Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El treball de l’aproximació a la lectura i

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

El treball de l’aproximació a la lectura i

 1. 1. COM FEM ELTREBALL DEL’APROXIMACIÓ ALA LECTURA IL’ESCRIPTURAP5
 2. 2. COM TREBALLEM?Institut Escola “Pi del Burgar” tenim tres granseixos : El treball per projectes (elegits pels alumnes) Els racons d’aprenentatge (lecto i mates) Els tallers(plàstica,emocions, cuina, experiments…)
 3. 3. LA LECTURA“llibre a bocinets” Cada dia, durant uns 15 min aproximadament, eltutor/a llegeix en veu alta (lectura expressiva) alsseus alumnes. Cartell de “No entreu, estem llegint!” Llibre elegit pel tutor/a Punt de llibre Capsa per deixar el llibre (racó de la biblioteca) Cada llibre que llegim l’anotem en una llista per laclasse i sempre que volem podem recordar-nel’argument…ja que passa a formar part del racó dela biblioteca.
 4. 4. LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA Cada setmana anem una hora a la biblioteca La mestra explica un conte i seguidament fem laconversa conjunta A continuació, els infants elegeixen un llibre que elsagradi i el llegeixen amb parelles o individuals. El paper de la tutora és de guia, d’acompanyament...
 5. 5. MOMENTS …DE LECTURALLIURE
 6. 6. LECTURA INDIVIDUAL (SISTEMÀTICA) A PARTIR DELS LLIBRES DE L’AULA LECTURA DIÀRIA AMB LA MESTRA DE SUPORT MALETA VIATGERA DOSSIER DE LECTURA : receptes decuina, dites, endevinalles, poemes, … (totes lestipologies textuals possibles)
 7. 7. HOLA FAMÍLIA!Com ja sabeu, és molt important que des de casa anemtreballant conjuntament amb la lecto-escriptura.Per tal que pugueu anar guiant als vostres fills/es a l’hora d’escriurea casa, com ho fem a l’escola, us faig arribar unes breus i senzillesindicacions:A l’aula comencem a escriure paraules a partir dels noms delscompanys/es de la classe, aquests noms, ens serveixen dereferència a partir de la lletra inicial.Com podem dictar una paraula?Per exemple, ho farem de la següent manera:Ara escriurem CARGOL-Primer la C (tal com sona), la C de Clàudia-Ara la A de Aya, Aiko... o d’AVIÓ-Després la R (rrr…, no direm erre), de RATOLÍ o de….-Després la G de Gat-Ara la O de …..-I la última la L (la L, no la ele) de Laia, Lucía, o la última lletrade...I així amb la resta de lletres (a mesura que vegeu que ja identifica lalletra sense necessitat del nom de referència , li direm només el so)com per exemple:-Primer la C (si ja sap quina és no li cal dir la C de Clàudia)
 8. 8. ALTRES ACTIVITATS SENCILLES I MOTIVADORES QUEPODEU FER AMB ELS FILLS/ES:-Fer llistes de la compra (que escriguin ENCIAM, FORMATGE,IOGURTS….)-Buscar les lletres del seu nom en un diari o revista vells i enganxar-les en un altre full-Anotar els encàrrecs pel pare, l’avi, per exemple: HA TELEFONATEL IAIO.-Mirar contes conjuntament i després intentar que l’expliqui el nen/a-Anotar les activitats que heu pensat fer pel cap de setmana-Buscar al “tiquet” de la compra el nom d’un aliment o peça de robaque hagiu comprat: per exemple: On hi diu…TARONJA? Començaper T de …-Anar a la biblioteca i fer préstec de llibres, revistes,…anotar quanl’haureu de retornar: Dimarts 16 d’octubre de 2012………..-Intentar jugar amb els noms dels companys/es de classe. Perexemple: Quina altra paraula pot sortir del nom de LAIA? Doncs enspot sortir…IAIA!TAMBÉ ÉS MOLT IMPORTANT QUE VEGIN QUE ELS PARES, GERMANS,ÀVIS, AMICS….LLEGEIXEN PER TAL QUE EN VEGIN LA FUNCIONALITAT,EL SENTIT DE L’APRENDRE A LLEGIR I ESCRIURE PER VIURE!Gràcies,Atentament les mestres d’infantil.
 9. 9. QUINES ACTIVITATS D’E-A. FEM?(ESCRIPTURA) Paraula del dia: els alumnes diuen una paraula. Laseparem entre tots/es síl·labicament. Remarquem lesprimeres lletres de cada síl·laba i comencem a pensar itambé escriure paraules que comencin per…”R”
 10. 10. TREBALL DE LECTOESCRIPTURA ALS RACONS: Confegir paraules a partir d’una imatge Dictat mut Maleta de confegir paraules Bingo de paraules Pissarres magnètiques Grafisme (traç) Llibreta bonica per fer “text lliure” Llegir diferents frases i assenyalar si es vertadera ofalsa Escriure paraules que comencin per… Confegir síl·labicament paraules Llegir la frase i dibuixar el què se’ns demana Peus de foto Dites de cada mes
 11. 11. QUÈ FEM ELS MESTRES DE L’ESCOLA PERSEGUIR AMB UN BON RITME DE TREBALL ? Actualment dins de la comissió de biblioteca, estemtreballant per tal de crear una “línia metodològica”del treball què fem o cal fer…sobre la lectura il’escriptura. L’objectiu és acordar criteris i plantejaractivitats concretes que ens condueixin cap a unaforma de treball constructiva i significativa pelsnostres alumnes.

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Views

Total views

13,061

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

1,777

Actions

Downloads

71

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×