Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

5 intrebari pentru construirea unei relatii trainice

424 views

Published on

Cred in valoarea vanzarii consultative si in vanzarea realizata „pe relatie”. Cred in faptul ca daca reusesti sa construiesti o relatie puternica cu clientul tau, atunci iti va fi mai usor sa vinzi. Pana la urma ne place sa ne gasim in compania unor oameni care ne sunt dragi si a caror prezenta ne creeaza sentimente placute. Deasemenea, si tie si mie ne place sa cumparam de la astfel de persoane. In acest articol am sa-ti vorbesc despre forta unei insiruiri de intrebari care s-ar putea sa nu-ti aduca vanzarile de care ai nevoie imediat, insa te vor indrepta catre construirea unei relatii cu clientul tau.

Published in: Business
  • Be the first to comment

5 intrebari pentru construirea unei relatii trainice

  1. 1. 5 intrebari pentru construirea unei relatii trainice Training Craiova Un proiect ACT Sales Consulting by Alexandru Cristian TOAXEN
  2. 2. 1. R – REALIZARI O prima intrebare, de deschidere, va fi legata de realizarile trecute ale interlocutorului tau. Cum spuneam, cu totii avem realizari de care suntem mandri. Este important ca prima intrebare sa fie pozitiva, sa fie deschisa si sa-i lase interlocutorului tau posibilitatea de a se lauda. Tie iti place sa vorbesti despre momentele tale bune? Mie, da, si celor mai multi dintre noi ne place asta. Exemplu: „Care este cea mai draga realizare a ta?”
  3. 3. 2. O – OBSTACOLE Aproape orice realizare a fost precedata de o serie de obstacole si este valorizata si in functie de cat de greu a fost obtinuta, de cate obstacole am fost nevoiti sa depasim. Cu cat a fost mai greu, cu atat realizarea devine mai valoroasa. Aceasta categorie continua sa-i ofere interlocutorului tau posibilitatea de a arata cat de grozav a fost si cat de inovativ sau tenace a fost pentru a obtine acele realizari. Exemplu: „Care au fost cele mai grele obstacole intalnite in cale pentru obtinerea realizarii despre care mi-ai vorbit?”
  4. 4. 3. A – ASPIRATII Oare exista vreun om care sa nu-si mai doreasca nimic, care sa fie pe deplin multumit de ceea ce are, intr-atat incat sa nu mai aiba nici o dorinta sau care sa fie atat de deprimat incat sa nu mai aiba energie pentru nimic. Raspunsul este da, insa sunt putini astfel de oameni. Pentru toti ceilalti, ca mine si ca tine, dorintele sunt prezente la fiecare pas si ne place sa vorbim despre ele, mai ales dupa ce am fost ajutati sa ne amintim de momentele noastre de glorie. Intreaba-l pe interlocutor despre aspiratiile lui si vei primi multumirea lui. Exemplu: „Care sunt cele mai arzatoare dorinte pentru viitor?”
  5. 5. 4. D – DIFICULTATI Intreaba-l pe interlocutorul tau despre obstacolele pe care va fi nevoit sa le depaseasca pentru a-si transforma aspiratiile in realizari. Sigur exista cateva. Exemplu: „Care ar fi obstacolele de depasit pentru a va atinge obiectivele?”
  6. 6. 5. E – EFECT Ei bine, dupa aceste serii de intrebari care l-au facut pe interlocutorul tau sa spuna foarte multe despre el, poti incheia cu o intrebare legata de cum il poti tu ajuta pe el sau ce efect ar avea un ajutor pe care ai putea sa i-l dai. Exemplu: „Cum crezi ca te-as putea ajuta?”
  7. 7. Concluzie O metoda simpla pe care sa o folosesti ori de cate ori vrei sa-i arati cuiva ca iti pasa si apoi poti culege R.O.A.D.E. -le. E important sa faci asta pentru ca nimanui nu-i pasa de ce ai de spus atat vreme cat nu arati ca iti pasa. Idei indraznete si decizii intelepte.
  8. 8. 1. R – Realizari 2. O – Obstacole 3. A – Aspiratii 4. D – Dificultati 5. E – Efecte Idei indraznete si decizii intelepte. http://trainingcraiova.webs.com

×