Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cu timpul...

45,372 views

Published on

 • Be the first to comment

Cu timpul...

 1. 1. Jorge Luis Borges
 2. 2. După un anumit timp, omul învaţă să perceapă diferenţa subtilă între a susţine o mână şi a înlănţui un suflet,
 3. 4. şi învaţă că a avea pe cineva alături nu e sinonim cu starea de siguranţă!
 4. 7. Şi aşa omul învaţă să-şi accepte căderile cu capul sus şi să-şi construiască toate drumurile bazate pe astăzi , pentru că mâine este prea nesigur pentru a face planuri ...
 5. 8. Învaţă că viitorul are mereu o mulţime de variante care se opresc la jumătatea drumului.
 6. 9. Şi, după un timp, omul învaţă că, dacă e prea mult, până şi căldura cea dătătoare de viaţă a soarelui arde şi calcinează.
 7. 11. Cu fiecare zi învaţă...
 8. 12. ... că a sta alături de cineva pentru că îţi oferă un viitor mai bun, înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, vei dori să te întorci la trecut.
 9. 13. Cu timpul înţelegi că doar cel care e capabil să te iubească cu defectele tale, fără a pretinde să te schimbe, îţi poate aduce toată fericirea pe care ţi-o doreşti.
 10. 15. Ajungi, cu timpul, să înţelegi că adevăraţii prieteni sunt număraţi şi că cel care nu luptă pentru ei se va vedea înconjurat doar de false prietenii .
 11. 16. Cu timpul înveţi că vorbele spuse într-un moment de mânie pot continua tot restul vieţii să facă rău celui rănit.
 12. 17. Cu timpul înveţi că a scuza e ceva ce poate face oricine, dar că a ierta, de asta sunt capabile doar sufletele cu adevărat mari.
 13. 18. Cu timpul înţelegi că , dacă ai rănit grav un prieten, e foarte probabil că niciodată prietenia nu va mai fi la aceeaşi intensitate.
 14. 19. Cu timpul îţi dai seama că deşi poţi fi fericit cu prietenii tăi, într-o bună zi vei plânge după cei pe care i-ai lăsat să plece.
 15. 20. Cu timpul îţi dai seama că fiecare experienţă trăită alături de fiecare fiinţă nu se va mai repeta niciodată...
 16. 21. ... că cel care umileşte o fiinţă umană va suferi aceleaşi umilinţe şi dispreţ, dar multiplicate, ridicate la pătrat.
 17. 22. Cu timpul înveţi că, grăbind lucrurile să se petreacă, asta va determina ca, în final, ele să nu mai fie aşa cum sperai.
 18. 23. Cu timpul îţi dai seama că, în realitate, cel mai bun nu era viitorul, ci momentul pe care-l trăiai exact în acel moment.
 19. 24. Cu timpul vei vedea că îţi vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine şi acum s-au dus şi nu mai sunt...
 20. 25. Cu timpul vei învăţa că încercând să ierţi sau să ceri iertare, să spui că iubeşti, că ai nevoie, că vrei să fii prieten, dinaintea unui mormânt, nu mai are nici un sens.
 21. 26. Muzica: Ernesto Cortazar “Don’t leave me” Dar, din păcate, toate se învaţă doar cu timpul...

×