Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El trailer book como herramienta de fomento de la lectura entre el alumnado de secundaria

954 views

Published on

Póster presentado por Taza Taroncher I., López Asensi D., que lleva por título “El trailer book como herramienta de fomento de la lectura entre el alumnado de secundaria”. Participante del concurso de póster realizado durante las “2es Jornades Valencianes de Documentació: innovació i ocupabilitat” los días 17-18 de octubre de 2013.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

El trailer book como herramienta de fomento de la lectura entre el alumnado de secundaria

  1. 1. ELS BOOKTRAILERS COM A EINA DE FOMENT DE LA LECTURA ENTRE L’ALUMNAT DE SECUNDÀRIA: Inmaculada Taza Taroncher y Dolores López Asensi XARXA PÚBLICA MUNICIPAL DE BIBLIOTEQUES –Ajuntament de LLíria (VALÈNCIA) Les biblioteques tenim problemes per dissenyar projectes de foment de la lectura que connecten amb els gustos i interessos dels adolescents. Les noves tecnologies proporcionen un ventall de possibilitats per a unir la lectura a altres dels seus interessos sense perdre el nostre objectiu principal: CREAR I AFIANÇAR L’ HÀBIT LECTOR EN ELS ADOLESCENTS. Per aconseguir-ho hem utilitzat el booktràiler I… QUÈ ES? Un booktrailer és una eina de promoció del llibre que utilitza tècniques audiovisuals, cinematogràfiques i publicitàries per a presentar l’atmosfera d’una obra, captar l’ interés del lector i aconseguir que vullga llegir-lo. Objectius específics del projecte: Convertir als adolescents en mediadors de la lectura. Treballar l’escriptura per al guió. Fomentar la creativitat. Aprofundir en l’ús de les noves tecnologies. El projecte s’ ha realitzat amb un centre educatiu de la localitat. L’alumnat de 3r. i 4t de l’ESO ha creat 4 tràilers amb títols de la seua elecció: o Dos amb recursos d’Internet i de Power Point( sobre els llibres “Donde los árboles cantan” de Laura Gallego i “Seis cerezas y media” de Juana Mayoral) o Dos amb imatges de filmació pròpia (“ Sin tiempo para soñar” de Jordi Sierra i “Diario de Ana Frank”) La biblioteca els ha difòs a través de la web municipal i el bloc de literatura juvenil propi enganxataalaxarxa.blogspot.com El futur del projecte? La xarxa de biblioteques realitzarà per al curs 2013/2014 un concurs de booktrailers entre els estudiants de secundària i batxillerat de la localitat.

×