Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

mobile health: apps, services en sensors in de praktijk van online hulp

619 views

Published on

De steeds grotere beschikbaarheid van mobiele technologie (smartphones, tablets) en het feit dat steeds meer mensen ook met hun mobiele apparaten online zijn, heeft een groot scala aan nieuwe mogelijkheden geopend. De impact daarvan op organisaties en individuen die zich bezig houden met gezond zijn, gezond blijven en gezond worden is de laatste jaren steeds beter zichtbaar. Mobile Health, zoals deze trend ook wel genoemd wordt, richt zich op de mogelijkheden van mobiele technologie, zoals apps voor smartphones, koppeling van online diensten met een mobiele component en ook steeds vaker de mogelijkheden om sensors en andere draagbare technologieën te gebruiken.
Door het grote aanbod van mogelijkheden is het soms lastig (voor zowel professionals als niet professionals) om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en betrouwbaarheid en om goed om te gaan met deze nieuwe tools. In deze presentatie wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat de mogelijkheden (maar ook onmogelijkheden) zijn van mHealth in de online hulp op dit moment. Daarin wordt aandacht besteed aan een breed spectrum: van apps, tot mobiele diensten en zelfs sensors.
Enkele voorbeelden die behandeld zullen worden: top apps voor iPhone en Android, mobiele mogelijkheden voor online diensten, de veranderende rol van de online hulpverlener door mobiele technologie en de laatste technologische mogelijkheden op het gebied van sensors voor online (zelf)meting.

Door: Maarten den Braber, freelance adviseur en projectmanager

Published in: Health & Medicine
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

×