Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Dreams of Danu - Jan Jonk

1,251 views

Published on

congres online hulp pitch Dreams of Danu

Published in: Health & Medicine
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Dreams of Danu - Jan Jonk

 1. 1. Het probleemDreams of Danu Psychose Daydream
 2. 2. Symptomen ConcentratieproblemenDreams of Stemmen en wanen Danu Daydream Lage mentale alertheid
 3. 3. Wie wij zijn GamedesignDreams of Danu Biosensors Daydream Applied Games
 4. 4. De oplossingDreams of Danu Daydream
 5. 5. Hoe werkt het?• Visualiseren van concentratie of ontspanning• Directe feedback door sneeuw en zonneschijn Dreams of Danu• Indirecte feedback reflecteert progressie Daydream• Leren sterke concentratie te ontwikkelen• Leren kalmte vast te houden• Spelenderwijs trainen
 6. 6. Toepassingsgebieden• Burn-out• Pijn management Dreams of Danu• Hoge bloeddruk & metingen• Verslavingszorg Daydream• Concentratie stoornissen• Volledige lichamelijke beperking
 7. 7. Congres Online Hulp pitch 1/3Wat was het probleem? Wie zijn wij?Ik wil aan jullie graag een case introduceren met Ik wil jullie laten zien hoe wij dit probleemeen oplossing die wij voor ogen hebben. benaderen. Wij maken serious games, appliedMensen die last hebben gehad van een psychose games, die werken met biosensoren. We maken Dreams of Danukunnen nooit meer terug naar hoe het ooit was. daarbij bijvoorbeeld gebruik van headsets dieDe biochemische samenstelling in de hersenen hersengolven lezen, of sensoren die hartis veranderd en er zijn hersenpatronen coherentie meten. Tijdens het spelen van ditaangemaakt die nooit meer ongedaan gemaakt soort games leer hoe je je om kan gaan metkunnen worden. Deze mensen hebben last van bepaalde innerlijke processen. Hoe werkt mijnwanen, hallucinaties, horen stemmen, zijn concentratie? Hoe kan ik ontspanningsituaties en hebben veel moeite met het Daydreamparanoïde, nemen moeilijk deel aan sociale vasthouden? Hoe zorg ik voor een alerte mindset? En omdat de games die we makenvasthouden van de concentratie. Dat niet alleen, bedoeld zijn om een plezierige ervaring temaar zonder hulp, zonder therapie en medicatie, hebben, zijn spelers intrinsiek gemotiveerd omkunnen deze patienten terugvallen in een verder te spelen en trainen ze zichzelf in hetpsychose, wat meer dan eens gebeurt. Voor gewenste gedrag zonder dat ze daar bewust bijdeze groep is er geen genezing, maar wel een stilstaan.voortdurende worsteling om te ontsnappen aande verschijnselen van de psychose.
 8. 8. Congres Online Hulp pitch 2/3Welke oplossing is gekozen? Hoe werkt het?Daydream is een biofeedback spel dat gespeeld De speler begint het spel in de winter.word zonder handen. Mensen met een psychose Afhankelijk van de hoe de speler zich voelt zalhebben grote last van concentratieproblemen. het landschap vanzelf veranderen en is het de Dreams of DanuEn in het ergste geval kruipen ze liever onder de bedoeling om vanuit de winter uiteindelijk in dedekens met de gordijnen dicht dan dat ze erop zomer aan te komen. Dat doet de speler dooruit gaan om dingen te ondernemen. De een ontspannen maar alerte houding aan temedicijnen maakt ze vaak duf en energieloos, en nemen. We willen een goede concentratie ziener is daardoor een zekere drang om af en toe de en krijgen daarover direct feedback in het spel.pil eens niet te nemen. Bij een lage mentale Sneeuwt het dan weten we dat de speler hetalertheid van deze groep kunnen psychoseDaydreamverschijnselen optreden. We willen de mentale niet erg goed doet, begint het te regenen dan zien we dat de speler het iets beter doet, maarfitheid van deze groep verhogen. Daarom begint te zon te schijnen dan hebben we eenDaydream. echt positief effect. Door deze staat vast te houden zal de speler het landschap voor zijn ogen zien veranderen.
 9. 9. Congres Online Hulp pitch 3/3Wat zijn de resultaten? Hoe zou dit op andere plekken in de zorgWe verwachten uiteindelijk een verschil te zien gebruikt kunnen worden?in de snelheid en consistentie waarmee spelers Maar het toepassingsgebied van Daydream isde zon fase kunnen bereiken en vasthouden. We groter dan alleen psychiatrische patienten die Dreams of Danuverwachten verder dat Daydream voor deze psychose hebben gehad. Daydream kan gebruiktmensen een verandering teweeg kan brengen, worden voor pijn-management tijdens operatieseen alerte mindset kan genereren waardoor ze waarbij narcose geen optie is. Met gebruik vanmeer in staat zijn de effecten van de psychose een algoritme dat ontspanning van de spelerhet hoofd te bieden door het Daydream gevoel meet kunnen mensen die last hebben van burn-weer terug te pakken wanneer ze psychose out elke dag een paar minuten spelen om stress Daydreamverschijnselen bespeuren. Als toevoeging op eenbestaand therapie traject met mogelijkheden gevoelens te verminderen en trainen om kalmte vast te houden.voor zelf-therapie zou dit een uitkomst kunnenbieden. Voor specifieke cases ontwikkelen we natuurlijk graag een op maat gemaakt spel.
 10. 10. Contact Jan Jonk Dreams of Danujan@dreamsofdanu.com 06 15 16 62 69 Daydreamwww.dreamsofdanu.com

×