F.n reissner[1]

352 views

Published on

Published in: Education, Travel, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
352
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

F.n reissner[1]

  1. 1. Jordi Pujol i Claudia Vera
  2. 2. Aquesta solució la va trobar l’ alemany Hans Jacob Reissner qui fou enginyer, matemàtic i físic, l’ any 1918. Deia que un forat negre amb simetria esfèrica1 amb càrrega elèctrica, es defineix per dos paràmetres: la massa M i la càrrega elèctrica Q. És una regió delimitada per dues superfícies: una és l’ anomenat horitzó de successos i l’ altra l’ horitzó de Cauchy. Aquests espais formen una espera perfecta, degut a la carència de l’ angle, on en el centre es troba un singularitat d’ espai- temps simple, en diferencia al cas general d’ un forat negre de Kerr. La fórmula determina la distancia respecte l’ horitzó depenent únicament de la massa i la càrrega del forat: R: distancia de cada horitzó M: massa Q: càrrega elèctrica El signe positiu és per l’horitzó extern i el negatiu per l’ horitzó de Cauchy. 1 Simetria respecte a un punt central.
  3. 3. La geometria de Reisser Descriu l’ espai buit que hi ha al voltant d’ un forat negre amb càrrega elèctrica. Si aquesta càrrega del forat negre és menor que la seva massa, la geometria té dos horitzons: l’ extern i l’ intern. Entre els dos horitzons l’ espai cau més ràpidament que la velocitat de la llum, emportant- se tot el que hi ha per davant. Segons la formulació geomètrica de Reissner, tot allò que condueix fins el final del centre del forat negre estaria impregnat d’ una gravitació2 amb una singularitat, que acaba en una massa negativa. L’ univers es elèctricament neutre i per això es considera poc probable que els forats negres adquireixen càrrega i en el cas que hi hagués , es neutralitzaria ràpidament per l’ acreció de càrrega3 amb signe oposat. No està clar com una gravitació pot formar una singularitat de massa negativa. Si ho fes, seria possible que la singularitat es destruís espontàniament per pars carregats de partícules que explotarien fora del buit, dins el que abans hem nombrat, l’ horitzó intern. 2 Força per la qual tots els cossos i les partícules de matèria s’atrauen mútuament d’una manera directament proporcional al producte de llurs masses i inversament proporcional al quadrat de llur distància mútua. 3 Formació de masses grans, com ara planetes, llunes o cometes, com a resultat del xoc i l’adhesió entre si de partícules petites de pols i gels de diversa composició.
  4. 4. La métrica de Reisser És un resultat perfecte amb simetria esfèrica de les equacions d’ Einstein4 que descriuen un camp gravitatori i alhora electromagnètic d’ un cos massiu amb càrrega diferent de zero. L’ espai-temps de Reissner equival en molts aspectes a la mètrica de Schwarzschild. 4 Quan ens referim a les equacions d’ Einstein, parlem de la teoria de la gravitació: la relativitat general.

×