rius: Dani Carles oscar arantxa
<ul>ECOSISTEMA </ul><ul><li>Que és?? </li></ul>
<ul>EL ECOSISTEMA DEL RIU </ul><ul>QUE ES ¿? </ul>
<ul>DESCRIPCIO DE EL PEIX </ul><ul><li>EL PEIX </li></ul>
<ul>Descripció del JUNCUS </ul><ul><li>JUNCUS QUE NOM ??¿¿ </li></ul>
<ul>EL RIU QUE ES UN RIU? </ul>
<ul>EL RIU TÚRIA </ul>
<ul>AFLUENTS DEL RIU TÚRIA </ul>
<ul>EMBASSAMENTS DEL RIU TÚRIA </ul>
<ul>HIDROGRAFIA DEL RIU TÚRIA </ul>
<ul>RIU PALANCIA </ul>
<ul>La flora </ul><ul>Definicio </ul>
<ul>Que es un parc natural </ul>
<ul>La flora del Turia </ul>
 
<ul>La garrofera </ul>
<ul>QUE ES UN ANIMAL? </ul><ul>QUE ES LA FAUNA? </ul>
<ul>Quina fauna hi ha en els rius de la comunitat valenciana? </ul>
<ul>Quins animals hi han en el riu Turia?  </ul>
<ul>La Geneta Comú </ul>
<ul>L´Eriço Clar </ul>
Fi: GrAcIeS Dani Carles oscar arantxa
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Rius

514 views

Published on

Presentació editada i presentada pels alumnes de tercer cicle d'educació primària:
Dani
Carles
Oscar
Arantxa

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
514
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Treball el·laborat i presentat pels alumnes de 3r cicle d&apos;educació primària. Components del Grup: Dani Carles Oscar Arantxa
 • Un ecosistema és un sistema natural que esta format per un conjunt d&apos;organismes vius i del medi físic on es relacionen. Biotòp es: El lloc (riu, plana, serra, etc) on es relacionen la fauna I la flora, és un terme molt paregut a hàbitat.
 • El ecosistema dels rius es el ecosistema del que hi ha dins I del que trobem prop dels màrgens. L&apos;ecosistema d&apos;un riu canvia depenent de en quin punt s&apos;estudia. Es diferèncien, normalment, tres part. Curs Alt, curs mitjà I curs baix. La vegetació protegís, les voreres del riu, les arrels dels arbres que estructuren la terra poc a poc.
 • Els peixos són tots aquells animals vertebrats que no son tetràpodes. Els peixos van evolucionant de més xicotet a més gran. Una de les parts més importants són les branques per poder respirar.
 • És una planta típica mediterrànea. El tamany del Juncus es de 90 cm de altura. Viu en terres humides, en rieres i pantans. La fulla es allargada, cilindrica, recta i flexible. La flor està composta I és de color pardo elèctric.
 • Un riu és una corrent natural d&apos;aigua. Desemboca en el mar, en un llac o en un altre riu, en aquest cas es denomina afluent. Quant el riu es curt i estret rep el nom de riera o riol. EL RIU QUE ES UN RIU?
 • El riu Túria és un riu mediterrani de 241 km que naix a la provincia de Terol, desenboca amb el nom de Túria, al sud de la ciutat de València. Al seu pas pel racó d’Ademús, rep el nom en castellà de Rio Blanco. EL RIU TÚRIA
 • Els afluents del riu Túria són, Garganta, Alfambra, Camarena, Riodeva, Bohilges, Ebrón, Arcos, Reatillo, Toixa, rambla d’Artaix i rambla de la Escorihuela. AFLUENTS DEL RIU TÚRIA
 • EMBASSAMENTS DEL RIU TÚRIA Els embassaments del riu Túria són: Embassament d’Arquillo de San Blas, de 22 hm³. Embassament dels Alcamines (en construcció) de 17 hm³. Embassament de Benaixeve, de 228 hm³. Embassament de Loriguilla, de 71 hm³.
 • HIDROGRAFIA DEL RIU TÚRIA El riu Túria és un tipic riu mediterrani, amb variacions importants de cabal al llarg de l’any. Pren la segua aigua majorment de torrents i rambles creats per les fortes tempestes produïdes a la seua conca.
 • El riu Palancia, és un riu del nord de la Comunitat Valenciana que naix a la Serra del Toro, al vessant de Javalambre a 1618 metres d&apos;altitud. Passa mel mig de l&apos;Alt Palància i desemboca al terme municipal de Sagunt i després de recorrer 85 km, també passa per la Serra Calderona.
 • La flora Definicio DESCRIPCIÓ DE LA FLORA : La flora es refereix al conjunt de les plantes que poblen una regió.
 • Que es un parc natural Un Parc Natural és un espai reserva de un territori amb un cert nivell de protecció legal davant l&apos;acció de l&apos;home. L&apos;objectiu dels Parcs Naturals es cuidar i protegir l&apos;hàbitat, la flora i la fauna d&apos;aquestos espais front diferents tipus de perill.
 • Dins de la flora del parc natural del Túria Conserva varies espècies característiques del bosc mediterrani com algunes especies de: orquídies pebrella, olivera, etc. La flora del Turia
 • La fumaria es una planta anual (que brolla una volta a l&apos;any) de la família de les fumariacies,anomenada també sang de crist. Es densa allargada i medis 25 cm. Les seues fulles son alternades i pinades.
 • Es un arbre robust de familia de les papilionacies que arriba fins 10 metres.Les seues fulles son perennes i brillants. La garrofera
 • La fauna és el conjunt d&apos;espècies animals que habiten en una regió geogràfica, que són pròpies d&apos;un període de temps geologic o que es poden trobar en un terreny en concret.
 • Fauna de la comunitat valenciana: Dins d&apos;aigua: JARABUGO (Samaruc): Es un peix en perill d´extincio que te 7,5 de longitut Fora de l´aigua: ESQUIROL: Es un animal xicotet de uns 38-40 cm ERIÇONS:Es un mamifer en punxes casi prehistòric perque en 15 millons de anys , encara noa evolucionat.
 • La fauna del parc del turia es variada, trobant esquirols, cernícals, lagarts ocelans y algun jabalí. Els rabosses i els eriçons, en canvi, están desapareixent. Els segonds, que son molt lents, solen morir atropellats .
 • Encara que el cos es més lluent i elegant, la geneta recorda prou a un gat. Té el pelatge suau, i a taques negres sobre un gris grogenc. És carnivor i molt adaptat al ambient fet pe l&apos;home, però solen fer els seus caus en els arbres.
 • L&apos;eriçó clar assembla molt a l&apos;eriçó comú, però és de mida més petita, té les orelles relativament més grans i de pelatge blanc. És més petit que l&apos;eriçó fosc, sobretot a la cara i a l&apos;abdomen. Les potes també són més llargues, cosa que li permet caminar sense arrossegar el ventre tan a prop de terra.
 • Fi
 • Rius

