Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Kan diabetes 2 genezen - Presentatie op 7 april 2013 in het Europa Ayurveda Centrum Nederland

7,483 views

Published on

We krijgen na een intensief onderzoek van de dokter te horen dat we diabetes mellitus type 2 hebben. De meeste mensen denken onmiddellijk dat dit voor de rest van hun leven het geval is. Van een gezond persoon verander je in een diagnose getiteld ‘diabetes mellitus type 2.’ Is dat zo? Kun je hier nooit meer vanaf komen? Zijn wij zo geconditioneerd dat bij het horen van een ziektebeeld je dit zo vastprent in je hoofd dat dit voor altijd de waarheid is. Of kan het ook anders?
Is het lichaam zo ingenieus dat het in feite voortdurend een balans zoekt. En als dat zo is hoe weet je dat, hoe voel je dat. Kun je dat uberhaupt voelen. Wat gebeurd er eigenlijk wanneer je lichaam van gezond naar ziekte overhelt. Welke mechanismen zitten hier achter? Hoe kun je dat keren op een natuurlijke manier. Zonder je leven lang afhankelijk te zijn van de farmaceutische industrie. Op een zeer inspirerende manier neemt Cornelis Peters van het Europa Ayurveda Centrum je mee op een reis door je lichaam gezien vanuit de Ayurveda. Na deze lezing zult u uw aandoening op een totaal andere manier bekijken. Vanuit uw eigen unieke gezichtshoek.

Published in: Health & Medicine
 • 1 cup burns 1lb of diabetic fat every 72 hours... ▲▲▲ https://tinyurl.com/y2956vb5
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • This Deadly Molecule Causes Diabetes (not belly fat)... ★★★ https://bit.ly/2mBJACQ
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • I discovered the 60-sec Habit that reversed my type 2 diabetes and melted away 56lbs of fat and discovered the real cause of diabetes...  http://ishbv.com/bloodsug/pdf
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating direct: ❶❶❶ http://bit.ly/39mQKz3 ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating for everyone is here: ❶❶❶ http://bit.ly/39mQKz3 ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Kan diabetes 2 genezen - Presentatie op 7 april 2013 in het Europa Ayurveda Centrum Nederland

