De zoekmachine. Het hoe en wat.

288 views

Published on

De presentatie van Coen Meerbeek van Blue Factory Internet op het event Meer omzet met Internet van 3 september 2012.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
288
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
27
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • SEO – Search Engine Optimization (ZoekmachineOptimalisatie). Het beinvloeden van de organischezoekresultaten.SEA – Search Engine Advertising (ZoekmachineAdverteren). Het beinvloeden van de betaaldezoekresultaten.SERP – Search Engine Result Page (ZoekmachineResultatenpagina)Organic search – Organischezoekresultaten. De resultatenwaarnietvoorbetaald is.Paid search – Betaaldezoekresultaten. Hier is voorbetaald.Verticals – Zoekmachineresultatenandersdan websites (Afbeeldingen, Videos, etc.)
 • - Verkent het Internet paginavoorpagina.Slaat de HTML op in de index (database van de zoekmachines)Koppeltzoektermenaaneenpagina.Waargaat de pagina over?Gaatbijlinkjesverderzoeken en brengthiermeestructuuraan in de index.Aanmeldenkan maar geeftgeengarantie.Komtvaaklangsals het een “actieve” site betreft maar zal minder langskomenals de site niet tot weinigverandert.
 • Niemandkentprecies het algoritme van de zoekmachines. Ditzaleenzoekmachineooknietbekendmakenomdatditzoubetekenendatiedereenbovenaanzoukunneneindigen.SEO specialistendoenhun best met de tips die zehebbeneen site zohoogmogelijktelatenscoren in de organischezoekresultaten.PageRank – Het cijferdateenpaginakrijgtobveenaantalfactoren.Het aantalstemmenDe kwaliteit van de stemmenDe kwaliteit van de pagina (hierover later meer)De relevantie van de paginaHoe hoger de PageRank, hoe hoger de plek in de organischezoekresultatenbijeenzoekopdracht.
 • Flash is nietscanbaar. Linkjeskunnennietgedetecteerdworden en duskaneenzoekmachinegeenwaardebepalen.Slechte HTML structuurmaaktdat de site moeilijkteverkennen is. Ditheeftinvloed op de PageRank van een website.
 • Zoektermenzijn de basis vooreenpagina. Jij wilt datjouwpaginanaarbovenkomtalseengebruiker van eenzoekmachinebepaaldezoektermengebruikt.Gebruik de AdWords Keyword Tool of de site van je concurrent omtebepalenwaarmensen op zoekenSchrijf je tekstenzodatdezezoektermendaar in voorkomen maar don’t overdo it.Structuur je site en paginazodat de zoektermenoptimaalvindbaarzijn.
 • Title. Paginaomschrijving – BedrijfsnaamHeadings. Koptekstenzoals in Word.Body. De tekstzelf.Image alt-tekst. Omschrijving van eenplaatje.URL. De urlomschrijft de pagina.
 • De structuur van een websitebepaalt de waarde van eenpagina. Hierarchiezorgtervoordatdieperliggendepagina’s minder waardekrijgen.Door eenduidelijkestructuur in je website temakenzaleenzoekmachine, net zoalseeninhoudsopgave van eenboek, veelbeterkunnenbepalen hoe de site in elkaarsteekt.De homepage zal de meeste links en de meestewaardekrijgen. De overigepagina’s minder.De homepage is ook het startpuntvooreen robot, eensplashscreen is danookecht killing. Op de homepage moet de robot de rest van de paginakunnenverkennen (links in de tekst of in het menu).De urlstructuurmoetditreflecteren.
 • De basis staat. Techniek is op orde, er is structuur, de zoektermenzijningebakken en je site wordtgeindexeerd en dusgevonden door de robots.Hoe komt het datikdantochnietbovenaan in de zoekmachineresultatensta?De zoekmachineheeftbedachtdateenanderepaginabeter is voor de gekozenzoektermen.Ditkankomenomdatdezepagina op eenactievere website staat of omdathijmeerlinkjeskrijgt.Het is nu zaakvoorjouomdaarookmeeaan de slag tegaan.Een van de grootsteaanjagers van meerbezoekers is een blog. Ditmaakt je site actief en zorgtvaak direct voorlinkjesnaar je website.Eenanderetak van sport is linkbuilding. Het plaatsen van linkjesnaarjouw website een op een website van eenander met eenhogewaardevoor de zoektermenwaar je op wilt scoren.Linkjesmoeten op relevantepagina’sstaan die ookietstoevoegen. Geen SPAM!Sociale Media is hiervoorookzeerbelangrijk.
 • De zoekmachine. Het hoe en wat.

  1. 1. Zoekmachines –Het hoe en wat? { Coen Meerbeek – Blue Factory Internet
  2. 2.  75% van de gebruikers komt nooit op pagina 2 van de zoekresultaten  Google bezit 65 – 70% marktaandeel  93% van de online activiteiten beginnen bij een zoekmachine  39% van alle bezoekers op websites komen van zoekmachinesStatistieken
  3. 3.  Ondernemer  Eigenaar Blue Factory Internet  Specialiteit: WordPress, hosting en technisch SEO  +31(0)6 250 021 766  coen@blue-factory.nl  @cmeerbeekCoen Meerbeek
  4. 4.  Hoe werkt een zoekmachine?  De Robot  Het algoritme  Hoe richt ik mijn website in?  En hoe nu verder?Agenda
  5. 5. Enkele begrippen
  6. 6. De robot
  7. 7. Het algoritme
  8. 8.  Geen Flash!  Wat geen tekst is kan niet verkend worden  Geen tables in HTML  Niet te veel JavaScript  Zorg voor een goede URL opbouw  Een goed CMS als WordPress of Joomla regelt dit out-of-the-boxDe website - techniek
  9. 9.  Bepaal je zoektermen  Schrijf je tekst met deze zoektermen in je achterhoofd  Don’t overdo it!De website – zoektermen I
  10. 10. De website – zoektermen II
  11. 11. De website - structuur
  12. 12.  Bedenk de structuur van je website  Denk na over de zoektermen waarop je bezoekers wilt trekken  Zorg voor een goede technische basisDe website
  13. 13. Hoe nu verder?

  ×