Social CRM en Microsoft Dynamics CRM

953 views

Published on

Dinsdag 27 november gaf Douwe Deinum deze presentatie over Social CRM en Microsoft Dynamics CRM tijdens een bijeenkomst van de Dynamics User Group.

Published in: Business
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
953
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
155
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Social CRM en Microsoft Dynamics CRM

 1. 1. Social CRM en Microsoft DynamicsDoor: Douwe Deinum, CRM excellence(i.s.m. GO2SOCiALMEDIA)Bijeenkomst Dynamics User Group 27-11-2012@DouweDeinumd.deinum@crmexcellence.nl
 2. 2. Over Dynamics user groupDe Dynamics user group is een platform om kennis op te doen enervaringen uit te wisselen met andere gebruikers.Kennisdeling en informatievoorziening staan centraal, maar contactenleggen en de krachten bundelen zijn minstens zo belangrijk.
 3. 3. Ondersteunt MS Dynamics CRM 2011een Social CRM strategie?
 4. 4. Definitie Social CRM`Social CRM is een visie en een zakelijke strategie die technologischondersteund wordt en business rules, workflow, processen en socialekenmerken omvat en ontworpen is om de klant te betrekken in eengesprek met als doel wederzijdse waarde te creëren in een betrouwbareen transparante zakelijke context. Het is het antwoord van deorganisatie op het feit dat de klant de eigenaar is van de conversatie.`Paul Greenberg
 5. 5. Definitie Social CRM1. Social CRM is een visie en een zakelijke strategie.2. Technologisch ondersteund en bevat business rules, workflow, processen en sociale kenmerken.3. De klant is betrokken in een gesprek met als doel wederzijdse waarde te creëren.4. De klant is de eigenaar van de conversatie.
 6. 6. Infographics Social CRM
 7. 7. Bekijk deze Infographic van Chess Media Group op Pinterest
 8. 8. Bekijk deze Infographic van Sales Force op Pinterest
 9. 9. Bekijk deze Infographic op Pinterest
 10. 10. Bekijk deze Infographic op Pinterest
 11. 11. Bekijk deze Infographic van de evolutie van Social CRM op Pinterest
 12. 12. MS CRM en Social MediaWat zou MS CRM moeten kunnen? Monitoren/ filteren verschillende social media kanalen. Aanvullen/ verversen data personen en organisaties. Koppelingen met eigen social media kanalen (bv Facebook & Twitter). Dashboard bieden waar op basis van monitoring, interactie met een contactpersoon als activiteit wordt vastgelegd. Faciliteren in het gesprek met de doelgroepen.
 13. 13. Ondersteuning Social CRM strategie• Kan MS CRM 2011 dit nu out of the box? Nee.• Kan de nieuwe versie van MS CRM dit? We weten het nog niet. Onduidelijkheid over wat er in de volgende versie zit en hoe het gaat werken.• Oplossing: solutions / add ons binnen MS CRM?
 14. 14. Solutions binnen MS CRM
 15. 15. Douwe Deinum is gedreven CRM consultant en CRM ondernemer bijCRM excellence:“Klantgericht ondernemen (CRM) draagt bij aan een tevreden engelukkige klantenkring en medewerkers. Ik help bedrijven met hetorganiseren en toepassen van klantgericht ondernemen, zodat jewaardevolle relaties opbouwt en ontwikkelt. Waardevol voor je relatiesen daardoor ook voor jezelf, als persoon en je omgeving.”Contact:d.deinum@crmexcellence.nlTwitter: @DouweDeinumLinkedIn: nl.linkedin.com/in/douwedeinum

×