Fotosdelcurs

289 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
289
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
54
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fotosdelcurs

 1. 1. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe Com podem fer arribar a les famílies les fotografies que hem anat fent al llarg del curs del nostre grup-classe, dels nostres projectes, de les activitats del centre, de les sortides, dels viatges de fi de curs...? Veurem diferents sistemes, amb els seus avantatges i inconvenients, de distribuir-les: a través de la xarxa i/o gravant CDs/DVDs. Es presentaran per tant alguns gestors de fotografies online i la gravadora de CDs/DVDs disponible al CRP (i el protocol de peticions de còpies).
 2. 2. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe Fotos de què  D’activitats  D’alumnes i professors (retrats per a les fitxes, per als penjadors, per als expedients…)  De les sortides  … Els criteris compartits han de ser prioritaris. Si els criteris compartits són especialment restrictius, cal buscar una sortida per a les iniciatives específiques.
 3. 3. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe Fotos per a què  Per a la preparació de material pedagògic  Per a les produccions dels alumnes  Per als pares, com a recordatori del curs  … Les fotos no només són un recordatori gràfic sinó material pedagògic en si mateix. S’hauran d’endreçar en llocs apropiats, segons la seva utilitat.
 4. 4. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe Fotos fetes amb què  Amb càmeres particulars (cada mestre se n’ocupa)  Amb càmeres de cicle (els mestres afectats se n’ocupen)  Amb càmeres de centre (hi ha un/a coordinador/a, o una comissió que se n’ocupa)  … La feina del coordinador o de la comissió ha de ser de tenir el mínim de feina possible: coordinar vol dir més ajudar i assessorar que acabar assumint físicament i particularment tota la feina. La tasca és més de vetllar pel compliment dels acords, preveure la formació necessària, reclamar-la i possibilitar-la.
 5. 5. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe Fotos fetes per qui  Pel tutor o responsable de l’activitat  Pels acompanyants a una sortida, de manera coordinada i rellevada  Per la totalitat del professorat, amb alguna formació específica  Pels mateixos alumnes, com a part de la tasca educativa Com més persones saben fer servir la càmera millor rendiment se’n treu i menys es personalitza el seu ús.
 6. 6. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe Fotos guardades com  En carpetes que depenen del professor o professora  En un repositori comú amb una selecció d’imatges  En àlbums web penjades de blocs de cada nivell o del web del centre  … Les fotos s’han de desar amb facilitat, s’hi ha d’accedir amb facilitat, i ha d’haver un ordre mínim i comú per a tot el professorat i per a l’alumnat.
 7. 7. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe Fotos que aniran a parar a  Cada mestre se n’ocuparà i s’esborraran a l’estiu  Es posaran totes en DVD i es guardaran en el centre abans de ser esborrades del disc dur  Es lliurarà un CD als pares (o es vendrà) amb una selecció de l’any o del cicle  Cal prendre aquelles decisions amb el màxim de consens i amb el mínim de feina, especialment si aquesta és assumida per un nucli petit de persones. És millor no fer una cosa que pugui provocar malentesos o diferències greus entre nivells o cicles. Veure que hi ha diferents possibilitats. En tot cas, sempre sota el coneixement i el vist-i-plau de l’equip directiu.
 8. 8. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe Fotos gestionades amb programari  ACDSee per a canvis massius i per a la gestió més específica  Picasa per als canvis habituals i per a la gestió senzilla  Altres programes per a la seva manipulació (Paint Shop Pro…)  … El centre hauria de tenir clars criteris de difusió i promoció de programari específic i facilitar l’accés i coneixement d’aquests programes al màxim de mestres i professors (sessions de formació o edició de senzills manuals).
 9. 9. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe
 10. 10. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe <ul><li>Visualitzar les imatges d’una carpeta </li></ul><ul><li>Moure fotos d’una carpeta a una altra (amb detecció d’incompatibilitats…) </li></ul><ul><li>Fer canvi de noms en massa </li></ul><ul><li>Fer canvi de propietats en massa </li></ul><ul><li>Crear i publicar àlbums web </li></ul><ul><li>Enregistrar CD o DVD amb imatges </li></ul>
 11. 11. TIC TAC tallers: Fotos del curs o diferents formes de distribuir l’àlbum d’imatges de l’escola/classe <ul><li>Manuals i recursos: </li></ul><ul><li>Picasa (Materials de SuporTIC) </li></ul><ul><li>ACDSee 5.0 (Hugo Rodríguez) </li></ul><ul><li>PaintShopPro (Pilar Valhondo) </li></ul>

×