Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Esports 2.0

Aplicacions i webs per practicar esport. Per al programa "Té de tot" de TV Girona, presentat per Lidia Vidal (17.10.12). Vídeo disponible a http://bit.ly/SqF8P4

Més presentacions, vídeos i continguts a http://www.txellcosta.com

 • Login to see the comments

Esports 2.0

 1. 1. Les noves tecnologies canvien la manera de practicar esport“Té de tot” – TV Girona 17.10.12 @txellcosta
 2. 2. A grans trets, la majoria d’aplicacions calculen la cadència, les calories, la distància... i guarden recorreguts i temps. Utilitzen el GPS per fer-ho (i això fa que es mengin molta bateria).En alguns casos, cal calibrar-les abans dactivar-les perquè no donin error i, per exemple, comptin de més.És la típica imatge del corredor amb el mòbil agafat al braç.La filosofia? Ho descriu molt bé Nike: Get more from your run (treu més partit de la teva carrera).La majoria inclouen versió web.
 3. 3. Hi ha qui diu que és una mica intrusiu. A les xarxes, quan feia la consulta per al guió, em deien “jo tanco lordinador i les webs... sinó no hi ha manera de sortir a fer esport!!”.De fet, hi ha competicions on no està permès escoltar música, per exemple. Per tant... Mòbil lluny.Però els “natius digitals” ho conceben com una cosa normal. I argumenten, per exemple, la seguretat que et dóna el fet de portar el mòbil si et passa alguna cosa.
 4. 4. Map my run: hi ha l’opció web –que et permet, per exemple, fer seguiment de la teva dieta- i l’opció d’aplicació -molt fàcil d’utilitzar-.Fa seguiment de la ruta, temps, distància, velocitat, ritme i calories en temps real gràcies al GPS. Té moltíssimes opcions com per exemple, introduir els entrenaments que fas o compartir entrenaments en línia amb gent prop teu.
 5. 5.  Runtastic – versió web o app. Marca els recorreguts, el temps... i ho pots seguir en directe. Ideal per córrer o anar amb bici però, també, per als esports d’interior, com el ioga. I diuen – no ho he provat ;-)- que es pot fer servir per paracaigudisme i motociclisme.És fàcil compartir la informació a lesxarxes (Facebook, Twitter…).
 6. 6.  Nike plus: la podem utilitzar tant per registrar carreres portant a sobre el mòbil o simplement per consultar els entrenaments que hàgim realitzat amb altres dispositius com el rellotge, polsera, un iPod o un iPhone. Mesura les distàncies recorregudes i els temps. Mitjançant el web, introduïm les nostres dades i les guarda en una base històrica personal i a lhora fa comparatives amb la resta desportistes del món (segons franges dedat, pes, etc.). Per motivar-nos, ens recorda quan va ser lúltim dia que vam sortir a córrer. I atenció! Si publiques linici de la teva carrera a Facebook, sentiràs un àudio amb cada comentari que rebis. Per animar-te. Laplicació també fa comentaris positius dalguns dels millors atletes de Nike. I una veu et va dient velocitat i ritme a cada quilòmetre. Inclou reproductor de música (però no ràdio! Una pega!) I també la PowerSong per motivar-te a aconseguir un nou rècord. Potser que només es pugui utilitzar per córrer és un dels seus punts negatius. Tampoc podem registrar manualment temps si per algun motiu sens atura laplicació, ni tampoc exportar els entrenaments fora de lecosistema de Nike +.
 7. 7.  Smartrunner: jogging, ciclisme, maratons… Aplicació similar a l’anterior, però més senzilla. Et permet tenir ràdio i la música està integrada amb l’ipod. Envia les dades del teu recorregut al web en intervals d’un minut, de manera que els teus amics poden seguir-ho amb l’ordinador o el mòbil i saber on venir-te a animar.
 8. 8.  Endomondo: funciona per lsmartphone, el web i, si vols, ho puja directament al Facebook. Càlcul de calories cremades i equivalència amb hamburgueses, galetes... Per a motivar-te fan reptes on tapuntes i pots guanyar coses.
 9. 9.  miCoach Adidas: apte per a tots els esports en general. Abans, durant i després, t’ajuda a planificar i compartir els teus progressos. Si no tens massa experiència, pots escollir entre diferents exemples d’entrenaments predissenyats. També incorpora instruccions de veu del teu entrenador virtual i la possibilitat de triar quina música escoltar mentre entrenes.
