Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Festa major de balsareny

245 views

Published on

Published in: Entertainment & Humor
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Festa major de balsareny

  1. 1. FESTAMAJOR DEBALSARENY
  2. 2. Festa en honor de Sant Marc, patró del poble;diuen que aquest sant acabà l´epidèmia depesta que delmava la població, segles enrere. És una festa amb barreja d´actes lúdics i culturals que conserva un element tradicional com és el repartiment del panellet a la sortida de missa. Antigament i en l´actualitat, d´aquests panets que es repartien beneïts, les famílies en guardaven un per treure´l el dia de temporal.
  3. 3. Un dels actes més característics de la diada són el Ball de bastons i el Ball de la faixa, a càrrec de dansaires locals. També hi participen els Gegants i els Grallers de Balsareny.Paral·lelament hi ha el pregó, un gran repic decampanes amb acompanyamentpirotècnic, balls al´envelat, sardanes, espectacles per a lamainada, teatre, proclamació de la pubilla idiversos concursos i celebracions esportives.
  4. 4. També hi ha l´exposició de fotografies delconcurs de la Festa dels Traginers. Aquest dia es fa la missa en honor al Sant, se´n veneren les relíquies i s´hi canten els Goigs, a més de fer-se el repartiment del pa beneït.

×