Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Recull acròstics

 1. 1. Alumnes i parelles lingüístiquescelebren el Sant Jordi i l’AnyEspriu amb un acròsticAbril 2013
 2. 2. Beure d’una tiradaImpulsar l’amorMatapuça o dolorBioacumulacióImplícitRodatge solitariIncredulitatMés content que un gos amb un ósBon vent i barca novaOrdinari de la missaInfracció al carrerExplicar un sopar de duroSolucionar o ofegar-se en un got d’aiguaFlavio Gonçalves (B2)
 3. 3. CelebremAlegramentTotsAnimatsLliuramentA l’amorEbrima Faye, Sonia Ramos,Sheila Taylor, Sandra Aguilera iVladimer Khakhanastrili (B2)Som un grup d’amicsAmor I amistatNosaltres units per sempreTots ens regalem florsJunts anem a la plaçaO sortim al carrerRegalem llibresDesprés anem a soparI ens diem adéu I fins aviatBakary Sane, Olga Mendoza, MaríaBanegas, Marcelo Grasso i Santos A.Hernández (B2)
 4. 4. Santa Coloma de Farners és el seu pobleArenys de Mar la seva inspiració literàriaLa Pell de brau, símbol de la literatura catalanaVocació literària tallada per la Guerra CivilAcabada aquesta guerra,D’advocat treballa en una notariaObres com Primera història d’EstherRecordarem sempre.Els llibres de poemesSón sorprenentsPer a tothom que els llegeixRecordaremI direm sempre:Un gran poeta, dramaturg i novel·lista.Elena Mikh, Míriam Banegas i Giselle Amy(B2)
 5. 5. Sempre que tenen un somniOdiós, però amorósMiren la manera de complir-loNecessiten sempre la nostraIl·lusió infinitaDeivi Reyes, Lyudmyla Yakovenko,Jensy Euseda, Delmy Avila i AmadoMontero (B2)Sol d’Andalusia queAlegres els frescos matins ambLa teva llum.Eleva la meva pregària i que aquestRondinaire estigui aviat a SevillaJosé Luís Fernández (E2)
 6. 6. Xiscles, xirois, xerinolaArriba la bogeria!M’ha tocat la loteria!Bona sort i fem tabolaA casa de l’Alegria.Alumnes d’I2 (dl i dc de 15:30 a 17 h)Llum de capvespre, llum de matinadaLluna que surts, lluna que fas viaOcàs nostàlgic, alba esperadaSol decadent, sol naixentTerra ombrada, terra il·luminadaResplendor de nit, resplendor de diaEspriu, pàtria estimada!Alumnes d’I2 (dl i dc de 15:30 a 17 h)
 7. 7. Rodona, rosa i floridaOlor de perfum i vellutadaSuau i delicadaAlegre i dolçaGlòria Tremoleda, M. CarmenMolina, Eduard Balbín i EstevePérez (S2)Llegeix tant com vulguisLírica, contes i novel·lesImagina’t una històriaBonicaRomàntica iEncantadoraGlòria Tremoleda, M. CarmenMolina, Eduard Balbín i EstevePérez (S2)EscriptorSenzillPoetaReconegutIntel·ligentUniversalCharo Martín i TeresaMundet (S2)
 8. 8. Rajant sant del cor del dracObrí la passió de la donzellaSense gaires paraules li ofereix el seu amorAmb una preciosa florMayela García, Iryna Berezina iJaume Palacios (S2)Escriptor il·luminatSinera va ser la seva inspiració més sorprenentPer altres criticatReconegut mundialmentI amb estil molt complicatUn escriptor que no deixa indiferentNarcís Poch i Mariya Petrova (S2)
 9. 9. Sant especial dels enamoratsAlegres esperem la teva arribadaNo permetis que la nostra il·lusióTremoli d’amor o de tristorJo compraré llibres i rosesOh! quanta melancoliaRoses vermelles les meves preferidesDimarts solemneI feliç per a tothomAna Pilar Pérez, Irma Zavalai Marta Sala (S2)
 10. 10. Regales cada anyOn són els records de l’any passat?Si trobés un pètalAncorat a la porta...Incert el tempsLliure la plujaLa rosa creixI el drac viu lluny d’aquíBarca pintada de roigRessalta per les onadesEscoltant les meves il·lusionsErika Manolache, Eliana Orpina, Miquel Xaudiera,Susanna Marín, Rebeca García, Anna Puig i SergioDomínguez (S2)
 11. 11. LaLocalitat que va imaginar ésÍtaca, estimada ÍtacaBella i somiadaRoman tranquil·laEsperant la nitErika Manolache, Eliana Orpina, Miquel Xaudiera,Susanna Marín, Rebeca García, Anna Puig i SergioDomínguez (S2)Regala una rosaO un llibre perSant JordiA la persona estimadaErika Manolache, Eliana Orpina, Miquel Xaudiera,Susanna Marín, Rebeca García, Anna Puig i SergioDomínguez (S2)
 12. 12. Xerinola pertot arreuAfortunada personaMancada de perjudicisBé de Déu, quina sort!Acarona la fortunaM. Elena Alonzo, Natàlia Bahí, GigiButtoglieri i Sílvia Ramos (S2)Benaurat en un principiObserva sa consciènciaJuvenil sense malíciaActitud no molt correctaLamenta sa presènciaM. Elena Alonzo, Natàlia Bahí, GigiButtoglieri i Sílvia Ramos (S2)
 13. 13. LlegintLliurementImaginemBonicsRelatsEspecialsBaldo Amador, FernandoFranco, Fina Serra, MargaritaFortià i Marisa Garcís (S2)RebelOlorosaSensualAmorosaDaniel Figueras, RaquelBlanco i Marisol Cerdà(S2)CompteUll!CorreOrienta’tRàpidNo parlisAtrapat!Daniel Figueras, RaquelBlanco i Marisol Cerdà(S2)
