Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sirenes

  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Sirenes

  1. 1. Les sirenesÉssers prodigiosos
  2. 2. LES SIRENESQui eren?Aquestes criatures sempre les hem vistcom a dones. Des d’un inici havientingut cos d’ocell, però que poc a pocamb la història les hem transformat endones amb cos de peixLes sirenes tenen moltes versions de la sevaascendència. La mes popular diu queaquestes són filles de Melpómene, queaquesta era la musa de la tragedia i del DéuAqueloo, aquest era déu del riu homònim iprimogènit dels déus del riu.
  3. 3. LES SIRENESLES SIRENESOn vivien?Les sirenes es trobaven a lesroques i per tant quan elsmariners, arribaven a elles, acausa del seu dolç cant,naufragaven el seu vaixell.Vivien a la part rocosa deilles, a l’oceà. Es diu quevivien a lilla Antemessa, aFlorida.
  4. 4. LES SIRENESLES SIRENESMite:Segons l’oracle quan un vaixell aconseguís passardavant l’illa de les sirenes sense naufragar lessirenes moririen ofegades.Aquest cas es va donar un cop, quan Ulisses, detornada de la guerra de Troya va tapar les orelles detots els seus mariners, amb cera. Fent que tots elsmembres del vaixell quedessin aïllats dels cants deles sirenes, i aconseguint passar de llarg de la illa.
  5. 5. LES SIRENESLES SIRENESObresrelacionades...Ulisses i les sirenes, de John William Waterhouse.NATIONAL GALLERY OF VICTORIA, Melbourne (Austràlia).
  6. 6. LES SIRENESLES SIRENESObresrelacionades...Ulisses i les sirenes, de John William Waterhouse.NATIONAL GALLERY OF VICTORIA, Melbourne (Austràlia).

×