Helft Belgische bedrijven gebruikt software uit de cloud

279 views

Published on

Van de Belgische bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers maakt momenteel 49 procent gebruik van één of meerdere oplossingen uit de cloud. De branches in het publieke domein vallen op, door grote tegenstellingen op dit gebied. Grotere onderwijs- en zorginstellingen maken in de helft van de gevallen gebruik van software uit de cloud. Bij overheidsinstellingen maakt slechts 26 procent gebruik van software uit de cloud, waarmee dit segment duidelijk achterblijft op het marktgemiddelde. Dit blijkt uit circa 3.000 interviews die Computer Profile voerde met Belgische commerciële en publieke instellingen met 50 of meer medewerkers.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
279
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Helft Belgische bedrijven gebruikt software uit de cloud

  1. 1. Helft Belgische bedrijven gebruikt software uit de cloud Van de Belgische bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers maakt momenteel 49 procent gebruik van één of meerdere oplossingen uit de cloud. De branches in het publieke domein vallen op, door grote tegenstellingen op dit gebied. Grotere onderwijs- en zorginstellingen maken in de helft van de gevallen gebruik van software uit de cloud. Bij overheidsinstellingen maakt slechts 26 procent gebruik van software uit de cloud, waarmee dit segment duidelijk achterblijft op het marktgemiddelde. Dit blijkt uit circa 3.000 interviews die Computer Profile voerde met Belgische commerciële en publieke instellingen met 50 of meer medewerkers. De trendlijn van de penetratiegraad is de laatste vier jaar gestegen, en ligt nu op een kleine helft van het aantal locaties Analytics paper – 2013 – September – Cloud & Virtualisatie
  2. 2. Leveranciers van cloud-toepassingen De meest voorkomende oplossing uit de cloud betreft de financiële toepassing(en) van Isabel. Meer dan de helft (58 procent) van de bedrijfslocaties die aangeven software van Isabel te gebruiken geeft aan dat men gebruik maakt van de cloud variant van deze toepassing. SD Worx neemt met haar HR- oplossingen in de cloud een vijfde deel van de cloud oplossingen voor haar rekening. Oplossingen op HR-gebied vormen sowieso een groot aandeel, zoals blijkt uit een ruim aantal namen uit de weergegeven top 15. Als alleen naar commerciële bedrijfsvestigingen wordt gekeken dan komen Microsoft en Salesforce.com het nadrukkelijkst naar voren als cloud vendoren. Voor de CRM-software van Salesforce.com geldt dat ze 13 procent van de cloud oplossingen vormen die we bij Multinationals en Fortune 500 bedrijven aantreffen en rond 10 procent bij bedrijven met 250 tot 2.500 medewerkers. Bij bedrijven kleiner dan 250 medewerkers is het aandeel Salesforce.com circa 3 procent. Microsoft komt het sterkst naar voren bij locaties met minder dan 2.500 medewerkers. Het betreft hier echter een mix van BPOS oplossingen, Dynamics CRM en Office 365 toepassingen. Google komt in België met name naar voren in het publiek domein waar 7 procent van de cloud-oplossingen een Google- oplossing betreft. In de commerciële markt vormt Google circa 1 procent.
  3. 3. Virtualisatie Het gebruik van software voor server-virtualisatie vertoont bij Belgische bedrijfsvestigingen nog steeds een duidelijke groei. In de afgelopen 12 maanden zag Computer Profile het aantal bedrijfslocaties dat gebruik maakt van server-virtualisatie toenemen met 12,5 procent. De zorgsector groeiden in de afgelopen 12 maanden het hardst, met circa 20 procent. Voor server-virtualisatie geldt duidelijk de regel, hoe groter de locatie des te vaker wordt er gebruik van gemaakt. Zo ligt de penetratie server-virtualisatie bij locaties met 50 tot 100 medewerkers op 55 procent en bij locaties vanaf 200 medewerkers ligt het gebruik op driekwart van de locaties.
  4. 4. Gebruikte virtualisatie software VMware is nog steeds de meest gebruikte software voor server-virtualisatie. 80 procent van de oplossingen is van VMware. Microsoft en Citrix nemen respectievelijk 13 procent en 6 procent voor hun rekening. Over Computer Profile Benelux Computer Profile is een zelfstandige adressen- en informatieleverancier voor de ICT-industrie met vestigingen in Brussel en Breda. Computer Profile beschikt over de Top 30.000 database met 150.000 contactpersonen van het Benelux bedrijfsleven en overheid. Naast adressen en contactpersonen brengt Computer Profile de huidige en toekomstige ICT-infrastructuren in kaart. Maandelijks houdt Computer Profile duizenden interviews onder de Top 30.000 ICT decision makers in de Benelux. De onafhankelijke data-analyses die hieruit voortkomen, bieden een voortschrijdend inzicht in de trends op ICT-gebied. Als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile dezelfde informatie van andere Europese landen. Daarnaast hebben alle aangesloten organisaties binnen deze groep de beschikking over eigen callcenters met native speakers voor leadgeneratie campagnes. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com of www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via twitter.com/ComputerProfile.

×