Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Brandy
Cuprins
Inceputul

Cognac/Brandy/Vinars

Cum se obtine?

Cum se serveste?

Cocktail-uri
Începutul
Secolul XV- si atunci, ca si astazi, Franta era cel mai
apreciat producator de vinuri. Curtile nobililor din Ola...
Cognac/ Brandy/ Vinars

Procesul de ob inere al
celor 3 tipuri de bauturi
este absolut identic.Totusi, ce le diferenti...
Cognac: vinul ce urmeaza a fi
    v
distilat este obtinut NUMAI din
struguri din regiunea Cognac
       (Franta).
Brandy : vinul ce urmează a fi distilat
     v
  este obtinut din struguri din toata
         lumea.

Stele...
Alexandrion 3*
 Reteta Traditionala greceasca
 reprezinta succesul si popularitatea
 Alexandrion 3*.

 Bautura cu gust rot...
Alexandrion 5*
 Poporul grec este recunoscut pentru
 multe lucruri… traditie… originalitate…
 calitate.

 Cand toate acest...
Alexandrion 7*
 Produs de o calitate exceptionala,
 cu un echilibru perfect intre
 distilatul de vin invechit,
 extrac...
Vinars: brandy produs traditional
      romanesc.
        nesc
BRANCOVEANU X.O.– Respect adus trecutului

      Este un vinars invechit peste 7 ani,
                ...
Cum se ob ine?
    Via si strugurii

    Obtinerea vinului

    Distilarea

    Maturarea
Via şi strugurii
Specialiştii Alexandrion urmaresc vita de vie de la primele
lucrari de primavara pana la momentul crucial...
Obtinerea vinului

Vinul materie prima nu se sulfitează, aceasta ajutand la
obtinerea unor distilate de calitate cu aroma ...
Distilare
Distilarea se executa corect prin extragerea substantelor
volatile din vin care imbogatesc alcoolul etilic din d...
Maturarea
Spre deosebire de alte tipuri de alcool, Brandy-ul nu se
 matureaza in sticle. El trebuie maturat in butoaie din...
“Partea ingerilor”
Această bonificare prin invechire
reclama tributul sau. Contactul
permanent cu aerul duce la o
diminuar...
Paharul
Prestigiul Cognac-ului impune un    anumit
protocol legat de momentul servirii.
Adevaratii cunoscatori din regi...
Cum se serveşte?
Brandy-ul se poate servi la sfarsitul unei mese sau se
poate savura si ca o entitate separata, singur sau...
Degustarea
  Degustarea reprezinta aprecierea prin
  vedere, gust si miros a calitatilor brandy-
  ului.

  Cele 3...
Degustarea vizuala

Privi i  prin transparenta paharului pentru a observa culoarea
specifica si claritatea acestei licori...
Degustarea Olfactiva
Apropiati usor nasul de gura stransa a
paharului si veti descoperi aroma initiala.
Apoi invartiti uso...
Degustarea- Gustul
Un cognac sau un brandy bun lasă un gust
plăcut şi un buchet pe o perioadă lungă. Acest
gust persistent...
Cockail-uri
Brandy-ul se serveşte în
general simplu, ‘on the roks’
sau în amestecuri cocktail.
Mix-urile de brandy cu alte...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Prezentare Brandy 2009

