RALET,
RALET,
RALETRALET
MÚSICAMÚSICA
P3P3 P4P4 P5P5
Autora:
Rosa Maria Montserrat
Il·lustradores:
Sònia Alins, Marta Cabr...
30
ELS FULLS DE TREBALL DE L’ALUMNE
Una carpeta amb els fulls corresponents (sense engomar).
Darrere la pàgina on treballa...
31
ÀREA D’EDUCACIÓ MUSICAL DE P4
21 pàgines (7 per trimestre) on es recullen propostes diverses per al
treball musical: el...
32
PROPOSTA DIDÀCTICA
Una sola proposta didàctica en paper per als tres cursos, amb tots els apartats que li són propis.
H...
33
MATERIAL D’AULA EN PAPER
➧ Cançoners
Es presenten tres cançoners, un per a cada nivell (P3, P4, P5). Es tracta d’unes l...
3434
www.espaibarcanova.cat
Accessible per a docents, per a pares i mares.
Hi trobareu els arxius de música.
www.barcanova...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

RALET, RALET. Nous materials per a l'Educació Infantil. Música

1,037 views

Published on

Per als centres que vulguin aprofundir en l’àrea de música d'Educació Infantil el projecte RALET, RALET disposa d'un treball més especialitzat.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,037
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
59
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

