Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Link naar Prezi: Michael Milo en Maaike van der Loon:

http://prezi.com/ymfxygm0isqr/?utm_campaign=share&utm_medium=copy
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Sessie 6. leren zwemmen zonder het water in te gaan?

140 views

Published on

De overgang naar online en blended hulpverlening blijkt in de praktijk weerbarstiger dan gedacht. Hulpverleners en organisaties blijken onvoldoende toegerust om hier zelf vorm aan te geven. De laatste jaren is vaak gehoopt dat de “nieuwe generatie”, die is opgegroeid met internet en sociale media, de gewenste stap naar “de nieuwe hulpverlening” haast vanzelf zou kunnen maken. De praktijk blijkt weerbarstiger: online en blended hulpverlenen vergen nieuwe manieren van werken, vaardigheden en houdingsaspecten van hulpverleners en de organisatie.

Dat is eigenlijk ook niet zo gek: hulpverleners worden niet tot nauwelijks opgeleid in alles wat met blended hulpverlenen te maken heeft. Managers en bestuurders hebben onvoldoende kennis van wat nodig is om de nieuwe werkwijze vorm te geven. Dat is hen namelijk nooit geleerd.

E-hulp.nl en een consortium van RINO’s hebben een online leeromgeving (“E-Opener”) ontworpen waarin hulpverleners (en managers) ervaren wat online hulpverlening is en wat dit voor hen gaat betekenen op het gebied van vaardigheden, werkproces en houdingsaspecten. E-Opener is vormgegeven op een online behandelplatform, zodat deelnemers onder andere als cliënt een behandeling ondergaan en op deze wijze aan den lijve ondervinden wat eHealth inhoudt: zwemmen door het water in te gaan!

Om actief deel te kunnen nemen aan deze sessie is het raadzaam om een eigen laptop of tablet mee te nemen.

Door: Drs. Michael Milo, MBA, GZ psycholoog en verandermanager en Maaike van der Loon, manager opleidingen RINO Zuid

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Sessie 6. leren zwemmen zonder het water in te gaan?

  1. 1. Link naar Prezi: Michael Milo en Maaike van der Loon: http://prezi.com/ymfxygm0isqr/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

×