Prezentare Brandy 2009 trimisa de catre gmpPR

 • Login to see the comments

Prezentare Brandy 2009

 1. 1. Brandy
 2. 2. Cuprins Inceputul Cognac/Brandy/Vinars Cum se obtine? Cum se serveste? Cocktail-uri
 3. 3. Începutul Secolul XV- si atunci, ca si astazi, Franta era cel mai apreciat producator de vinuri. Curtile nobililor din Olanda si Anglia devenisera cliente fidele ale viilor din regiunea Cognac. Dar, fie din cauza ca transportul era jefuit, fie ca vinul isi mai pierdea din calitati pana la destinatie, transportul pe mare devenea din ce in ce mai costisitor si mai ineficient. În consecinta, comerciantilor francezi le-a venit ideea sa distileze vinul, care urma sa fie ulterior diluat cu apa, la destinatie. Pentru ca in procesul de fabricare se utiliza focul, olandezii au botezat bautura „brandywijn“ - vin ars -, de unde si denumirea de brandy.
 4. 4. Cognac/ Brandy/ Vinars Procesul de ob inere al celor 3 tipuri de bauturi este absolut identic. Totusi, ce le diferentiaza?
 5. 5. Cognac: vinul ce urmeaza a fi v distilat este obtinut NUMAI din struguri din regiunea Cognac (Franta).
 6. 6. Brandy : vinul ce urmează a fi distilat v este obtinut din struguri din toata lumea. Stelele acordate 3*, 5* si 7* reflecta varsta distilatului din vin invechit adaugat.
 7. 7. Alexandrion 3* Reteta Traditionala greceasca reprezinta succesul si popularitatea Alexandrion 3*. Bautura cu gust rotund, dulce, culoare aurie si miros proaspat cu note de vanilie si lemn. Alexandrion 3*, ingredient nelipsit al bucatariei grecesti, este folosit ca baza in prepararea marinatelor, in sosuri sau în prajituri insiropate.
 8. 8. Alexandrion 5* Poporul grec este recunoscut pentru multe lucruri… traditie… originalitate… calitate. Cand toate acestea se combina, un produs de exceptie se naste. In cazul nostru, cel mai bun distilat de vin, invechit in butoaie de stejar timp indelungat, sta la baza celei mai bine vandute bauturi alcoolice: Alexandrion 5*.
 9. 9. Alexandrion 7* Produs de o calitate exceptionala, cu un echilibru perfect intre distilatul de vin invechit, extractele naturale din lemn de stejar si secretul combinarii aromelor mediteraneene, obtinut cu o tehnologie de ultima generatie, cu un ambalaj elegant si sofisticat, Alexandrion 7* se inscrie in gama premium a produselor Alexandrion.
 10. 10. Vinars: brandy produs traditional romanesc. nesc
 11. 11. BRANCOVEANU X.O.– Respect adus trecutului Este un vinars invechit peste 7 ani, ani considerat cel mai pretios membru al familiei Alexandrion; Produs natural si traditional romanesc; Soiurile de struguri sunt specific romanesti: Zghihara Husi, Iordana Transilvania, Cramposia Dragasani, Sharba, Plavaia; Culoare - ‘aurie, cu reflexe chihlimbarii; Miros - aluna, vanilie si aroma lemnului; Gust - catifelat, dar puternic;
 12. 12. Cum se ob ine? Via si strugurii Obtinerea vinului Distilarea Maturarea
 13. 13. Via şi strugurii Specialiştii Alexandrion urmaresc vita de vie de la primele lucrari de primavara pana la momentul crucial al culesului. Tratamentele aplicate musturilor si fermentatiei sunt monitorizate cu laboratorul mobil, tehnologia de obtinere a vinului fiind stabilita si controlata in detaliu la producator. Soiurile de struguri destinate distilarii sunt soiuri tardive cu buchet fin, albe, cu aciditate fixa ridicata si continut de zaharuri scazut, din zone specifice calcaroase. Vinurile din Romania din care ALEXANDRION obtine un distilat din vin fin si aromat sunt din soiuri de vita de vie create in Romania, cum sunt Zghihara Husi, Iordana Transilvania, Cramposia Dragasani, Sarba, Plavaia, sau soiuri internationale ca Aligote, Riesling italian, Sauvignon.
 14. 14. Obtinerea vinului Vinul materie prima nu se sulfitează, aceasta ajutand la obtinerea unor distilate de calitate cu aroma nealterata. Aroma tipică de soi isi are originea in elementele existente in strugure si cele care rezulta in urma fermentarii mustului. Aceste arome discrete ating o intensitate maxima si o mare finete in regiuni relativ racoroase, aproape de limita nordica de cultura a vitei de vie in Europa.
