Repte de l'educació,itineraris de futur

486 views

Published on

Presentació del projecte Supera't

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
486
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
221
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Repte de l'educació,itineraris de futur

  1. 1. EL REPTE DE L’EDUCACIÓ, ELSITINERARIS DE FUTURSUPERA’TITINERARIS FORMATIUSCOMPETENCIALS7 DE MAIG DE 2013
  2. 2. ELS REPTES EDUCATIUS ACTUALS
  3. 3. Què hem d’entendre per competència?Saber utilitzar els coneixements i les habilitatsCom?Transversalment i interactivaEn quines situacions?En contextos on calgui l’ús de coneixementsvinculats a diferents sabers.Des de?La comprensió, la reflexió, el discerniment i ladimensió social de cada situació
  4. 4. L’enfocament competencial• Una metodologia que afavoreixi:*La participació activa de l’alumnat en projectes,tasques i situacions reals que plantegen unproblema o qüestió que cal resoldre.*En contextos socials col·laboratius.*Amb un enfocament globalitzador.*L’avaluació dels processos de resolució de lessituacions-problema plantejades per a laconsecució del continguts curriculars.
  5. 5. Els itineraris Formatius Competencials• Entorn virtual d’aprenentatge.• Treball individual i col·laboratiu.• Guiatge del docent: ritme de l’aula, organització delgrup-classe i avaluació competencial.Projecte Supera’t• 100 docents i 1 material que:• Adeqüen la gestió de l’aula als nous models educatius.• Modifiquen la relació professorat/alumnat.• Acosten la pràctica educativa al model competencial.
  6. 6. BibliografiaSáenz Higueras, A. (2011). ABP. L’aprenentage basat en problemeshttp://www.barcanovadigital.cat/area/materials-superat/abp.pdfZabala, A. (2009) “Metodologia per a l’ensenyament de les competències” a Guix-359. Barcelona. Graó.Zabala,A. (1999) Enfocament globalitzador i pensament complex. Una resposta pera la comprensió i intervenció en la realitat. Barcelona. Graó.Ponències, 7 de maig de 2013, a l’acte acadèmic: El repte de l’educació, elsitineraris de futur.Editorial Barcanova: innovació, progrés i territori, a càrrec d’Eduard Cerreda,director d’Editorial Barcanova.Per què cal canviar el model educatiu?, a càrrec de Salvador Cardús, professor deSociologia de l’UAB i periodista.El canvi a l’aula, a càrrec de Ferran Ruiz, president del Consell Escolar de Catalunya.El projecte supera’t, a càrrec de JM Esteve, director de l’IES Jacint Verdaguer icoordinador del projecte, i de JM Rafí, director d’edicions escolars d’EditorialBarcanova.
  7. 7. BibliografiaSáenz Higueras, A. (2011). ABP. L’aprenentage basat en problemeshttp://www.barcanovadigital.cat/area/materials-superat/abp.pdfZabala, A. (2009) “Metodologia per a l’ensenyament de les competències” a Guix-359. Barcelona. Graó.Zabala,A. (1999) Enfocament globalitzador i pensament complex. Una resposta pera la comprensió i intervenció en la realitat. Barcelona. Graó.Ponències, 7 de maig de 2013, a l’acte acadèmic: El repte de l’educació, elsitineraris de futur.Editorial Barcanova: innovació, progrés i territori, a càrrec d’Eduard Cerreda,director d’Editorial Barcanova.Per què cal canviar el model educatiu?, a càrrec de Salvador Cardús, professor deSociologia de l’UAB i periodista.El canvi a l’aula, a càrrec de Ferran Ruiz, president del Consell Escolar de Catalunya.El projecte supera’t, a càrrec de JM Esteve, director de l’IES Jacint Verdaguer icoordinador del projecte, i de JM Rafí, director d’edicions escolars d’EditorialBarcanova.

×