Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
LA GUERRA
DE TROIA
LA GUERRA
DE TROIA
1. LA CIUTAT DE TROIA
Troia es trobava situada al nord-oest d'Àsia Menor, prop de l'estret que
separa el Mediterrani del P...
2. LA POMA D'OR
Les causes de la guerra cal buscar-les molt abans. A la boda de l'heroi Peleu
amb la deessa Tetis. Tots el...
Zeus va elegir el jove príncep troià Paris perquè fes de jutge en la competició
j va manar a Hermes que portés les tres de...
3. PARIS I HÈLENA
Uns anys més tard Paris va companyar el seu germà Hèctor a Esparta. Allí va
conèixer la bella Hèlena, fi...
4. ELS GUERRERS GRECS
La majoria de prínceps grecs van atendre lapetició d'Agamèmnon perquè
sabien que la guerra seria rec...
El millor guerrer grec va ser sens dubte Aquil·les, el fill de Tetis i Peleu. Havia
estat educat pel centaure Quiró i el s...
5. DEU ANYS DE GUERRA
La guerra va allargar deu anys
durantels quals els grecs van
assetjar Troia sense ser
capaços de tra...
6. LA IRA D'AQUIL·LES
El novè any de guerra es va produir
una disputa a l'exèrcit grec quan
Agamèmnon va prendre a Aquil·l...
Quan els troians estaven a punt de
vèncer, Pàtrocle va agafar les armes
d'Aquil·les i va sortir a combatre. Els
grecs, ani...
Aquil·les i Hèctor es van enfrontar el duel davant lesmuralles de Troia. El
príncep troià va combatre valerosament però Aq...
Aquil·les va mantenir el cadàver d'Hèctor al campament grec a l'abast de
gossos i corbs però els déus van evitar que li fe...
7. MORT D'AQUIL·LES I PARIS
Aquil·les no va arribar a veure el final
de la guerra. Pocs dies després de la
mort d'Hèctor, ...
8. EL CAVALL DE TROIA
La guerra ja havia durat 10 anys i les muralles de troia seguien intactes. Per
consell d'Atena Uliss...
Quan els troians van trobar el cavall
van pensar que es tractava d'una
ofrena a Posidó perquè ajudés els grecs
a retornar ...
De nit els guerrers amagats dins del
cavall en van sortir i, després de matar
elsguàrdies, van obrir les portes a
l'exèrci...
Troia
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Troia

