Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La Monjoia: Contes per la pau

597 views

Published on

La Monjoia: Contes per la pau

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La Monjoia: Contes per la pau

 1. 1. Conte per la pau - La Monjoia La Lali ens va venir a visitar. Va fer veure que s'havia descuidat el conte que ens volia explicar i que només recordava algunes coses. A partir de les coses que ella recordava, va fer que nosaltres, els nois i noies de tercer i quart, comencéssim a pensar i inventar el conte.
 2. 2. ELS CENTAURES VOLEN SALSA Vam començar pensant en dos països: el país de la Pasta (macarrons, espaguetis, fideus,...) i el país dels Centaures (homes-cavall). La frontera que separava els països era un riu. Els dos països tenien un conflicte: els centaures volien salsa i la van robar de la piscina del país de la Pasta. Els del país de la pasta es van enfadar i s'hi van tornar robant els nens petits o cries dels centaures.
 3. 3. Això va provocar moltes lluites i baralles entre els dos països. Aquests conflictes van durar 100 ANYS DE GUERRA Després el rei dels centaures va dir que seria millor que paressin perquè no sabien ni per què es barallaven. Llavors el rei dels centaures i la reina del país de la Pasta van decidir parlar per poder fer la pau. Es van posar d'acord i van fer la pau. Es van fer molt amics i es casaven entre ells. El rei va fer màgia va fer que el riu no fes de frontera.
 4. 4. A partir d'aquí els alumnes de 5è i 6è de l'escola van polir i explicar millor el conte. Els alumnes de cicle inicial i cicle infantil van fer les il·lustracions del conte, les van fer amb volum i utilitzant diferents tècniques.
 5. 5. Conclusió “Formigues, Milpeus i Grills “ E.I. Nosaltres a vegades també ens barallem perquè no ens deixem les coses. Si ens perdonem podem tornar a jugar. Hem de demanar les coses “si us plau”. Cal demanar ajuda a les mestres. Ens hem de posar tranquils. Les coses s'arreglen parlant. No ens podem barallar, hem de compartir les coses i així serem amics.
 6. 6. Conclusió “Les àguiles” C.I. No es pot robar. Fer les coses bé des del principi i així ens estalviem molts problemes. Saber-nos controlar. Saber demanar perdó.
 7. 7. Conclusió “Els óssos” C.M. En el conte per la pau hi ha una guerra però nosaltres moltes vegades ens barallem. No hem de barallar-nos ni fer guerres. La guerra no porta a res. Cal solucionar els problemes parlant. Hem de respectar els altres i no cridar. Les guerres no porten a res, al contrari. Amb una guerra tot queda destrossat i el problema no es soluciona. L’actitud és molt important en el dia a dia. Tan si guanyem com si perdem hem de ser respectuosos amb la resta. No sempre té la raó la mateixa persona.
 8. 8. Cal relativitzar les situacions per no barallar-nos. Totes les situacions poden mirar-se de dues maneres. Cal buscar el cantó positiu per evitar enfrontaments. Per solucionar un problema no hem d’esperar 100 anys. Cal resoldre’l el més aviat possible per evitar que es faci més gran. Si algú ens molesta no cal tornar-nos-hi, la solució és parlar-ne. Hem de pensar les coses abans de fer-les. NO podem fer bromes pesades perquè llavors acaben malament.
 9. 9. Conclusió “Les cotorres” C.S. Hem arribat a la conclusió que per evitar les guerres i els conflictes, el primer que hem de fer és dialogar. Les dues parts en conflicte han de parlar i cadascú ha de reconèixer el que ha fet malament, demanar disculpes a l’altra part i, finalment, posar-nos d’acord per a arribar a conviure en pau.
 10. 10. Conclusió “Les cotorres” C.S. Hem arribat a la conclusió que per evitar les guerres i els conflictes, el primer que hem de fer és dialogar. Les dues parts en conflicte han de parlar i cadascú ha de reconèixer el que ha fet malament, demanar disculpes a l’altra part i, finalment, posar-nos d’acord per a arribar a conviure en pau.

×