Fenomens naturals

677 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
677
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
245
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fenomens naturals

 1. 1. • • • • • • Impacte astronòmic Enfonsament de terres Tempesta de sorra Glacials Terratrèmol Volcà
 2. 2. Què es un impacte astronòmic? Un impacte astronòmic és un meteorit que agafa l'òrbita terrestre i entra a la atmosfera de la terra i cau a qualsevol lloc.
 3. 3. On és habitual que passin? No hi ha cap lloc en concret on passin, poden passar a qualsevol lloc i moment.
 4. 4. Factors que els provoquen Un asteroide agafa l’òrbita terrestre i entra a la atmosfera de la terra i cau a qualsevol lloc.
 5. 5. Conseqüències que provoquen Si un impacte astronòmic cau a l'aigua es pot provocar un tsunami. Quan cau a la terra pot causar molts desastres.
 6. 6. Què és un enfonsament Només passa quan abans ha passat un terratrèmol molt fort.
 7. 7. Factors que els provoquen Aquest moviment pot ser induït per diferents causes, terratrèmols, pluja persistent la mà de l’home. Les causes de la subsidència poden ser,entre altres:”La resposta dels materials geològics davant de les forces tectòniques.
 8. 8. Què es una tempesta de sorra? • Una tempesta de sorra és un fenomen meteorològic comú a les zones àrides i semi-àrides. Les tempestes de pols es generen quan un vent molt fort i persistent aixeca de sòl pols i sorra que són desplaçats en grans distàncies. • La sorra i la pols formen un núvol compacte que és mou a gran velocitat, reduint molt la visibilitat.
 9. 9. Què és una tempesta de sorra(2) • En determinades ocasions un conjunt de factors genera l'aixecament de veritables parets de pols i sorra fins 3.000 metres d'altitud que es desplacen a una gran velocitat arrossegant tones de terra,pols i sorra.
 10. 10. On és habitual que passin? • És habitual que passin als deserts i en altres zones seques. Els vents poden aixecar tempestes de sorra i pols tan fortes que es poden veure des de l`espai. • Per si us sembla estrany al planeta Mart també hi ha tempestes de pols. • Les tempestes en aquest planeta duren més i cobreixen àrees molt grans de terra.
 11. 11. Factors que els provoquen • El factor que provoca la tempesta és el vent. • En els deserts i en zones seques hi ha sorra i pols. Quan hi ha un vent molt fort es quan s’aixeca la sorra i la pols i provoca la tempesta.
 12. 12. Conseqüències que provoquen Dues són les causes principals: la sequedat del sol i el pas d’un front fred.
 13. 13. Que és un glacial o una glacera? • Una glacera és una gruixuda massa de gel que s'origina en la superfície terrestre per la acumulació, compactació recristal·lització de la neu, als llocs on per l'abundància de precipitacions i les baixes temperatures la neu acumulada no arriba a fondre's completament, i que mostra evidencies de flux en el passat o en l'actualitat.
 14. 14. Conseqüències que provoquen? • Des del final de la petita edat de gel al voltant de 1850 les glaceres de tot el món han vist decréixer el seu volum. Aquest fenomen és denominat pels glaciòlegs retrocés de les glaceres i, donada la coincidència temporal entre l'aparició del fenomen i l'increment en l'emissió de gasos hivernacle, en els últims anys la tendència és atribuir bona part del fenomen a l'acció humana. No obstant això el clima és extraordinàriament complex i els seus mecanismes naturals de regulació estan sent investigats actualment. Reconstruir la història climàtica de la Terra no és una tasca senzilla.
 15. 15. Qué es un terratrèmol? Un terratrèmol, és el resultat de l’alliberament brusc d’energia acumulada pels desplaçment i les friccions de les diferents plaques de l’escorça terrestre. Els més estranys són els sismes deguts a l’activitat volcànica o d’origen artificial. Es produeixen nombrosos sismes tots els dies, pero la majoria no són sentits pels humans. Els més poderosos d’ells compten entre les catastrofes naturals més destructores.
