Unitat 4. El Dibuix

2,133 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,133
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
86
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Unitat 4. El Dibuix

 1. 1. EQUIP BASE 1: → el dibuix Blanca Castillo Daniel Vidal Sara Amili Mourad Hayssouk
 2. 2. El dibuix S’anomena dibuix el conjunt de formes representades en una superfície mitjançant línies o taques, generalment d’un sol color. L’eina utilitzada per fer el dibuix dóna nom al tipus de realització (dibuix a la ploma, al carbó, etc...).
 3. 3. Un dibuix a mà alçada és el que es realitza sense recolzar la mà. També dit esbós. Un dibuix del natural és el que es fa copiant directament del model. Un dibuix lineal és una delineació amb segments de línies geométriques i pel general ajudat de regles, esquadres, cartabons, ... El dibuix tècnic és el dibuix realitzat d'acord amb les normes tècniques adients, utilitzat per a la realització de plànols i esquemes. Els dibuixos animats son els que es fotografíen en una película succesivament, i que al anar recollint els successius canvis de posició imiten o suggereixen el movimient natural dels essers vius. El dibuix d'humor és el que inclou missatges irónics o satírics, fet amb un estil cómic o caricaturesc. A mà alçada i realitzat sobre la marxa, sense correccions posteriors. El solen fer els viatgers, exploradors, cientifics. A aquest tipus de dibuixos se'ls coneix com Cuaderns de camp.
 4. 4. Els dibuixos poden ser bidimensionals o tradimensionals. TIPUS DE DIBUIX: .Dibuix al natural .Dibuix d'imitació .Dibuix lliure .Dibuix geomètric .Dibuix animat .Dibuix humorístic
 5. 5. Dibuix animat Dibuix humorístic
 6. 6. Dibuix lliure
 7. 7. Altres exemples del dibuix
 8. 8. El paper El paper és una substància de fibres vegetals adherides les unes a les altres i que pren la forma de lamines molt primes. La idea de formar un full llis a partir de la unió de fibres vegetals va sorgir l’any 105 a la Xina. A partir del segle VII, van ser els àrabs els que van difondre aquests nous procediments cap a Occident, primer pel nord d’Àfrica i després a Europa, a través de la Península Ibèrica. Durant l’edat mitjana s’utilitzaven a Europa unes tauletes de fusta encerades sobre les quals es dibuixava amb un punxó. La necessitat de dibuixar els projectes arquitectònics va fer que el dibuix tingués , a partir del segle XIV, la importància per si mateix i no tan sols com a fase prèvia de la pintura o com a exercici dels artistes. A partir de la segona meitat del segle XV, amb el desenvolupament de la impremta, el paper va baixar de preu i se’n va poder generalitzar l’ús. A finals del segle XVIII, el paper es va convertir en el suport habitual del dibuix.
 9. 9. Altres exemples del paper Paper de la Xina
 10. 10. Tauler de fusta encerat (paper de l’edat mitjana) Paper de la Xina
 11. 11. El dibuix per ordinador Infografia: grafisme o escriptura a partir de la tecnologia informàtica Dibuix assistir per ordinador En molts àmbits, les noves tecnologies han fet desaparèixer antics oficis i n’han creat de nous. També és utilitzat per artistes, dissenyadors, il·lustradors...
 12. 12. Exemples del dibuix per ordinador Dibuix assistit per ordinador Infografia
 13. 13. Dibuix assistit per ordinador imatge retocada per ordinador
 14. 14. El grafit (graffiti) El graffiti es una forma de grafisme es una inscripció o un dibuix traçat generalment en una paret o en una superfície dura amb un instrument gràfic,. es un dibuix típicament urbà En la dècada dels anys 80 es van començar a valorar els grafits com a expressions plàstiques amb entitat pròpia. És el cas de les obres dels nord americans (*jean-Michel Basquiat o Keith haring)
 15. 15. Altres exemples de graffiti Keith haring jean-Michel Basquiat

×