer på andre kunder og følgere. Det kan utnyttes til å spre budskapet. Resepsjonssjefen skal følge opp aktiviteten på facebook. Dvs. lage profil, laste opp bilder og logo samt Legge ut budskap og følge opp i diskusjoner mv.
 8. 8. HELLA RORBUFERIE AS Twitter: Hella Rorbuferie AS har bestemt seg for å delta på Twitter. Det vil både kreve tid og ressurser. Man har derfor bestemt seg for å starte i det små og lære seg først hva som er kotyme. Satsingen på Twitter kan deles i fem kategorier: 1. Lytte 2. Delta 3. Skape etterspørsel 4. Dele innhold 5. Bygge miljøer Aktivitetsleder skal ha ansvaret for å følge opp virksomheten på Twitter. Det er viktig at man markedsfører aktivitetene også på twitter. Man legger ut meldinger og forteller kort om når man skal starte de forskjellige aktivitetene eller når det skal være forskjellige arrangement i restauranten eller hvis det er forskjellige tilbud på overnatting. Man skal også opprette lister slik at de som er interessert i de forskjellige temaene følger.
 9. 9. HELLA RORBUFERIE AS Etikk: Etisk opptreden i sosiale medier er ikke forskjellig fra etisk opptreden i forretningslivet ellers. Det er nyttig med etiske regler og følgende etiske regler gjelder for kampanjen: • Kunde-markedsførings-relasjonene skal foregå på kundenes premisser, og ivareta og beskytte dem. • Det skal være åpenhet om forbindelser. De som omtaler produktene eller bedriften i sosiale medier, skal klargjøre for leserne hvilke forbindelser de har til dem. • Det er viktig å være ærlig mht. oppfatninger og meninger. • Det skal være ærlighet om identiteter. Kampanjeorganisatorer må overvåke og kreve åpenhet om identiteter. • Spørres det om hvem som står bak kampanjer, skal organisatorene åpent gi opplysninger om det. • Vær smart og tenk før man legger ut noe. • Hvis man arrangerer konkurranser på Facebook kan man lett bryte Facebooks regler for konkurranser. Man må derfor tenke seg om før konkurranser arrangeres og det er spesielt viktig at evt. konkurranser ikke bruker basisfunksjonene i Facebook for å delta.
 10. 10. HELLA RORBUFERIE AS Evaluering: Det er viktig å kunne evaluere kampanjen og Google Analytics skal brukes som verktøy. Det er først og fremst inntektssiden i virksomheten som skal analyseres. FRY – metoden skal brukes. Frequency Kjøpehyppighet -Hvordan påvirker aktiviteten på sosiale medier kundenes kjøpehyppighet? -Hvordan målte man denne kjøpehyppigheten Reach Netto nye kunder -Hvordan resulterte aktiviteten på sosiale medier i nye kunder? -Hvor mange? -Hvor fant man dem? -Hva kjøpte de? Yield Gjennomsnittlig beløpsstørrelse i transaksjonen. -Hvordan påvirket sosiale medier endring i gjennomsnittlig beløpsstørrelse? -Hvilke produkter gjaldt dette? -Hvilke kanaler ble brukt? -Hvilke forhold førte til slik endring? Ved å måle aktivitetene får man en oversikt over hvordan denne påvirker forretningsresultatet. Dessuten får man mer detaljerte tilbakemeldinger for å justere/ forbedre virksomhetens bruk av sosiale medier
 11. 11. HELLA RORBUFERIE AS Fremdriftsplan: Februar Mars April Mai Juni Ansvarlig Hjemmeside Lage ny tekst Resepsjonssjef Hjemmeside Fornye layout Daglig leder Hjemmeside Nye bilder Aktivitetsleder Hjemmeside Ny logo Restaurantsjef Hjemmeside Forbedre funksjonalitet Oversette til engelsk Resepsjonssjef Hjemmeside Oversette til tysk Resepsjonssjef Hjemmeside Teste Daglig leder Facebook Lage ny profil Aktivitetsleder Facebook Publisere innhold Aktivitetsleder Facebook Laste opp bilder/logo Restaurantsjef Facebook Teste Daglig leder Twitter Lage ny profil Aktivitetsleder Twitter Laste opp bilder/logo Restaurantsjef Twitter Lage lister Aktivitetsleder Twitter Publisere meldinger Teste Aktivitetsleder
 12. 12. En godt planlagt strategi for å kjøre en kampanje for Hella Rorbuferie AS i sosiale medier vil kunne gi sterkere bånd mellom firmaet og kundene noe som vil kunne gi større salg av overnatting og aktiviteter samt økt omsetning i restaurant. Dette kan igjen gi bedre resultat, noe som kan sikre den økonomiske situasjonen for virksomheten.

×