Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Calculator timbru de mediuPrin noul timbru de mediu, Guvernul nu a facut decat sa corecteze “asperitatile”taxei precedente...
Taxa va ramane la aceleasi cote pentru masini Euro 5, in timp ce pentru Euro 6,masini hibride si electrice, nu va fi plati...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Calculator timbru de mediu

93 views

Published on

Prin noul timbru de mediu, Guvernul nu a facut decat sa corecteze “asperitatile” taxei precedente care lasa loc unor situatii absurde. “Aveam masini cumparate pe 500 de euro pentru care taxa era de 5.000 de euro. Acum, prin noua formula, a nivelat oarecum taxele, insa in fapt nu a facut nimic altceva decat sa continue sa aplice o taxa ilegala”, a mai spus acesta.
Conform noului calculator timbru de mediu, suma de plata va scadea in medie cu 80% pentru Euro 1, cu 60% pentru Euro 2, si cu 90% pentru non-euro.
La masinile Euro 3 si Euro 4 va interveni o crestere de circa 10%.
Cuantumul taxei pentru masinile non-euro, Euro 1 si Euro 2, cu tehnologii mai invechite, va fi totusi mai mic decat cel actual, mergandu-se pe ideea ca aceste masini au o durata scurta de functionare si, deci, vor polua pentru un interval mai mic.
www.coltuc.ro
avocat@coltuc.ro
0745150894

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Calculator timbru de mediu

  1. 1. Calculator timbru de mediuPrin noul timbru de mediu, Guvernul nu a facut decat sa corecteze “asperitatile”taxei precedente care lasa loc unor situatii absurde. “Aveam masini cumparate pe500 de euro pentru care taxa era de 5.000 de euro. Acum, prin noua formula, anivelat oarecum taxele, insa in fapt nu a facut nimic altceva decat sa continue saaplice o taxa ilegala”, a mai spus acesta.Conform noului calculator timbru de mediu, suma de plata va scadea in medie cu80% pentru Euro 1, cu 60% pentru Euro 2, si cu 90% pentru non-euro.La masinile Euro 3 si Euro 4 va interveni o crestere de circa 10%.Cuantumul taxei pentru masinile non-euro, Euro 1 si Euro 2, cu tehnologii maiinvechite, va fi totusi mai mic decat cel actual, mergandu-se pe ideea ca acestemasini au o durata scurta de functionare si, deci, vor polua pentru un interval maimic.
  2. 2. Taxa va ramane la aceleasi cote pentru masini Euro 5, in timp ce pentru Euro 6,masini hibride si electrice, nu va fi platit nimic.Taxa auto 2013, numita si timbrul de mediu, se va calcula cu calculator timbru demediu dupa o formula clara, ce va tine cont de normele de poluare ale masinii. Iatamai jos formula si cum se va calcula taxa auto, precum si valoarea taxei auto pentrucele mai populare modele noi si second-hand.Guvernul a definitivat formula noii taxe auto, numita si timbrul de mediu. Aceastava duce la o marire cu aproximativ 10% a sumei ce trebuie platita pentru maşinileEuro 4 şi Euro 3 şi o scădere ce variaza între 60% şi 90% pentru maşinile cunormel de poluare Euro 2, Euro 1 şi non-euro.Pentru autovehiculele cărora le corespund normele de poluare Euro 5, Euro 4 sauEuro 3, timbrul de mediu se calculează pe baza emisiilor de dioxid de carbon(CO2) prevăzute la anexa nr. 1, şi a cotei de reducere a timbrului de mediu,prevăzută în coloana nr. 2 din anexa nr. 2, după formula: Suma de plată = [(A x Bx(100 - C)]/100, unde:A = valoarea combinată a emisiilor de CO2, exprimată în grame/km menționate inCartea de Identitate a Vehiculului;B = valoarea timbrului de mediu pentru emisiile poluante, exprimată în Euro/1gram CO2, prevăzută în anexa nr. 1;C = cota de reducere a timbrului prevăzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2Pentru autovehiculele din categoria M1 cărora le corespund normele de poluarenon-Euro, Euro 1 sau Euro 2 şi pentru care nu este specificată valoarea combinată aemisiilor de CO2, după formula: Suma de plată = [E x D x (100 -C)]/100, unde:C = cota de reducere a timbrului prevăzuta in coloana nr 2 din Anexa nr 2;D = cilindreea – capacitatea cilindrica;E = timbrul de mediu, prevăzut în coloana nr. 3www.coltuc.roavocat@coltuc.ro0745150894

×