 10. 10.  RunKeeper: et permet fer seguiment a posteriori al web mostrant-te la ruta, podent-ne crear tu també… Mesura el ritme cardíac Et permet fer fotografies durant l’entrenament i compartir-les És gratuïta Els que la fan servir asseguren que és molt estable CardioTrainer: inclou una planificació per aprimar-se, pot publicar a xarxes socials, et permet competir contra tu mateix…
 11. 11.  Wikiloc: app Girona. pràctica per guardar els teus recorreguts GPS per a qualsevol esport (ciclisme, senderisme, etc.). Com a resultat, veus la ruta en un mapa a més de detalls com la velocitat mitjana, lelevació o el perfil del recorregut. Si estàs dexcursió i vols guardar les fotos del recorregut, queden associades al lloc i al punt en què et trobes. My Tracks: Permet gravar i compartir recorreguts GPS a les xarxes, a Google Maps i Google Docs, en un arxiu… Pots veure les dades en directe, introduir anotacions sobre la ruta i escoltar comentaris de veu periòdics sobre el teu progrés. Registra la freqüència cardíaca.
 12. 12. N’hi ha moltes on pots trobar: Alimentació, Entrenaments, Properes curses...
 13. 13.  Runners world, una de les més famoses. La versió espanyola es diu www.runners.es A banda del contingut general que comentàvem de nutrició i salut, entrenaments, etc., també inclou notícies, fòrums, fotos i vídeos i inscripcions a carreres. Runedia: web que recull quasi totes les curses estatals de running, btt, ciclisme, caminates, triatlons …
 14. 14.  We Run Barcelona: és un web fet per companys de feina que els agrada córrer. Té calendari de carreres, rutes urbanes, camins, equipament, productes… També fan concursos. Runnin girls: També és una comunitat però, en aquest cas, de dones. I és que hi ha qui diu que el running s’ha de feminitzar (La Mitja Marató de Barcelona del febrer hi van competir 2.250 dones, el doble que en l’edició anterior). Consells per a corredores habituals o les que s’estrenen, rutes per diferents llocs (Hoy corremos por…), una secció d’entrevistes amb runners (Hablamos con…)
 15. 15.  Corredors.cat Web a càrrec d’una associació. Ofereix actes, informació, descomptes, quedar per entrenar… www.movescount.com Hiha pulsòmetres que pugen directament totes les teves dades aquí
 16. 16.  Championchip: enregistra les millors marques de diferents curses i fa una competició online Championchip és el sistema de cronometratge d’esdeveniments esportius massius més utilitzat a Catalunya i a tot l’Estat. Només es necessita la utilització d’un xip identificatiu per part dels corredors, el xip groc, un dispositiu que es lliga a la vamba. Notícies, resultats, pròximes curses…
 17. 17. www.deporte2punto0.com Un web que ho agrupa totper als apassionats de l’esport i del món 2.0: Clubs i perfils a les xarxes socials Xarxes socials esportives… NotíciesJocs d’esports:Hattrick: Es tracta dun joc en què el jugador administrael seu propi club de futbol. Actualment compost per 128lligues nacionals, traduït a 53 idiomes (fins el 26 dabrilde 2011) i amb 633.255 entrenadors i equips de tot elmón.Combina la gestió econòmica, lestratègia esportiva...Basketsim: els jugadors gestionen un equip de bàsquet.Disponible en 60 països, 33 idiomes.Es recluten jugadorsEs fa un informe del partit en temps real
 18. 18.  El gironí David Illa, soci del restaurant Mimolet i del X3 Club Girona Pàdel, pesava més de 110 quilos i va decidir aprimar-sen més de 30 abans dacabar lany. Ho ha convertit en un reality i tothom pot seguir la seva dieta, exercicis i pes a través de les xarxes socials (@DavidIllaPadel) Espaide Ioga Girona: té un web titulat “1000 yoga videos” on cada setmana pugen 3 sessions noves. Perquè puguis ser també un alumne de ioga virtual.
 19. 19. Txell Costa Comunicaciówww.txellcosta.com*Gabinets de comunicació*Assessoria | Coaching | FormacióEscola de comunicació en líniawww.formaciocomunicacio.com* Comunicació* Màrqueting* Community Manager

×