Sod guiadus

1,463 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,463
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sod guiadus

 1. 1. SServei d’ervei d’OObtenció debtenció de DDocumentsocuments Duració del tutorial: 5’ vr. 24/11/2010
 2. 2. Què és el SODSOD? El SOD (Servei d’Obtenció de Documents) facilitafacilita articlesarticles d’altres biblioteques del C17 (Catàleg col·lectiu de 538 biblioteques espanyoles)
 3. 3. Accés per la intranetintranet El SODSOD es troba als Serveis de la Biblioteca Digital. Per entrar a la Biblioteca Digital hem d’obrir el menú ORGANITZACIÓ i DOCÈNCIA
 4. 4. Accés per internetinternet http://www.netvibes.com/huvh#Inici
 5. 5. RegistreRegistre Per poder accedir al SOD ens hem de registrar
 6. 6. Per registrar-se s’ha d’omplir el “Formulario de altaFormulario de alta”. El telèfon i l’adreça és la del Servei on s’està adscrit. El correu-ecorreu-e que proporcionem serà on es rebran les comunicacions i els documents en format *.pdf. REBREM UN CORREU-E AVISANT-NOS QUE L’ALTA ÉS EFECTIVA
 7. 7. FuncionamentFuncionament Demanarem nomésDemanarem només articles que nono es puguin aconseguir a la nostra Biblioteca Per accedir al formulari hem d’ingressar amb la nostra clau d’usuariclau d’usuari
 8. 8. El número PMIDEl número PMID El PMIDPMID (PubMed identificator) identifica cada article i serveix per invocar en molts formularis (com el del SOD) tota la referència bibliogràfica sense haver d’escriure-la. Si escrivim només el PMID el formulari busca l’article i inscriu la referència completa.
 9. 9. Un cop tenim visible tota la referència premem el botó “EnviarEnviar” per generar la petició.
 10. 10. Formulari lliureFormulari lliure També podem escriure pas per pas una referència si desconeixem el PMID, però la petició trigarà més a servir-se perquè el SOD l’ha de verificar. A més a més, al formulari lliure s’ha de posar un número d’ISSN.
 11. 11. SeguimentSeguiment •Podem fer el seguiment d’una petició al menú “PeticionesPeticiones”. •La resposta s’envia a l’adreça de correu-e facilitada a l’alta. •Normalment el 90% dels articles són gratuïtsel 90% dels articles són gratuïts. En cas contrari es consulta a l’usuari que ha fet la petició.
 12. 12. SServei d’ervei d’OObtenció debtenció de DDocumentsocuments Més informació: Caterina Cuartero| Ext. 6307 (93 274 60 71)
 13. 13. Elaborat per: Marta-R. Domínguez Senra (mrdoming@vhebron.net)

×