Emerce eTravel Findings of an eyetracking study

1,128 views

Published on

Almost every travel website still has major usability issues. Results from an eyetracking study show some common problems website visitors encounter.

Published in: Technology, Business
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,128
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
198
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • De afgelopen tien jaar is het speelveld behoorlijk verandert. Meer en meer mensen oriënteren en boeken hun reizen online. Dat is voor velen van jullie niet nieuw. Ik was wel enigzins verbaast dat we blijkbaar in vergelijk met bijvoorbeeld UK nog achterlopen.
 • Als we deze trend volgen zullen we zien dat het internet nog belangrijker zal worden.
 • Ik denk dat het als reisorganisatie belangrijk is dat je investeert in het ontwikkelen van je ‘online’ competenties en ik denk dat het belangrijk is dat je deze competenties inhouse hebt. De grootste valkuil waar je in kunt stappen is dat je je website aanpakt als een project. Je werkt dan toe naar de lancering van je nieuwe website en daarna is het allemaal goed. Dat is een misvatting
 • Het ontwikkelen van je website vergt continu aandacht. Het vereist een procesmatige aanpak. Waarbij je continu de fases plan-do-check-act uitvoert en zo stap voor stap toegroeit naar je einddoel. De snelheid waarmee je deze fasen doorloopt bepaalt je concurrentievoordeel.
 • Wil je een hogere conversie (het aantal mensen dat overgaat tot de actie die jij graag wilt dat ze doen) dan kun je aan drie knoppen draaien. Verkeer. Website en Product. Verkeer hoe haal je meer bezoek naar je website. Investeer je in Adwords, optimaliseer je je website voor Google of maak je gebruik van social netwerksites zoals facebook en hyves. Website gaat over de vraag wat jij doet om de bezoeker over te halen bij jou website te kopen. De back-button is de meest gebruikte knop van het internet en snel gevonden. Zorg dus dat je website duidelijk is en dat bezoeker snel en op een prettige manier vind wat deze zoekt. Je kunt nog zoveel verkeer hebben en je website kan nog zo goed zijn je producten en of diensten moeten ook voldoende aantrekkelijk zijn. Er moet licht zijn aan het einde van de tunnel. In dit praatje zal ik me meer bezighouden met de gebruiksvriendelijkheid van jullie websites.
 • Zoals in de eerder door mij aangehaalde studie de UK loopt qua online travel voorop. Toch kan er op het gebied van website optimalisatie nog behoorlijk wat slagen worden gemaakt. Webcredible voert jaarlijks een expert evaluatie uitgevoerd naar 20 travel websites. De maximale score is 100%. Zoals we hier kunnen zien is het gemiddelde een mager zesje. Met het opsporen en wegnemen van knelpunten kan je van een zesje ook naar een dikke 7 of zelfs nog hoger gaan. Ok. Voordat we verder gaan. Eerst een testje.

 • Onze visuele vermogens zijn beperkt. Met eyetracking kunnen we precies meten wat bezoekers van je website wel en niet zien. Deze techniek bestaat als sinds de jaren 50 en werd veel gebruikt door defensie (als je straaljagers bouwt wil je niet dat de piloot per ongeluk op ‘lanceer bom’ drukt. Zoals je kunt zien werkte de techniek nogal omslachtig en niet echt prettig. Voor wetenschappelijke doeleinden geschikt maar voor meer gangbaar gebruik niet geschikt. Laatste jaren zijn er veel betere eyetracking hardware gekomen. Mensen zitten achter een monitor en merken er verder niets van. Wij hebben vorige week wat mensen uitgenodigd bij ons op kantoor en naar een aantal travel websites een eyetrack studie uitgevoerd. Een aantal opmerkelijke knelpunten die wij zijn tegengekomen wil ik met jullie delen. Iets meer over eyetracking. • Emerce eTravel Findings of an eyetracking study

  1. 1. Eyetracking travel websites
  2. 2. Stefan wobben 06 - 46 34 00 98 www.twitter.com/stefanc7 eigenaar Concept7 blogt over usability en UX op usabilityweb.nl auteur van het boek Zo kan het ook, websites ontwerp je voor mensen Oprichter en bestuurslid IUTP
  3. 3. online design company sinds 1999 13 mensen gevestigd in Groningen en Amsterdam
  4. 4. http://www.reis-affiliate.nl/nieuws/959/TNS---Online-reismarkt-blijft-groeien-
  5. 5. offline zoek- en koopgedrag nu grotendeels is vervangen door zoeken en kopen op internet. De bakstenen winkels plukken daar de wrange vruchten van.
  6. 6. Verkeer Website Product = Conversie
  7. 7. Doe de test!
  8. 8. Fixatie
  9. 9. Saccade
  10. 10. Zoekgedrag
  11. 11. Informatie verwerken
  12. 12. Interesse of onduidelijkheid
  13. 13. Bevestiging
  14. 14. Verwarring
  15. 15. 10 belangrijke eyetrack conversie lessen
  16. 16. Lange laadtijden en de vouw
  17. 17. Fouten voorkomen is beter dan genezen
  18. 18. Verwarring over de prijs
  19. 19. De boekingsknop
  20. 20. Onduidelijke formulieren
  21. 21. Jargon
  22. 22. Technisch onderhoud
  23. 23. Teveel gegevens vragen
  24. 24. Alleen met creditcard betalen
  25. 25. Duidelijke feedback
  26. 26. bedankt voor jullie aandacht

  ×