Etwinning

333 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
333
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
58
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Etwinning

 1. 1. Prezentarea portalului şi a acţiunii eTwinning
 2. 2. Ce este eTwinning?  eTwinning este Comunitatea şcolilor din Europa.Cadrele didactice din ţările participante se pot înscrie pe site şi pot folosi instrumentele portalul şi Desktop-ul eTwinning pentru a intra în contact, a face schimb de idei şi de exemple practice, pentru a forma grupuri, a participa la seminarii şi a desfăşura proiecte online.
 3. 3. Care ţări participă la programuleTwinning? eTwinning se adresează statelor membre ale Uniunii Europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, România, Slovacia, Slovenia, Spania şi Suedia.Teritoriile şi ţările de peste mări sunt, de asemenea, eligibile.În plus, pot participa şi Croaţia, Islanda, Norvegia, Elveţia şi Turcia.
 4. 4. Ce este un proiect eTwinning? Un proiect implică cel puţin două şcoli din două ţări europene diferite.Activităţile de proiect se vor desfăşura cu ajutorul tehnologiilor informaţiei şi comunicării (TIC). Şcolile comunică şi colaborează pe Internet. Proiectele nu beneficiază de susţinere financiară, nu există restricţii de natură administrativă, iar întâlnirile tête-à-tête nu sunt necesare.
 5. 5. Desktopul tău
 6. 6. Parteneri de proiect
 7. 7. Cine poate participa?  Un proiect eTwinning poate fi realizat de două sau mai multe cadre didactice, echipe de cadre didactice sau catedre, bibliotecari, directori şi elevi din toată Europa.Colaborarea se poate axa pe o singură disciplină sau poate fi interdisciplinară, beneficiind de sprijinul TIC.Pot participa unităţi de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal (vârsta elevilor, între 3 şi 19 ani).
 8. 8. Ce limbi pot folosi în proiect?  Rămâne la latitudinea dumneavoastră şi a partenerilor.Informaţiile de pe portal şi instrumentele eTwinning sunt disponibile în 25 de limbi.NB! Acest aspect facilitează navigarea elevilor prin spaţiul virtual eTwinning).
 9. 9. Cu alte cuvinte…  eTwinners au acces la : - Instrumente de lucru; - Un loc unde să împărtăşeşti idei; - O platformă de acces şi contribuţie la resurse educaţionale; - Instrumente de colaborare.
 10. 10. Primii paşi în eTwinning Pasul 1: Înscrieţi-vă pe site-ul eTwinning.Pasul 2: Aruncaţi o privire asupra proiectelor existente.……………………………………………………………………Pasul 3: Luaţi legătura cu cadre didactice din alte şcoli europene.Pasul 4: Demaraţi activitatea de colaborare.
 11. 11. Pentru a vă înscrie pe site-ul eTwinning:  Accesaţi adresa: http://www.etwinning.net/
 12. 12. Înscrierea peportal
 13. 13. NoutăţiCSS Noutăţi de la NSS România
 14. 14. Procesul de înscriere în eTwinning : : Preînscrierea: Menţionaţi datele personale şi alegeţi o parolă. Pe baza acestor informaţii, veţi primi un mesaj pe adresa dvs. de Internet.Înscrierea: După ce veţi accesa adresa de Internet primită în e-mail, vi se vor solicita informaţii suplimentare despre şcoala şi activităţile dumneavoastră.
 15. 15. Pentru preînscriere:  Daţi clic pe tabul “Inscriere”sau urmaţi adresa: http://www.etwinning.net/ro/pub/preregister.cfmCompletaţi un formular online cu date despre dumneavoastră.Daţi clic pe “Trimiteţi”.
 16. 16. Completaţi un formular online cu date despre dumneavoastră şi şcoala încare vă desfăşuraţi activitatea şi creaţi-vă propriul profil eTwinning.Completaţi formularul cu atenţie, ca să puteţi fi contactat de parteneriadecvaţi. Odată înscrişi, veţi putea accesa panoul de control eTwinning cuajutorul numelui de utilizator şi al parolei.
 17. 17. Pentru înscriere:  Un mesaj vă va fi trimis la adresa electronică indicată în formularul de preînscriere.Pentru a încheia înscrierea trebuie să daţi clic pe link-ul din mesaj.
 18. 18.  De îndată ce veţi completa toate câmpurile obligatorii cu informaţiile solicitate, veţi putea finaliza procesul de înscriere.In acest moment, veţi putea accesa Desktop-ul cu ajutorul numelui de utilizator şi al parolei alese în timpul preînscrierii şi veţi putea utiliza instrumentele puse la dispoziţie pentru a căuta parteneri, pentru a comunica cu şcolile şi a demara un proiect.