 1. 1. Ayurveda helpt om met natuurlijke middelen en natuurlijke stappen diabetes type 2 te genezen.
 2. 2. Europa Ayurveda Centrum
 3. 3. Wat zegt de literatuur  Diabetes Mellitus 2 is een complexe ziekte. Diverse biologische factoren ervan zijn niet duidelijk. Een medicijn op één aspect van deze ziekte gericht zal daarom mogelijk niet de oplossing zijn.  Door dit complexe biologische systeem zijn conventionele en geïsoleerde experimenten niet voldoende.
 4. 4. Factoren die bijdragen aan DM2  Overgewicht (80 procent van de mensen met diabetes hebben overgewicht).  Sedentaire levensstijl  Familiegeschiedenis van diabetes en roken
 5. 5. Goed nieuws  Eenvoudige voeding en levensstijl veranderingen kunnen een groot verschil maken om uw kans op het ontwikkelen van de ziekte te verminderen  In een studie van meer dan 3.000 mensen met een gestoorde glucosetolerantie, bleek dat veranderingen in levensstijl (dieet aanpassingen plus regelmatige lichaamsbeweging) bijna twee keer zo effectief waren als het geneesmiddel metformine, in het terugdringen van DM2.
 6. 6. Zeven tips om DM2 aan te pakken  In zeven makkelijk toe te passen tips neem ik je mee via de weg van de ayurveda om je DM2 op een natuurlijke manier aan te pakken.  Deze tips zijn onmiddellijk en eenvoudig toe te passen.  Belangrijk is om dit vol te houden. Maak het dus een gewoonte.  Gewoontes kun je leren. Hoe? Door het vaak te doen.
 7. 7. Tip 1 - Kaneel  Uit de nieuwste onderzoeksresultaten is gebleken dat dit populaire specerij veel meer dan een karakteristieke smaak bezit. Het blijkt opmerkelijke bevoegdheden te hebben als een veilige en effectieve manier om diabetes succesvol te beheersen.  In 1990 was dr. Richard Anderson, een chemicus bij het Human Nutrition Research Centre in Maryland, in de VS, op zoek naar voedsel dat de werking van insuline kan nabootsen in het controleren van de bloedsuikerspiegel. Hij was verbaasd te ontdekken dat kaneel veelvuldig gebruikt in de traditionele Ayurvedische keuken al deze eigenschappen had.
 8. 8. Tip 2 - Magnesium rijke voeding  2. Verlaag uw risico op diabetes door het eten van meer magnesium-rijke voedingsmiddelen.  Groene bladgroenten, pompoenpitten, ansjovis, avocado's, noten en volle granen.  Elk van deze levensmiddelen hebben een hoog gehalte aan magnesium - een voedingsstof die volgens de resultaten van een nieuwe studie een sleutelrol kan hebben bij het voorkomen van DM2.
 9. 9. Tip 3 - Pompoen  Eet regelmatig pompoen.  Bestanddelen van vooral de pompoen cucurbita ficifolia bevat aantoonbaar glucose verlagende eigenschappen en bezit een hoge concentratie antioxidanten.  Antioxidanten vangen de vrije radicalen en beschermen hierdoor de lichaamscellen.
 10. 10. Tip 4 - Noten  Een eenvoudige manier om DM2 te beheren en te voorkomen is het eten van noten.  Noten zijn een zeer goede vervanging voor koolhydraten en hebben een verlagende werking op het bloedsuikergehalte.  Cashewnoten, walnoten en amandelen.  Deze bevatten hogere enkelvoudig onverzadigde vetzuren, en zijn aangeprezen om hun potentieel anti-diabetisch effect.  Noten bevatten ook vezels, vitamine E, omega-3- vetzuren, plantensterolen, en L-arginine.
 11. 11. Tip 5 Vette vis  Het vet in vis bevat hele bijzondere meervoudig onverzadigde vetzuren, namelijk visvetzuren: eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).  Zij vervullen belangrijke functies in het lichaam: ze worden bijvoorbeeld ingebouwd in de celwanden en in hersencellen.  In de celwanden spelen zij een zeer belangrijke rol bij de insuline overdracht.
 12. 12. Tip 5 Vette vis  Bokking, Haring, Makreel, Paling, Sardines, Sprot en Zalm en zeebaars zijn vette vissoorten.  Portie zalm van 100 gram bevat al de aanbevolen hoeveelheid visvetzuren voor de hele week!  Portie makreel en sardines van 80 gram is al voldoende voor de hele week.
 13. 13. Tip 6 Zure kersen  Kersen zorgen voor een actieve bescherming tegen diabetes type 2 en hart-en vaatziekten.  Het eten van zure kersen verlaagd het cholesterolgehalte, dit leidt tot een vermindering van de vetopslag, je gaat er dus van afvallen  Wetenschappers van de staatsuniversiteit in Michigan (East Lansing, USA) ontdekten door middel van laboratoriumproeven dat de zogenaamde polyphenolen uit kersen de insulineproductie van de alvleesklier kunnen aansporen. De cellen die door de Amerikaanse onderzoekers werden behandeld met de polyphenolen, produceerden zelfs 50% meer insuline dan de onbehandelde cellen.
 14. 14. Tip 7 Tweede maaltijd effect  Wanneer je een stevig ontbijt neemt en een lichte lunch heb je gedurende de dag een betere glucose balans dan wanneer je het ontbijt overslaat en een stevige lunch neemt.  Dit is uitgebreid onderzocht en heet het 2de maaltijd effect.  The Second-Meal Phenomenon in Type 2 Diabetes’, by Jovanovic A, et al, published by Diabetes Care, 2009;32:1199-1201). The ‘second meal effect’ is the effect a meal has on the blood sugar control after it has been eaten.
 15. 15. Verschil regulier en ayurveda  Na deze tips leg ik je nu uit wat het verschil is tussen medicatie zoals voorgeschreven door de reguliere geneeswijze en de kruidenpreparaten zoals voorgeschreven door ayurveda therapeuten en artsen.  Regulier is Target gericht  Ayurveda is Systeemgericht
 16. 16. Target gericht  Gangbare medicatie: Gliclazide en Metformine  Gliclazide stimuleert de alvleesklier om insuline af te geven. Daardoor verdwijnt het teveel aan glucose uit het bloed en daalt de bloedglucose.  De belangrijkste bijwerkingen zijn gewichtstoename, te lage bloedglucose (hypo), maagdarmklachten en tijdelijk wazig zien.
 17. 17. Reguliere medicatie is target gericht
 18. 18. Reguliere medicatie is target gericht  Metformine zorgt voor een vermindering van de glucoseproductie in de lever en in de spieren,  Bijwerkingen: Zeer vaak (> 10%) maag- darmklachten zoals misselijkheid, braken, diarree, buikpijn en verlies van eetlust, soms nierfalen.
 19. 19. Ayurveda is systeem gericht  Ayurvedische kruidenpreparaten bestaan uit een veelheid aan kruidenbestanddelen die synergetische, potentiative, agonistische en antagonistische farmaceutische bestanddelen bevatten en dientengevolge reageren op een verscheidenheid aan doelen, door verschillende manieren en mechanismen.
 20. 20. Ayurveda is systeem gericht  Synergetische: effect van een samenwerking die groter is dan elk van de samenwerkende bestanddelen afzonderlijk.  Potentiative: het ene bestanddeel vergroot de werking van de ander.  Antagonistisch: waarvan de werking die van de tegenpool (agonistisch) opheft.
 21. 21. Kruidenpreparaten  Zorgt ervoor dat het totale lichaam met al zijn, weefsels, organen en miljoenen cellen in een optimale conditie gebracht wordt, zodat er genezing kan plaatsvinden.  Sleutelwoorden zijn dus:  Aanvullen van tekorten, afzwakken van teveel stimulatie, optimalisatie en herstel.
 22. 22. Ayurveda  Ayurveda is een holistische geneeswijze, dat wil zeggen ze op het fysieke, het mentale en het spirituele vlak werkt.  Gezondheid in Ayurveda betekent fysiek, mentaal en geestelijk in harmonie zijn.
 23. 23. DM2 vanuit de ayurveda  Allereerst worden er voeding en leefstijladviezen besproken.  Daarnaast wordt er gekeken naar de psychische gesteldheid. Hoe is het met de relatie, werk, vrienden, enzovoort.  Maatschappelijke situatie is net zo belangrijk als de voeding en beweging.  Daarna volgt pas de kruidenpreparaten. Meest gangbare is Mohana Choorna
 24. 24. Mohana choorna  Bestaat uit 20 kruiden.  Verrassend is dat deze kruiden in NL kunnen groeien.
 25. 25. Universiteit Wageningen  EAC heeft door de universiteit van Wageningen laten onderzoeken wat er in de literatuur over deze kruiden bekend is.  Een dik rapport met bemoedigende resultaten was het gevolg.
 26. 26. Dank voor uw aandacht  Voor vragen kunt u 0523-677208 bellen  Of even emailen info@ayu.nl  Cornelis Peters – Directeur EAC

×