  1. 1. rius: Dani Carles oscar arantxa
  2. 2. <ul>ECOSISTEMA </ul><ul><li>Que és?? </li></ul>
  3. 3. <ul>EL ECOSISTEMA DEL RIU </ul><ul>QUE ES ¿? </ul>
  4. 4. <ul>DESCRIPCIO DE EL PEIX </ul><ul><li>EL PEIX </li></ul>
  5. 5. <ul>Descripció del JUNCUS </ul><ul><li>JUNCUS QUE NOM ??¿¿ </li></ul>
  6. 6. <ul>EL RIU QUE ES UN RIU? </ul>
  7. 7. <ul>EL RIU TÚRIA </ul>
  8. 8. <ul>AFLUENTS DEL RIU TÚRIA </ul>
  9. 9. <ul>EMBASSAMENTS DEL RIU TÚRIA </ul>
  10. 10. <ul>HIDROGRAFIA DEL RIU TÚRIA </ul>
  11. 11. <ul>RIU PALANCIA </ul>
  12. 12. <ul>La flora </ul><ul>Definicio </ul>
  13. 13. <ul>Que es un parc natural </ul>
  14. 14. <ul>La flora del Turia </ul>
  15. 16. <ul>La garrofera </ul>
  16. 17. <ul>QUE ES UN ANIMAL? </ul><ul>QUE ES LA FAUNA? </ul>
  17. 18. <ul>Quina fauna hi ha en els rius de la comunitat valenciana? </ul>
  18. 19. <ul>Quins animals hi han en el riu Turia? </ul>
  19. 20. <ul>La Geneta Comú </ul>
  20. 21. <ul>L´Eriço Clar </ul>
  21. 22. Fi: GrAcIeS Dani Carles oscar arantxa

  ×