 15. 15. Distilare Distilarea se executa corect prin extragerea substantelor volatile din vin care imbogatesc alcoolul etilic din distilatul de vin crud. Pentru ca distilatul de vin sa fie de cea mai buna calitate, campania de distilare incepe la sfarsitul lunii octombrie si dureaza pana la inceputul lunii martie, in lunile reci ale anului, luni in care vinul poate fi pastrat neconditionat fara adaosuri care altereaza distilarea. Vinul materie prima se distileaza in instalatia discontinua tip alambic, realizata din cupru electrolitic de puritate inalta, cu caldarea cu cap specific in forma de ceapa. Distilatele crude astfel obtinute se trec imediat in crama aflata in subteranul distileriei pentru imbatranirea lor in contact cu lemnul.
 16. 16. Maturarea Spre deosebire de alte tipuri de alcool, Brandy-ul nu se matureaza in sticle. El trebuie maturat in butoaie din lemn de stejar si apoi transferat in sticle. Invechirea se realizeaza in butoaie mici din stejar, din soiurile aromate quercus petraea şi quercus robur din zona subcarpatica a Romaniei, contactul indelungat cu lemnul evidentand notele parfumate ale Brandy-ului. Crama subterana pastreaza butoaiele pline in conditii optime constante de temperatura si umiditate, protejand aurul chihlimbariu de alterarile aromelor fine datorate schimbarilor bruste de temperatura si umiditate. Trecand prin porii doagei de lemn din stejar in contact cu aerul, distilatele sufera un proces de oxidare care bonifica lent asperitatile distilatului crud si ii confera finete.
 17. 17. “Partea ingerilor” Această bonificare prin invechire reclama tributul sau. Contactul permanent cu aerul duce la o diminuare progresiva a tariei alcoolice si a volumului in butoi. Evaporarea anuala accentuata, indisolubil legata de invechirea distilatelor, este denumita poetic si conform traditiei “la part des anges”, “partea ingerilor”.
 18. 18. Paharul Prestigiul Cognac-ului impune un anumit protocol legat de momentul servirii. Adevaratii cunoscatori din regiunea Cognac Franta aleg pentru a savura un Cognac un pahar in forma de lalea. Brandy-ul se serveste in pahare tip bol cu picior si talpa. Doar o cincime din pahar se umple pentru a avea o degustare savuroasa.
 19. 19. Cum se serveşte? Brandy-ul se poate servi la sfarsitul unei mese sau se poate savura si ca o entitate separata, singur sau alaturi de un prieten in prezenta unui trabuc de calitate. Brandy-ul satisface prin calitatile sale toate simturile: vedere, miros, gust. Brandy este o bautura adresata în general bărbatilor, dar accesibila si femeilor in mix-uri cocktail. Brandy- ul fiind o bautura cu o aroma caracteristica intensa se bea ca aperitiv, la desert sau seara în asociere cu tutun fin.
 20. 20. Degustarea Degustarea reprezinta aprecierea prin vedere, gust si miros a calitatilor brandy- ului. Cele 3 etape ale degustarii sunt: - Etapa vizuala - Etapa olfactiva - Etapa gustativa
 21. 21. Degustarea vizuala Privi i prin transparenta paharului pentru a observa culoarea specifica si claritatea acestei licori. Culoarea Brandy-ului rezultata in urma contactului indelungat cu lemnul este galben-chihlimbariu cu nuante roscate. Lichidul este limpede si usor uleios, ramanand practic pe peretii interiori ai paharului la agitarea acestuia.
 22. 22. Degustarea Olfactiva Apropiati usor nasul de gura stransa a paharului si veti descoperi aroma initiala. Apoi invartiti usor paharul in mana si astfel descoperiti al 2-lea parfum – buchetul dat de substantele volatile. Se simt notele aromate specifice de soi provenite din vinul materie prima precum si mirosul profund si cald al lemnului de stejar
 23. 23. Degustarea- Gustul Un cognac sau un brandy bun lasă un gust plăcut şi un buchet pe o perioadă lungă. Acest gust persistent este determinat de stimularea senzorilor gustativi pentru dulce, acru, amar, sărat, combinarea acestora formând aroma caracteristică. Se simt notele vanilate, dulci şi taninate provenite din contactul cu lemnul de stejar pe timpul maturării la butoi.
 24. 24. Cockail-uri Brandy-ul se serveşte în general simplu, ‘on the roks’ sau în amestecuri cocktail. Mix-urile de brandy cu alte băuturi în amestecuri cocktail îl fac accesibil în zilele de vară. Orice amestec este permis preferatele rămân amestecurile cu cola şi lamâie, ghea ă şi bitter.

×