Mondragó

721 views

Published on

Published in: Travel, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
721
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
71
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mondragó

 1. 1. Par Natural de Mondragó Per: Margalida Perelló Sastre.
 2. 2. 1.Per quins municipis passàrem per anar al Parc Natural de Mondragó?. Marca el recorregut en un mapa de Mallorca . 3
 3. 3. 2.On està situat, (punt cardinal)? <ul><li>Al sud-est de Mallorca. </li></ul>
 4. 4. 3.A quin municipi es troba? Es troba a Santanyí
 5. 5. 4.Què és un Parc Natural? És un espai natural protegit.
 6. 6. 5..Quina extensió ocupa el parc? Expressa el resultat en ha i en m². Té una extensió de 785ha o 7850000 m2
 7. 7. 6.Quins ecosistemes predominen al parc natural? Predominen el de marina, el de garriga, zones humides.
 8. 8. 7.Què és una zona humida? Una zona humida és una zona que està enmig de les zones aquàtiques i terrestres.
 9. 9. 8.Quina diferència hi ha entre un torrent i un riu ? . Que el riu du aigua tot l'any i el torrent només quan plou
 10. 10. 9.Quins dos topònims varen sortir duran la visita al parc? De quina època són? Varen sortir Mondragó, i les fonts de n'Alis, són de l'època de'n Jaume I i del Musulmans.
 11. 11. 10. Quina vegetació observares?, Escriu el nom de totes les plantes que observares. Vaig observar: jonc, pins, una palmera, mates, lavanda,posidònia, ametlers, garrovers, figueres, canyet, salat, ullastre, fasser, savina, alga vermella,...
 12. 12. 11. Quina fauna podem trobar al Parc?. Escriu també tots animals que observares. Classifica'ls dins el seu grup. Geneta, processionària, abelles, àguila calçada, busquet de cap negre, tortuga mediterrània, calapots, sebel·lí, puput, conills, fotges, orenetes,... Mami-fers aus peixos amfibis I nsec-tes retils Gene -ta Àguila calçada tortuga Proce-ssionà-ria conill Busquet de cap negre c alapot abella sebel.lí Pu-put fotges orenetes
 13. 13. 12.Quin tipus de costes observares. Indica les diferències entre un tipus de costa o l'altra. Vaig observar la costa rocosa i arenal. La diferència es que una té arena, platja i l'altre només té roca.
 14. 14. 13. Què és la posidònia?. Per què és molt important per a les nostres patges, sobretot a l'hivern? La posidònia és una planta aquàtica i és endèmica de les illes Balears. Perquè si fa mala mar i les ones peguen a l'arena i si no hagués posidònia la mar se'n duria l'are-na i que quedaria la costa rocosa.
 15. 15. 14.Quina diferència hi ha entra la posidònia i una alga? Que la posidònia és una planta i té arrel, fulla, flor, tija i l'alga en canvi no en té.
 16. 16. 15. Per què les erugues dels pins es diuen processionària? Perquè sempre van juntes i en fila i pareix que van com una processó.
 17. 17. 16.Quina és l'evolució (metamorfosi) de l'eruga del pi? L'evolució és la papallona.
 18. 18. 17.Quin animal típic d'aquest ecosistema s'alimenta de la processionària? L'animal que és menja la processionària és el puput.
 19. 19. 18. Es diu que l'eruga del pi és una plaga, per què es diu això? Com es pot combatre per eliminar-la? Perquè ni ha moltes. Posant insecticida i llevar les erugues enverinades.
 20. 20. 19.A quina baula d'una cadena alimentària situaries a una eruga? Fes una cadena alimentària on aparegui la processionària. A la segona. Puput erugues pins
 21. 21. 20. Intenta explicar la relació entre el medi físic, les condicions ambientals i els éssers vius que habiten aquest lloc. La relació és que segons el lloc, segons les condicions viven uns animals o uns altres.
 22. 22. 21.A l'entrada de la garriga, observàrem una zona amb molta vegetació amb flor també hi havia moltes abelles. Què feien aquestes abelles damunt les flors? Per què són molt importants les abelles? Les abelles les polititzaven , són importants perquè ajuden que les flors és reprodueixen.
 23. 23. 22.Antigament, en algunes zones sembraven palmeres per indicar... Que hi havia aigua.
 24. 24. 23.Què són, com estan fetes i per què servien les barraques de roter? Les barraques de roters són cases on vivien els roters o i guardaven el bestiar, estan fetes de pedra sense ciment, servien per guardar bestiar o viure els roters.
 25. 25. 25.Què vol dir que una espècie està en perill d'extinció? Vol dir que n'hi ha molts pocs.
 26. 26. 26. Què és un animal o planta endèmica? Quins animals o plantes endèmics coneixes? Un animal o planta endèmica vol dir que només n'hi ha un lloc determinat del món. Conec el ferreret, la posidònia, l'ametler, el poc negre,...
 27. 27. 27.Un grup nombrós de turistes volen visitar el Parc Natural de Mondragó, escriu una sèrie de normes que haurien de seguir per per poder fer la visita a un espai natural. -No molestar els animals, no arrabassar plantes, no tirar fems, no tirar pesticides, i llevar el flash de la càmera per fer fotos.
 28. 28. 28.Per què és important protegir espais naturals? Perquè n'hi ha molts pocs.

×