 14. 14. Ara que no sabem què ferCapissem tots junts el quèRebutgem els foscos pensamentsObrirem el cor sencer iSortirà l’ànima de nenTots junts l’aconseguirem!I ens llançarem a la timbeta dels innocents pensament.Capissant, filustrant l’acabarem.Ana Pilar Pérez (S2)
 15. 15. La primavera ja ha arribat;Les primers flors comencen a brollar,Els parcs són plens de nens iNingú vol deixar de jugar;Geranis, margarides, flors de molts colors, com laUniversal bellesa que amb orenetesA milers solquen el nostre cel.Glòria Ospina (S3)
 16. 16. Llibertat a les paraules, totes les paraules del mónLlibres i més llibres fem que arribin a tothomIl·lumineu-nos la ment, eixampleu-nos el corBrollaran les paraules, obriu portes i balconsRecitem poemes, contem contes, cantem cançonsEscrivim i celebrem la festa, alliberem els mots!M. Dolors Pascual (S3)
 17. 17. Tots els anys Girona es vesteix,Elegant de Roses, Tulipes i Malvapeix,Molt a prop dels Gironins,Prepareu-vos, les flors són aquí!Si mai heu gaudit daquesta floridesa,Des de fora de la ciutat visiteu-ho , tot és bellesa!En el Barri Vell podeu passejar,Flors per tots els patis anireu olorant.La Catedral desplega el seu mantell floral,Obligada visita que no heu doblidar.Ràfegues de fotos haureu de tirar,Si voleu el concurs fotogràfic guanyar!Lorena Pisonero (S3)
 18. 18. Remor sentim ja de primavera.Ocultes dins les poncellesS’obren lentament les roses primerenquesAmarem-nos del perfum i del color que ens ofereixen.M. Dolors Pascual (S3)Dormida està la criatura dels contes màgicsResignada la donzella esperant el seu rescatAlceu els ulls drac de llegenda! Contempleu el darrer diaCavalca ja el cavaller amb espasa ferma.M. Dolors Pascual (S3)
 19. 19. Ram de colors i alegriesOlors que desprens i respiresSents la primavera arribadaAlçat de cop i viu la trobada!Núria Taulats (Nivell D)Danses sens parar, altiu com etsRostre maligne, infernalAquí l´abril ja treu el nasCatalunya i Sant Jordi ja van al pas.Núria Taulats (Nivell D)
 20. 20. Cada dia surt la gallina cegaUna nit desesperada surt de matinadaCada dia va a dormir trista i cansada.Ocell de plumes feixuguesReps la solitud dels qui et defugenNo saps on vas, no saps què ferAnheles que tot s´acabi i estar bé.Núria Taulats (Nivell D)Com un joc infantil,Ullcluc avances tranquil.Comença tot a rodar,Oblides com va començar.Reclames ajuda als companys,Només sents alguns planys.Ara tot són capsigranys.Marta Julià (Nivell D)
 21. 21. Rascant la cassola amb delitArribes a fer-la netaSatisfacció ben completa.Cal que en arribar la nitLa cassola dels diumengesUntada d’oli la pengisMirant que no es taqui res.Omplint-ne el pap de renecsIntentes moure la burraXiscles, estires, empenysCom hi ha món, l’ase no tiraAnimal, mou-te, carall!Tanta dissort t’acompanyaAmbiciones llibertatVagues veus has escoltatEnvoltat de gent estranyaGarjola llòbrega que acullAquells que el camí erren.Esperit generós i nobleSinera ens regalaresParaules que han enriquitReguitzells de gent més jovesInvoquem en record teuUn segle fa que naixeres.Jaume Gispert (Nivell D)Jaume Gispert (Nivell D)Jaume Gispert (Nivell D)Jaume Gispert (Nivell D)
 22. 22. Esperant, tanco els ulls i veig passar el temps,Sempre atenta i disposada a tot.Plomes i garlandes adornant els meus recordRegne de l’absurd, incomprensible en tots moments.I demà, un dia no llunyà, esperat, ple d’intenció,Usura de la vida, dolça ficció, renaixeré en un altre món.Josefina Espinosa (Voluntària)Resplendeix el planeta!Oneja una banderaSalpant l´orenetaAl lloc on l´amenaça una desaparició propera.Josep M. Castellà (Voluntari)
 23. 23. Paraules tenses abans de començar la partida,Algunes mirades van de jugador a jugador,Tots cinc suen pel mateix objectiu.Obertes les cartes, el perdedor nha pres la mida.-Trampós, has vist las reflectit a lencenedor !-Amb una navalla lamenaça de no deixar-lo viu.David Guiu (Voluntari)LLapis de colorsEnsenyen la teva literaturaNingú com joGaudeix daquesta culturaÚnica al mónAgraïda aprenc amb il·lusió.Noelia Martínez (aprenenta)
 24. 24. Tota una vida lliurada a l’escriptura,Impregnant en les teves obres,Mostres d’afecte, sentiment i dedicació.Busquem en els teus escrits, que ens són de gran vàlua,Entusiasme i esperança per viure cada dia.Recordarem, Salvador Espriu, el teu amorA la llengua catalana i celebrem amb alegria el teu aniversari.Lucía Paloma García (aprenenta)Com cada any a l´abril,Un llibre i una rosa, et donaré;La grandesa de la meva ànima,Tot això, et lliuraré el vint-i-tres.Una llegenda, Sant Jordi,Record amb emoció.Acull els meus regals, embolicats amb amor.Lucía Paloma García (aprenenta)

×