Presentation1

520 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
520
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
34
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentation1

  1. 1.  Clasificare Sisteme de lentile care imbunatatesc perceptia vizuala asupra obiectelor de dimensiuni mici sau obiectelor indepartate. Instrumente care dau imagini virtuale: -lupa -telescopul -microscopul Instrumente care dau imagini reale: -aparatul de fotografiat -aparatul de proiectie Aparatul de fotografiat. -definitia: Aparatul de fotografiat permite capturarea unor imagini si secvente, stocarea, pastrearea si redarea lor la momente de timp ulterioare prin formarea imagini reale a unui obiect pe o pelicula fotografica sau intr-un fisier pe un disc in cazul aparatului digital.
  2. 2.  Încă de pe vremea lui Aristotel s-a știut cum se poate pune realitatea într-o cutie: este suficient să facem o gaură într-o cutie închisă ca să apară o imagine reală inversată pe fondul interior al cutiei. Se obține astfel o așa-numită cameră obscură.  Pe de altă parte, alchimiștii știau că lumina înnegrește clorura de argint.  A treia contribuție a venit din partea lui John Herschel, care în 1819 a descris proprietățiile hiposulfitului de sodiu, care va deveni "fixatorul" fotografiei.  În anul 1848, Felix Tournachon, cunoscut mai bine sub numele Félix Nadar, realizează prima fotografie aeriană, fotografiind Parisul din nacela unui aerostat (balon).  George Eastman reușește în anul 1884 să realizeze primul negativ flexibil, pe un suport de nitroceluloză, cunoscut sub denumirea de "roll film“.
  3. 3. Oricat a avansat tehnica in ultimii ani, aparatele de fotografiat au aceleasi componente de baza: - corpul aparatului (camera obscura) - obiectivul - diafragma - obturatorul - vizorul - sistemul de transport
  4. 4. Deşi digital, acesta are multe în comun cu aparatul de fotografiat analogic, cu peliculă. Foloseşte obiective, sisteme de obturare, vizoare şi sisteme de focalizare. Se diferenţiază prin modul în care captează, memorează şi prelucrează imaginile fotografice. Aparatele foto digitale folosesc senzori de imagine pentru memorarea iniţială a imaginii. Senzorul de imagine realizează transformarea imaginii într-un semnal electric ce este, la rându-i, transformat într-un semnal digital, prin intermediul căruia informaţia este înmagazinată pe un mediu de stocare (card de memorie). Există două tipuri de senzori de imagine: ::: CCD - charge-couple device (pentru care s-a obţinut premiul Nobel pentru fizică în anul 2009) ::: CMOS - complimentary metal oxide semiconductor.

×