 16. 16. On és habitual que passi? Un terratrémol només passa on hi hagin plaques tectòniques.
 17. 17. Factors que provoquen La part més superficial de la terra esta formada per un mosaic de plaques de forma de trencaclosques que estan en continu moviment a causa dels corrents convectius del mantell superior. Hi ha 7 grans plaques, aquestes plaques es mouen a diferents velocitats, les més lentes poden arribar a velocitats d’1 o 2 cm/any i les més ràpides a 110 cm/any. La placa es trenca en el punt on la deformació Supera la resistència de la roca.
 18. 18. QUÈ ÉS UN VOLCÁ? Un volcà és un punt de la superfície terrestre on té lloc la sortida a l'exterior de material roca fos (magma) generat a l'interior de la terra i, ocasionalment, de material no magmàtic. L'acumulació d‘aquests productes al voltant del centre emissor pot donar lloc a relleus positius amb morfologies diverses.
 19. 19. ON ÉS HABITUAL QUE PASSIN? Normalment passen a les muntanyes, parcs naturals però també hi ha petits volcans a la Lluna.
 20. 20. PETITS VOLCÀNS A LA LLUNA La Lluna no té grans volcans i actualment no hi ha activitat volcànica, tot i que darreres observacions suggereixen que encara pot tenir un nucli parcialment fos. No obstant això, la Lluna té restes d'activitat volcànica com els mars lunars (les parts fosques que s'observen a la lluna), canals i cúpules lunars.
 21. 21. L’INICI D’UNA ERUPCIÓ: L’inici d’una erupció té lloc quan la pressió exercida pel magma, dins el conducte volcànic o en una cambra magmàtica, supera la pressió litostàtica. L’augment de la pressió magmàtica es produeix bàsicament per dues causes, que poden actuar de forma conjunta o aïllada.
 22. 22. L’INICI D’UNA ERUPCIÓ(2) • a) La injecció de nou magma, procedent de zones més profundes de la Terra. Aquest és • l’origen de la immensa majoria de les erupcions volcàniques. • b) La sobresaturació en gasos (volàtils) d’alguns magmes en pujar cap a la superfície. • En magmes bàsics, pobres en volàtils, l’increment de pressió és generalment causat per la injecció continuada de nou magma, mentre que en magmes àcids es deu sovint a la combinació d’ambdues. Així doncs, en reservoris superficials de magmes àcids, sobresaturats de gasos, l’arribada de nou magma pot acabar desencadenant l’erupció.
 23. 23. Tipus de volcans: • L’existència de diversos tipus de volcans amb erupcions característiques: • ESTROMBOLIÀ:Un estratovolcà ès un volcà que tè una estructura constituida per l’acumulació de colades de lava piroclasts (tefra) en el trancurs dels diferents estadis eruptis,habitualment violents.
 24. 24. Tipus de volcans: • Hawaià:En aquest cas,les laves són molt fluides, sense que tinguin lloc despreniments gasosos explosius.
 25. 25. -Impacte astronòmic Es un meteorit que pot caure a qualsevol lloc -Enfonsament de terra Passa després que haguí hagut un terratrèmol molt fort Enfonsament de terra Passa en el desert quan bufa molt el vent??? NIL VIDAL
 26. 26. -Impacte astronomic Un meteorit que cau a la terra en algun lloc. -Enfonsament de terres Passa on abans ha passat un terratremol molt fort. -Tempesta de sorra Un vent molt fort aixeca molta sorra. MARINA
 27. 27. -Glacials Quan fa molt fred es crea un glacial. -Terratrèmol Dos trossos de terra es mouen. -Volcans Un volca entra en erupció, el que surt de dintre es roca fosa que li diem lava. MARINA
 28. 28. M`han sorprès unes quantes coses com per exemple : •Tots els tipus de volcans que hi ha perquè hi han molts: L’estrombolià,Hawaíà……….. •Que al planeta Mart també hi han tempestes de sorra. •Que abans d’un enfonsament de terra hagués un terratrèmol mínim. •Que un terratrèmol es quasi el mateix que un sisme.
 29. 29. • Hem tingut petits problemes a l’hora d’avançar i a l’hora repartir-nos les feines però ho hem solucionat poc a poc. .
 30. 30. • Volem donar les gràcies a la Roser per ajudarnos tant • I a tots vosaltres per escoltar-nos tant atentament

×