 19. 19. Ce este Desktop-ul eTwinning?:  Desktop-ul este spaţiul dumneavoastră privat din eTwinning, unde puteţi lua legătura cu alţi membri ai comunităţii sau puteţi participa la activităţile oferite (de ex., seminarii, grupuri, camere ale profesorilor, proiecte). Desktop-ul este adresat personalului didactic.Dacă vă înscrieţi cu un proiect eTwinning, elevii dumneavoastră vor avea acces la o platformă denumită spaţiul virtual eTwinning.
 20. 20. Ce este Desktop-ul eTwinning?:  Pagina de start:Vă oferă o privire de ansamblu asupra activităţii dumneavoastră eTwinning (de ex., resurse, grupuri eTwinning, seminarii, manifestări eTwinning în ţara dumneavoastră).
 21. 21. Ce este Desktop-ul eTwinning?:  Profil:Obiectivul principal al platformei eTwinning este realizarea de parteneriate cu alte şcoli, dezvoltarea de relaţii profesionale, perfecţionare şi găsirea partenerilor optimi pentru a vă implica elevii în proiecte.Fiecare utilizator eTwinning are propriul profil, în care poate insera informaţii personale, jurnal, persoane de contacte, proiecte şi camere ale profesorilor.
 22. 22. Ce este Desktop-ul eTwinning?:   Cautare de parteneriProiecte:Pentru a putea demara un proiect sau pentru a vă putea implica în comunitate, va trebui să luaţi legătura cu alţi utilizatori eTwinning. CreazăAceastă secţiune vă oferă instrumentele necesare pentru acest un nou demers, printre care forumuri de căutare parteneri, precum şi proiect motoare de căutare simplu şi avansat.Puteţi demara un proiect doar cu una dintre persoanele dv. de contact.
 23. 23. Ce este Desktop-ul eTwinning?:   Cauta parteneriCăutare membri eTwinning:Pentru a putea demara un proiect sau pentru a vă putea implica în comunitate, va trebui să luaţi legătura cu alţi utilizatori eTwinning.Această secţiune vă oferă instrumentele necesare pentru acest demers, printre care forumuri de căutare parteneri, precum şi motoare de căutare simplu şi avansat.
 24. 24.  
 25. 25. Ce este Desktop-ul eTwinning?:   Putem sa devenim membru sau sa cream noi unaCamerele profesorilor:Pentru a putea demara un proiect sau pentru a vă putea implica în comunitate, va trebui să luaţi legătura cu alţi utilizatori eTwinning.Această secţiune vă oferă instrumentele necesare pentru acest demers, printre care forumuri de căutare parteneri, precum şi motoare de căutare simplu şi avansat.
 26. 26. Camerele nou createCautare in functie dediferite criterii Camerele cele mai accesate
 27. 27. Ce este Desktop-ul eTwinning?:  Camerele profesorilor:Dacă doriţi să discutaţi un subiect anume, puteţi crea o cameră a profesorilor sau puteţi accesa una existentă.Aceste discuţii se întind pe o perioadă scurtă de timp (până la 3 luni), pentru a stimula cadrele didactice să abordeze alte activităţi eTwinning.
 28. 28. Ce este Desktop-ul eTwinning?: Materiale   digitale, instrumente de lucruResurse:Secţiunea de resurse vă oferă materiale digitale încărcate de alţi membri eTwinning, precum şi resurse externe.Puteţi contribui şi dumneavoastră la această secţiune, încărcând resurse proprii, supuse condiţiilor de drepturi de autor Creative Commons.
 29. 29. Faceţi-vă cunoscut cu ajutorul Desktop-ului eTwinning:  În calitate de membru nou al comunităţii eTwinning, este important să-i informaţi pe alţii despre dumneavoastră, despre activitatea şi preferinţele dumneavoastră.Prin urmare, editaţi-vă profilul şi actualizaţi-vă secţiunea “Eu şi eTwinning: jurnalul meu”.Dacă nu sunteţi (încă) interesat sau implicat într-o activitate eTwinning, puteţi folosi jurnalul ca pe un instrument de socializare, pentru a informa celelalte cadre didactice din Europa cu privire la persoana şi activitatea dumneavoastră.
 30. 30. Twinspace- spaţiu public sigur,poţi adăuga noi membri
 31. 31. Material informativ alcătuit pe baza informaţiilor publicate pe site-ul http://www.etwinning.net

×