RALET, RALET. Nous materials per a l'Educació Infantil. Música

  1. 1. RALET, RALET, RALETRALET MÚSICAMÚSICA P3P3 P4P4 P5P5 Autora: Rosa Maria Montserrat Il·lustradores: Sònia Alins, Marta Cabrol, Anna Clariana, Mercè Ortí i Xuxulanstrun e Q x q H E e
  2. 2. 30 ELS FULLS DE TREBALL DE L’ALUMNE Una carpeta amb els fulls corresponents (sense engomar). Darrere la pàgina on treballa l’alumne hi ha les orientacions per al professor i, quan sigui convenient, referències a la PDI, a l’àudio i a les partitures. Els fulls de treball de l’alumne donen suport a algunes de les activitats musicals, faciliten la realització d’un treball individualitzat i propicien la conversa i l’apropiació dels aprenentatges. Les activitats dels fulls s’agrupen en tres grans blocs: ➧Observar, escoltar i experimentar ➧Parlar, expressar i comunicar ➧Interpretar, representar i crear Escoltar, interpretar i crear són els suggeriments de treball implícits en cada un dels fulls. Els arxius d’àudio estan disponibles en www.espaibarcanova.cat NOUS MATERIALS PER A L’EDUCACIÓ INFANTIL ÀREA D’EDUCACIÓ MUSICAL DE P3 15 pàgines (5 per trimestre) on es recullen propostes diverses per al treball musical: el so i el silenci, les qualitats del so, cançons, audicions i danses. 3 fulls especíics per a activitats musicals de creació. Adhesius per fer les activitats dels fulls. Cartolines (màscares, titelles…) per fer activitats musicals referenciades en la Proposta didàctica o bé en els fulls. Format: 35 x 24,5 cm.
  3. 3. 31 ÀREA D’EDUCACIÓ MUSICAL DE P4 21 pàgines (7 per trimestre) on es recullen propostes diverses per al treball musical: el so i el silenci, les qualitats del so, la pulsació, cançons, audicions i danses. 3 fulls especíics per a activitats musicals de creació. 3 fulls especíics per treballar una festa tradicional de cada trimestre. Adhesius per fer les activitats dels fulls. Cartolines (màscares, titelles…) per fer activitats musicals referencia- des en la Proposta didàctica o bé en els fulls. ÀREA D’EDUCACIÓ MUSICAL DE P5 21 pàgines (7 per trimestre) on es recullen propostes diverses per al treball musical: el so i el silenci, les qualitats del so, la pulsació, cançons, audicions i danses. 3 fulls especíics per a activitats musicals de creació. 3 fulls especíics per treballar una festa tradicional de cada trimestre). Adhesius per fer les activitats dels fulls. Cartolines (màscares, titelles…) per fer activitats musicals referencia- des en la Proposta didàctica o bé en els fulls. Format: 30 x 21,5 cm. Format: 30 x 21,5 cm. Algunes imatges poden ser susceptibles de canvi.
  4. 4. 32 PROPOSTA DIDÀCTICA Una sola proposta didàctica en paper per als tres cursos, amb tots els apartats que li són propis. Hi ha, aproximadament, 16 sessions per trimestre, unes 50 sessions per curs. En cada sessió s’indiquen i es mostren els materials relacionats, els objectius didàctics, els continguts, les activitats d’aprenentatge i les activitats complementàries. També hi trobareu les orientacions metodològiques, la programació d’aula, el treball per capacitats i l’avaluació, entre altres. La Proposta didàctica també està disponible en el web www.barcanova.cat, dins l’apartat Cercle d’Educadors. MATERIAL DIGITAL ➧ Àudios Trobareu els arxius d’àudio en el web www.espaibarcanova.cat. Hi ha enregistrades totes les cançons, les audicions, els exercicis de discrimi- nació auditiva, les danses i les bases instrumentals de les cançons proposa- des en el projecte. Hi podràn accedir-hi els docents, les mares i els pares. ➧ Activitats interactives Cada un dels cursos disposa de sis activitats interactives relacionades amb l’audició, la discriminació i el traç. ➧ Partitures col•lectives Partitures de gran format perquè els alumnes tinguin una aproximació al llenguatge musical i les puguin seguir tot marcant la pulsació (també les tro- bareu en paper). ➧ Musicogrames Dos musicogrames per a cada un dels cursos. És un material útil per al seguiment de l’estructura de les audicions. Els mu- sicogrames són un suport visual que mostra l’estructura de les audicions. Ajuden a conèixer i guiar el discurs musical mentre s’escolta l’obra.
  5. 5. 33 MATERIAL D’AULA EN PAPER ➧ Cançoners Es presenten tres cançoners, un per a cada nivell (P3, P4, P5). Es tracta d’unes làmi- nes de gran format que serveixen per presentar la cançó. També es poden exposar a l’aula perquè els nens i les nenes les recordin i les utilitzin per cantar de manera espontània i autònoma. Totes les cançons es presenten amb la partitura i la lletra corresponent, i dibuixos i fotograies que les il·lustren i les identiiquen. Cada un dels cançoners consta d’unes 20-24 làmines (20-24 cançons). Hi ha les cançons de la carpeta de l’alumne i altres cançons relacionades amb la temàtica pròpia del curs. També teniu disponible el cançoner de festes. • Cartells de les qualitats de so Són útils per treballar els conceptes següents: SOROLL, SO i SILENCI. IN- TENSITAT (so fort, mitjà i luix i reguladors). ALTURA (Casetes d’altura i glis- sandos). DURADA (molt curt, curt i llarg). Aquests cartells permeten crear petites seqüències per interpretar amb la veu o amb els instruments i per realitzar jocs d’escolta i lectura. Es poden en- ganxar a la paret o a la pissarra amb la inalitat d’actuar com a suport visual dels símbols que representen els sons. També es poden deixar en un espai a l’abast dels nens o al racó de música, perquè els utilitzin per reproduir seqüències de sons de manera espontània i autònoma. • Cartells d’instruments Material de treball en l’ensenyament-aprenentatge per conèixer la forma i les característiques dels instruments, com també per veure la mida de l’instrument en relació amb la persona que el toca. • Cartells d’autors Material amb el nom i la imatge del compositor de l’obra.
  6. 6. 3434 www.espaibarcanova.cat Accessible per a docents, per a pares i mares. Hi trobareu els arxius de música. www.barcanovadigital.cat Espai per a les activitats interactives, les imatges, els àudios dels contes i dels poemes, animacions dels contes…D’ús per als docents i per als alumnes en el treball a l’aula. www.barcanova.cat CERCLE D’EDUCADORS, d’accés només per a docents. Hi trobareu tots els materials i recursos didàctics que necessiteu.

×