226 views

Published on

La guerra de Troia.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Troia

 1. 1. LA GUERRA DE TROIA LA GUERRA DE TROIA
 2. 2. 1. LA CIUTAT DE TROIA Troia es trobava situada al nord-oest d'Àsia Menor, prop de l'estret que separa el Mediterrani del Pont Euxí (Mar Negre). Havia estat fundada per Dàrdan, un fill de Zeus, i Apol·lo i Posidó havien construït les seves muralles que la feien pràcticament inexpugnable.
 3. 3. 2. LA POMA D'OR Les causes de la guerra cal buscar-les molt abans. A la boda de l'heroi Peleu amb la deessa Tetis. Tots els déus van ser invitats a la celebració; tots,menys Eris, deessa de la discòrdia, que en venjança es va esmunyir en ple banquet i va llançar-hi una poma d'or amb la inscripció “Per a la més bella”. Immediatament tres deesses – Hera, Atena i Afrodita – van reclamar la poma.
 4. 4. Zeus va elegir el jove príncep troià Paris perquè fes de jutge en la competició j va manar a Hermes que portés les tres deesses al mont Ida on Paris pasturava els ramats del seu pare. Paris no sabia a quina de les tres elegir, i per això cada deessa li va prometre un premi si l'elegia: Hera, el govern d'Àsia; Atena, la glòria a la guerra; i Afrodita, l'amor de la dona més bella. Paris va elegir Afrodita i les altres dues deesses van jurar venjar-se.
 5. 5. 3. PARIS I HÈLENA Uns anys més tard Paris va companyar el seu germà Hèctor a Esparta. Allí va conèixer la bella Hèlena, filla de Zeus i esposa del rei Menelau. Paris va seduir la reina amb ajuda d'Afrodita i se la va emportar d'amagat a Troia. Quan Menelau ho va descobrir va demanar ajuda al seu germà Agamèmnon, rei de Micenes, que va convocar tots els herois grecs per defensar l'honor de Grècia.
 6. 6. 4. ELS GUERRERS GRECS La majoria de prínceps grecs van atendre lapetició d'Agamèmnon perquè sabien que la guerra seria recordada durant segles i no volien desaprofitar l'opotunitat d'aconseguir la glòria. Altres no hi van anar de bon grat: Ulisses, a qui havien predit que la guerra durariamolts anys, es va fer el boig però va ser descobert i obligat a anar a combatre.
 7. 7. El millor guerrer grec va ser sens dubte Aquil·les, el fill de Tetis i Peleu. Havia estat educat pel centaure Quiró i el seu cos era resistent a cops de fletxa i espasa perquè la seva mare l'havia banyat a la llacuna estígia de petit;però tenia un punt feble: el taló per on Tetis l'agafava i que per això no s'havia mullat. Aquil·les va anar a la guerra tot i que sabia que moriria allí, ja que preferia morir jove a arribar a una vellesa sense glòria.
 8. 8. 5. DEU ANYS DE GUERRA La guerra va allargar deu anys durantels quals els grecs van assetjar Troia sense ser capaços de travesar les seves muralles. L'exèrcit troià era comandat pel príncep Hèctor, ja que el rei Príam era massa ancià per combatre. Els guerrers troians més forts hi havia Eneas, fill d'Afrodita,que era després d'Hèctor el comandant més respectat de troia.
 9. 9. 6. LA IRA D'AQUIL·LES El novè any de guerra es va produir una disputa a l'exèrcit grec quan Agamèmnon va prendre a Aquil·les una presonera anomenada Briseida. Aquil·les es va negar a combatre fins que el seu honor no fos rescabalat. La situació va ser aprofitada pels troians que, amb el favor de Zeus, van atacar els grecs i els van derrotar.
 10. 10. Quan els troians estaven a punt de vèncer, Pàtrocle va agafar les armes d'Aquil·les i va sortir a combatre. Els grecs, animats, van començar a empènyer els troians. Finalment Pàtrocle es va enfrontar en duel amb Hèctor i va ser mort per aquest. Quan Aquil·les va rebre la notícia de la mort de Pàtrocle es va deixar portar per la ira i va jurar matar Hèctor per venjar el seu amic.
 11. 11. Aquil·les i Hèctor es van enfrontar el duel davant lesmuralles de Troia. El príncep troià va combatre valerosament però Aquil·les va sermés fort i el va matar. Després va lligar el cadàver d'Hèctor pels peus al seu carro i el va arrossegar diverses vegades al voltant de la ciutat. Apol·lo i Afrodita van protegir el cos d'Hèctor perquèno quedés desfigurat.
 12. 12. Aquil·les va mantenir el cadàver d'Hèctor al campament grec a l'abast de gossos i corbs però els déus van evitar que li fessin mal. Finalment Príam es va introduir al campament grec amb ajuda d'Hermes i va suplicar a Aquil·les que li permetés enterar el cos delseu fill. Aquil·les es va compadir el vell rei, li va retornar el cos d'Hèctor i li va prometre una treva de dotze dies per celebrar-ne els funerals.
 13. 13. 7. MORT D'AQUIL·LES I PARIS Aquil·les no va arribar a veure el final de la guerra. Pocs dies després de la mort d'Hèctor, va ser atret a una emboscada pels troians i va ser mort per Paris que el va ferir amb una fletxa al taló. Paris no va poder gaudir tampoc gaire temps de la seva victòria ja que va ser mort per l'arquer grec Filoctetes. Amb la seva mort Hèlena era lliure de tornar amb Menelau però els troians no van acceptar que fugís amb els grecs.
 14. 14. 8. EL CAVALL DE TROIA La guerra ja havia durat 10 anys i les muralles de troia seguien intactes. Per consell d'Atena Ulisses va fer construir un cavall gegant de fusta amb la intenció d'usar-lo de parany. Dins s'hi van amagar Ulisses, menelau i altres herois. El cavall va ser abandonat a laplatja mentre Agamèmnon portava l'exèrcit a una illa propera per amagar-lo.
 15. 15. Quan els troians van trobar el cavall van pensar que es tractava d'una ofrena a Posidó perquè ajudés els grecs a retornar a casa. Inmediatament el van introduir a la ciutat i van començar a celebrar la victòria. Un sacerdot anomenat Laocont va intentar advertir els troians del perill que suposava el monument però dues serps gegants enviades per Atena el van matar junt amb els seus fills. Els déus havien decidit que Troia havia de caure i res no ho havia d'impedir.
 16. 16. De nit els guerrers amagats dins del cavall en van sortir i, després de matar elsguàrdies, van obrir les portes a l'exèrcit grec. La ciutat va ser sotmesa a un cruel saqueig: els grecs van saquejar els temples, van matar Príam i lamajoria de troians. Menelau va recuperar Hèlena mentre les troianes eren repartides com esclaves. Uns pocs troians van aconseguir escapar encapçalats per Eneas que amb elseu pare a les espatlles va fugir per mar a Itàlia.

×