Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Meeste zakelijke telefoonaansluitingen op Avaya telefooncentrale
Ongeveer 3 op de 10 Nederlandse zakelijke gebruikers heef...
Het aandeel van Aastra lijkt de laatse jaren terug te lopen, in 2010 was nog 11 procent van alle
extensies aangesloten op ...
Leveranciers met de gemiddeld laagste leeftijd, dus met een relatief hoog aandeel recente
installaties, zijn Mitel, Nec en...
Over Computer Profile Benelux
Computer Profile is een zelfstandige adressen- en informatieleverancier voor de ICT-industri...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Meeste zakelijke telefoonaansluitingen op Avaya telefooncentrale

520 views

Published on

Ongeveer 3 op de 10 Nederlandse zakelijke gebruikers heeft een telefoontoestel op zijn bureau staan dat is aangesloten op een Avaya bedrijfstelefooncentrale. Daarmee heeft Avaya de grootste installed base in de Nederlandse zakelijke markt, namelijk 29 procent. Branches waar Avaya bovengemiddeld scoort zijn de zorg-, de bouw- en de handelssector. Uitschieter naar beneden is de transportsector waar Avaya-aansluitingen beperkt worden aangetroffen. Naast Avaya kennen nog twee andere leveranciers een aandeel boven de 10 procent in het totaal aantal aansluitingen. Dit zijn Siemens en KPN. Alcatel-Lucent volgt hier kort na met een aandeel van acht procent van het totaal aantal zakelijke aansluitingen. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile onder ruim 4.000 Nederlandse bedrijfsvestigingen met ten minste 50 medewerkers uit de publieke en commerciële sector.

Published in: Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Meeste zakelijke telefoonaansluitingen op Avaya telefooncentrale

  1. 1. Meeste zakelijke telefoonaansluitingen op Avaya telefooncentrale Ongeveer 3 op de 10 Nederlandse zakelijke gebruikers heeft een telefoontoestel op zijn bureau staan dat is aangesloten op een Avaya bedrijfstelefooncentrale. Daarmee heeft Avaya de grootste installed base in de Nederlandse zakelijke markt, namelijk 29 procent. Branches waar Avaya bovengemiddeld scoort zijn de zorg-, de bouw- en de handelssector. Uitschieter naar beneden is de transportsector waar Avaya-aansluitingen beperkt worden aangetroffen. Naast Avaya kennen nog twee andere leveranciers een aandeel boven de 10 procent in het totaal aantal aansluitingen. Dit zijn Siemens en KPN. Alcatel-Lucent volgt hier kort na met een aandeel van acht procent van het totaal aantal zakelijke aansluitingen. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile onder ruim 4.000 Nederlandse bedrijfsvestigingen met ten minste 50 medewerkers uit de publieke en commerciële sector. Analytics paper – 2013 – June - PABX
  2. 2. Het aandeel van Aastra lijkt de laatse jaren terug te lopen, in 2010 was nog 11 procent van alle extensies aangesloten op een Aastra centrale, inmiddels is dit nog 6 procent. Omdat KPN zelf niets fabriceert lijkt het een vreemde eend in de bijt. In de loop der jaren is door KPN echter een grote hoeveelheid PABX-systemen van andere leveranciers onder eigen vlag op de markt gebracht. De eindgebruiker kan daarbij niet of niet direct zien van welke fabrikant het systeem afkomstig is. Het huidige portfolio van KPN bevat onder andere systemen afkomstig van Alcatel- Lucent, MDS en Mitel. In het verleden zijn ook systemen van Ericsson, Nec-Phillips en Nortel geleverd. Ook deze systemen zijn voor een deel nog steeds in gebruik bij de geïnvenstariseerde Nederlandse bedrijfsvestigingen. Het weergegeven aandeel van 14 procent voor KPN is dus in feite toe te kennen aan de eerder genoemde fabrikanten. Gemiddelde leeftijd van de PABX Interessant om te zien is hoe lang deze PABX-systemen in gebruik blijven in de zakelijke markt. De gemiddelde leeftijd van de PABX-systemen ligt iets boven zeven jaar. De oudste systemen die momenteel nog worden gebruikt in de zakelijke markt zijn afkomstig van Tadicom, Philips en Samsung, systemen van elk van deze leveranciers zijn gemiddeld meer dan tien jaar in gebruik. Philips heeft zich enkele jaren geleden teruggetrokken van de PABX-markt. In 2006 werd het Business Communications onderdeel nog in de joint venture met NEC ondergebracht, maar vanaf 2010 heeft Philips het belang in deze joint venture overgedragen aan NEC waarmee de terugtrekking compleet was. Ten opzichte van 2012 is NEC een half jaar verjongd en bij Cisco is de gemiddelde leeftijd juist gestegen van 3,6 jaar in 2012 naar 5,3 jaar in 2013. Mitel houdt stand rond 4,5 jaar in 2012 en in het huidige jaar. De gemiddelde leeftijd van de systemen van KPN en Aastra wordt omhoog gehaald door de nog in gebruik zijnde Ericsson telefooncentrales. In 2008 is het onderdeel van Ericsson dat telefooncentrales voor zakelijke eindgebruikers maakte overgenomen door Aastra. Zoals eerder vermeld heeft ook KPN in het verleden systemen van Ericsson geleverd.
  3. 3. Leveranciers met de gemiddeld laagste leeftijd, dus met een relatief hoog aandeel recente installaties, zijn Mitel, Nec en Cisco. Swyx duikt nog slechts een beperkt aantal keer op, het betreft dan wel telkens relatief recent aangeschafte systemen. Ontwikkeling aantal locaties laatste 4 jaar Als de capaciteit van de telefooncentrale (aantal poorten) buiten beschouwing gelaten wordt, maar enkel gekeken wordt naar het aantal bedrijfsvestigingen dat een bepaald merk telefooncentrale in gebruik heeft, dan ontstaat een iets ander beeld. Siemens zien we terug op de meeste locaties, op de voet gevolgd door Avaya. Het percentage bedrijfslocaties dat een ‘KPN’ PABX gebruikt is aan het afnemen, tevens laat dit jaar Aastra wederom een daling zien. Mitel en Cisco laten de sterkste groei zien qua locaties waar zij in gebruik zijn. Alcatel-Lucent volgt een licht stijgende trendlijn de afgelopen 4 jaren, maar heeft in 2013 een kleine daling in het aandeel bedrijfslocaties laten zien.
  4. 4. Over Computer Profile Benelux Computer Profile is een zelfstandige adressen- en informatieleverancier voor de ICT-industrie met vestigingen in Brussel en Breda. Computer Profile beschikt over de Top 30.000 database met 150.000 contactpersonen van het Benelux bedrijfsleven en overheid. Naast adressen en contactpersonen brengt Computer Profile de huidige en toekomstige ICT-infrastructuren in kaart. Maandelijks houdt Computer Profile duizenden interviews onder de Top 30.000 ICT decision makers in de Benelux. De onafhankelijke data-analyses die hieruit voortkomen, bieden een voortschrijdend inzicht in de trends op ICT-gebied. Als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile dezelfde informatie van andere Europese landen. Daarnaast hebben alle aangesloten organisaties binnen deze groep de beschikking over eigen callcenters met native speakers voor leadgeneratie campagnes. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com of www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via twitter.com/ComputerProfile.

×