Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Λεωφόρος Κνωσού 49 Τηλ. 2810 224 779 05/09/2017
ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΣ
Η εκπαιδευτική
πολιτική του
σχολείου μας
είναι ...
Λεωφόρος Κνωσού 49 Τηλ. 2810 224 779 05/09/2017
ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Εκτός από τις καθιερωμένες τάξεις που υπάρχου...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Για το σχολείο μας: Διδακτικοί μέθοδοι, Αξιολόγηση, Επιπρόσθετες δραστηριότητες, Ειδικά προσφερόμενα μαθήματα.

355 views

Published on

Information about the teaching methods in our school

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Για το σχολείο μας: Διδακτικοί μέθοδοι, Αξιολόγηση, Επιπρόσθετες δραστηριότητες, Ειδικά προσφερόμενα μαθήματα.

  1. 1. Λεωφόρος Κνωσού 49 Τηλ. 2810 224 779 05/09/2017 ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΣ Η εκπαιδευτική πολιτική του σχολείου μας είναι εδώ και χρόνια ευέλικτη και επιτυχής. Εφαρμόζουμε την μέθοδο γνωστή ως επικοινωνιακή, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές μαθαίνουν την Αγγλική Γλώσσα όπως μαθαίνουν και τη μητρική τους, δηλαδή με την προφορική και γραπτή εμπλοκή τους σε πολύ παρόμοιες επικοινωνιακές καταστάσεις με αυτές της καθημερινής ζωής. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, με την δική μας καθοδήγηση ο μαθητής γίνεται γνώστης όχι μόνο της σωστής μορφής των διαφόρων γλωσσικών δομών, αλλά και της κατάλληλης χρήσης τους ανάλογα με την εκάστοτε επικοινωνιακή περίσταση. Έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων του μαθητή, ο οποίος με το πέρας των μαθημάτων του όχι μόνο μπορεί να μιλήσει και να γράψει ορθώς, αλλά επίσης να κατανοεί και να αξιοποιεί τον χαρακτηριστικό τρόπο επικοινωνίας και σκέψης των Άγγλων. Παράλληλα, όμως, διατηρούμε και στοιχεία της παραδοσιακής διδασκαλίας, δίνοντας προσοχή στη γνώση των γραμματικών δομών της Αγγλικής Γλώσσας, όπως και στην ικανότητα μετάφρασης. markakischool.blogspot.gr markakischool@gmail.com 1 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Αξιολογούμε κάθε δίμηνο, όχι μόνο με νούμερα, αλλά με σχόλια (περιγραφική αξιολόγηση): • τη γραπτή επίδοση στα τακτικά διαγωνίσματα και την προφορική επίδοση στην τάξη • την ικανότητα παραγωγής και κατανόησης γραπτού και προφορικού λόγου • την ικανότητα ανάγνωσης • την εικόνα εντός κι εκτός τάξης • τη συμμετοχή στις παρακάτω επιπρόσθετες δραστηριότητες (εναλλακτική αξιολόγηση). Ιστολόγια και Διαδίκτυο Ιστοσελίδες με δραστηριότητες που διατηρούμε για δημιουργική εξάσκηση της γλώσσας. Αναγνώσεις βιβλιοθήκης Βιβλία και ιστορίες από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου που διαβάζονται είτε συλλογικά μέσα στη τάξη είτε ατομικά στο σπίτι. Project work Εργασίες που συνδυάζουν το κείμενο με τη χειροτεχνία, την εικόνα και τη φαντασία. Επομένως, οι γονείς έχουν μια γενικότερη εικόνα της προόδου του παιδιού τους, αλλά και οι μαθητές περισσότερα κίνητρα συνέχισης της προσπάθειας. ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΡΚΑΚΗ - ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ Διδακτικές μέθοδοι | Αξιολόγηση | Επιπρόσθετες δραστηριότητες
  2. 2. Λεωφόρος Κνωσού 49 Τηλ. 2810 224 779 05/09/2017 ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εκτός από τις καθιερωμένες τάξεις που υπάρχουν, φροντίζουμε για μαθητές με ιδιαίτερους στόχους και ανάγκες. Ειδικότερα, παραδίδονται μαθήματα σε: • φοιτητές για τα διπλώματα TOEFL και IELTS • μαθητές της Γ' Λυκείου με στόχο την επιτυχία στο μάθημα των Αγγλικών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και κατά συνέπεια την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. • όσους θέλουν να αποκτήσουν ξανά επαφή με την Αγγλική Γλώσσα, ανεξάρτητα από το τωρινό επίπεδό τους, για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους • παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών), τα οποία εξοικειώνονται για πρώτη φορά με τη γλώσσα μέσα από τραγούδια, χειροτεχνία, ιστορίες και ζωγραφική. • ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους τουριστικών επιχειρήσεων • ενηλίκους για πιστοποίηση μέσω διπλωμάτων επιπέδου Β2 και C2. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συχνά ακολουθείται η σειρά μαθημάτων για το δίπλωμα TOEIC (επιπέδου Β2 ή C1). markakischool.blogspot.gr markakischool@gmail.com 2 ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ Εκτός από τη χρήση βιβλίων, των οποίων τα κεφάλαια αξιοποιούνται μέχρι και το τελευταίο, οι μαθητές κάθε χρόνο διδάσκονται με μια ποικιλία δραστηριοτήτων, διαδικτυακών και μη. Οι ενότητες είναι οι εξής: • Library time: Περιλαμβάνει την ανάγνωση αποσπασμάτων από γνωστά βιβλία στη βιβλιοθήκη του σχολείου και την ομαδική συζήτησή τους, καθώς και την τήρηση προσωπικών σημειώσεων και αρχείου των αναγνώσεων. • Projection room time: Διαφάνειες, βίντεο και αποσπάσματα γνωστών ταινιών από διαδικτυακά κανάλια προβάλλονται προς ενίσχυση της προφορικής συζήτησης και μετέπειτα γραπτής εξάσκησης στην αίθουσα προβολών. • Computer room time: Οι μαθητές πλοηγούνται στο Διαδίκτυο, κάνουν ασκήσεις στις ιστοσελίδες μας, δημιουργούν τα δικά τους ιστολόγια ή εξασκούνται με εκπαιδευτικά CD- Roms στο εργαστήριο υπολογιστών. • Video time: Προβάλλονται DVD ή διαδικτυακά βίντεο, με υλικό ανάλογο της ύλης των βιβλίων, που ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη παραγωγή γραπτού λόγου. Οι μαθητές ωθούνται στην αυτοέκφραση, επίσης, παρουσιάζοντας τα αγαπημένα τους βίντεο.

×