Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Joan Puig i Ferreter

186 views

Published on

Joan Puig i Ferreter

Published in: Art & Photos
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Joan Puig i Ferreter

 1. 1. JOAN PUIG I FERRETER Cristina Riera Elsa Romans 2n Batxillerat B
 2. 2. Biografia Puig i Ferreter - 1882: Neix a Selva del Camp. Fill de Consol Puig i Ferreter. Joan va adoptar els cognoms de la seva mare ja que el seu pare no el va voler reconèixer. - 1904: En el seu viatge a França va conèixer a Matilde de Thevenot. - 1913: Va acabar la carrera de Filosofia i Lletres, secció d’Història. - 1918: Es casa amb Clotilde Barranco, amb qui va tenir dues filles, Pilar (1920) i Eva (1927). - 1928: Es va convertir en el director literari de les Edicions Proa - 1936: El van fer delegat de la Generalitat a França, on va ser difamat. Va tenir relacions amb Marie-Rose Teston. - 1956: Mor a París. - 1977 i 1981: surten els llibres pòstum de la seva novel·la El pelegrí apassionaris i els seus dietaris.
 3. 3. Publicacions periòdiques  La Publicidad  L'Horitzó  El Diluvio  La Campana de Gràcia  Joventut
 4. 4. La Cecília  La Cecília és un dels personatges principals de l’obra. És una noia molt nerviosa i amb molt caràcter. Té les idees molt clares i és capaç de tot per a portar-les a terme.  És la filla de Pere Amat i de Juliana. Va anar a la capital a continuar els seus estudis i es va adonar que tenia una visió molt més moderna del món i va deixar de creure en la religió cristiana.  S’enfronta amb Mossèn i el seu pare pels diferents pensaments.  Finalment marxa de casa amb el Foraster.
 5. 5. Mal és a ignorància com bé és a intel·ligència?  L'equació “Mal és a ignorància com bé és a intel·ligència”, es dóna durant tota l'obra, ja que els ignorants del poble (la majoria) amb els de pensaments tancats, són els que fa el mal al poble i els que aporten el bé i pensaments renovats, com el Foraster vingut de la ciutat, aporta la intel·ligència que fa falta per a obtenir una altra visió davant els problemes.  Per tant, a l'obra, pels aspectes filosòfics trobem un intent de síntesi entre la veritat intel·lectual i el bé ètic.
 6. 6. Manso  El personatge d'en Manso, carlí per tradició, es pot caracteritzar per la seva evolució al llarg de l'obra, ja que en un principi està disposat a escoltar les idees del Foraster, demostrant així la seva intel·ligència i capacitat de diversitat.  Tot i el seu suport cap al Foraster, aquest personatge mostra el fracàs del seu bàndol en canviar d'opinió quan es produeix el miracle de la pluja, i tot considerant-se conservador, creu en el prodigi de la Verge.  Per tant podem observar que la seva disposició a donar suport a la proposta del Foraster, acaba veient-se arrossegada per les forces religioses i tradicionals.
 7. 7. La religió a l`obra  A l'obra de Puig i Ferreter es fa una valoració de la religió i ens fa veure que es basa en pensaments antiquats, idees tancades, i en una falta de coneixements que no deixa descobrir coses noves. Aquestes idees i pensaments religiosos formen part de la majoria del poble, no disposats a canviar d'opinió.  Principalment l'obra està en contra la mitificació religiosa i la manipulació interessada de les creences del poble, ja que podríem dir que en algun moment sembla que rigui del pensament religiós que té el poble pensant que la Verge els hi portarà la pluja, però en certs aspectes també trobem una crítica sobre la fe religiosa com a tal.  La postura de l'autor davant les virtuts teologals -fe, esperança i amor- no es veu molt reflectida a, tot i que la Cecília mostra en tot moment que realment sí que sent amor pels seus pares i manté una petita esperança que ells canviïn la seva manera de pensar.
 8. 8. Traduccions de Puig i Ferreter  Alguns dels referents de Ferreter van ser Shakespeare Gorki i Ibsen, per aquesta raó va traduir obres seves al català: - El marxant de Venècia, de Shakespeare - Els menestrals, de Gorki - Peer Gynt, d’Ibsen  Va ser un dels introductors a la cultura catalana aquests noms que actualment són tan coneguts.
 9. 9. Final del segon acte  El segon acte d'Aigües encantades finalitza amb la fugida del Foraster, deguda a l’inici sobtat i inesperat de pluja.  El Foraster marxa per les acusacions i pedregades per part de la majoria del poble.
 10. 10. Herois  A l’obra només apareixen dos personatges que estan en contra de la religió catòlica, a diferència de la resta del poble. Són la Cecília i el Foraster. Gairebé tot el poble, incloent la majoria dels personatges principals, estan en contra, però les paraules del Foraster aconsegueixen que l’alcalde del poble es posi de part seva.  Apareix un altre personatge, en Vergés, que està de part de la Cecília però no s’incorpora en cap dels dos bàndols.
 11. 11. Tema de l’obra  El tema principal són les discussions que succeeixen durant l’obra degudes a les diferències de pensaments. S’enfronta un bàndol religiós i conservador contra un de més modern i que creu en la ciència.

×