Successfully reported this slideshow.

Prezentare MediaLab@MNAC

1,212 views

Published on

prezentarea MediaLab-ului de la Muzeul National de Arta Contemporana, un proiect al CROS dedicat membrilor organizatiilor studentesti si de tineret ce vor sa experimenteze in NewMedia si multimedia

Published in: Education
  • Be the first to comment

Prezentare MediaLab@MNAC

  1. 1. Media Lab New Media School A fi creativ nu este doar o trăsătura, un potenţial. Este un act în care trebuie să te şi “murdăreşti pe mâini”. O joacă în care încerci, greşeşti, reuşeşti, încerci din nou şi apoi împărtăşeşti. Nu contează ce fel de creaţie îţi propui – text, pictură, sculptură, film sau web – ca să înveţi şi să evoluezi în a te exprima trebuie să ai loc să experimentezi. Pentru experimente în New Media şi Multimedia avem acum Media Lab.
  2. 2. Ce este Media Lab Media Lab este un spaţiu dedicat membrilor organizaţiilor studenţeşti şi de tineret, în care punem la dispoziţia acestora, în mod gratuit, resurse pentru creaţie digitală şi multimedia (foto, video, grafică, web). Este un centru media experimental, unde ne jucăm cu concepte creative pe care apoi le punem în practică având la îndemână echipamente profesionale şi semi-profesionale. Echipa New Media School vă stă la dispoziție pentru a sprijini orice inițiativă de proiect. De asemenea vom invita în Media Lab colaboratori cu experiență în diverse domenii creative care să ne ajute. Ce putem face în Media Lab •Creație de materiale pentru campanii de PR şi/sau campanii sociale; •Ateliere de creaţie şi experimente de comunicare: conferinţe pe internet, podcasting, on-line radio, web-casting şi orice altceva ne trece prin minte. •Workshopuri şi training-uri. •Realizare şi editare foto. •Filmare şi montaj video. •Design grafic. •Design web.
  3. 3. Beneficiile ONGS Comunicarea proiectelelor voastre poate căpăta noi valenţe - prin online şi prin mijloace multimedia ajungeţi mai uşor şi mai “frumos” la publicul vostru. Vă puteţi găsi un stil propriu de comunicare, care să vă diferenţieze de celelalte ONGS-uri. Puteţi creşte valoarea oamenilor talentaţi în acest domeniu din organizaţie le puteți oferi un spațiu de experiment și de manifestare (vor învăța tehnici noi, vor avea ocazia să pună mâna pe echipamente și să se joace cu ele în mod creativ). Aveți acces la echipamente destul de bune încât să înlocuiți limita tehnologică a proiectelor voastre cu o limită creativă. De asemenea veți fi parte dintr-o comunitate de oameni creativi, la tehnicile și proiectele lor, la motivația și inspirația lor. Această comunitate poate fi și un mediu bun în care să primiți feed- back pe ideile voastre și sprijin pentru a le îmbunătăți.
  4. 4. Cum va funcționa parteneriatul nostru Proiectul Media Lab se desfășoară ca un parteneriat între CROS, MNAC și ONGS- urile beneficiare. Momentan vom invita 15 organizații să participe în proiect, iar pe parcurs vom evolua în mod natural, în funcție de interesul pentru proiect. În cadrul acestui parteneriat MNAC pune la dispoziție spațiul pentru studio, având pretenția ca noi să avem grijă de el, să respectăm programul și publicul muzeului; CROS oferă echipamentele din Media Lab (tot cu rugămintea de a avea grijă de ele), facilitează organizarea  activităților educaționale și creative precum și dezvoltarea studioului; Fiecare ONGS beneficiază de facilitățile din Media Lab, asumându-și responsabilitatea pentru comportamentul membrilor lor care au acces în studio. De asemenea organizațiile sunt rugate să menționeze Media Lab în produsele creative care sunt create aici.
  5. 5. Cum putem accesa Media Lab Dacă eşti interesat şi eşti un membru al unei organizaţii studenţeşti partenere vii la Turul Media Lab organizat de noi pe 9 mai şi îţi răspundem la toate întrebările legate de Media Lab şi de acces. Apoi veți putea veni în gaşcă sau singurei. Chiar aşa! Poţi să mergi la Media Lab cu echipa ta şi să faci un brainstorming despre cum comunici proiectul X sau despre cum faci fimuleţul Y şi apoi să te apuci să-l filmezi şi să îl montezi chiar acolo. Sau poţi să mergi singur să faci un colaj din fotografiile de la ultima şedinţă foto cu organizaţia. Muzeul Naţional de Artă Contemporană este deschis între orele 10:00 -18.00 în fiecare zi, aşa că în acest interval orar trebuie să te prezinţi la poartă cu buletinul, să spui că mergi în Media Lab şi, o dată ajuns acolo, să dai frâu liber creativităţii.  
  6. 6. Unde este Media Lab La etajul 3 al Muzeului Naţional de Artă Contemporană. MNAC este o instituţie culturală unică în România, localizată în Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Ce mediu mai propice creaţiei şi mai apropiat artiştilor tineri puteam găsi? vezi harta pe net... Contact medialab@newmediaschool.ro www.newmediaschool.ro Vlad - 0721 717 165

×