Història
Antiga colònia alemanya i belga, l'any 1962 va aconseguir la independència i s'hi va restaurar
l'antiga monarquia...
Geografia
Situat sobre un altiplà al cor d'Àfrica Burundi frueix d'un clima equatorial temperat per l'altitud
(1.700 metre...
Demografia
Evolució demogràfica de Burundi
Segons l'anàlisi dels primers colons arribats a Rwanda i a Burundi, alemanys i ...
Fiestas
1 de enero Día de año nuevo Jour de l’an -
5 de febrero Día de la unidad Jour de l’unité -
1 de mayo Día del traba...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Burundi Angel M

368 views

Published on

Published in: Travel, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
368
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Burundi Angel M

  1. 1. Història Antiga colònia alemanya i belga, l'any 1962 va aconseguir la independència i s'hi va restaurar l'antiga monarquia tutsi, sota la figura del rei Mwambutsa IV. S'hi va proclamar la república el 1966. Burundi ha estat des dels anys 60 escenari de diversos cops d'estat i massacres produïdes per la rivalitat entre les dues ètnies principals del país, els hutus i els tutsis, especialment entre 1993 i 1999, en que la violència ètnica entre faccions Hutu i Tutsi a Burundi va produir centenars de milers de refugiats i uns 250.000 morts. Malgrat alguns refugiats han tornat des de països veïns, els enfrontaments inter-ètnics han obligat a altres a fugir. Les tropes de Burundi, per assegurar les seves fronteres, han intervingut en el conflicte de la República Democràtica del Congo. Capital nombre: Bujumbura coordenadas geográficas: 3 22 S, 29 21 E diferencia de tiempo: UTC+2 (7 hours ahead of Washington, DC during Standard Time) Independencia 1 Julio 1962 (from UN trusteeship under Belgian administration) Feriado nacional Día de la Independencia, 1 Julio (1962) Constitución 28 Febrero 2005; ratificada por referendum popular.
  2. 2. Geografia Situat sobre un altiplà al cor d'Àfrica Burundi frueix d'un clima equatorial temperat per l'altitud (1.700 metres de mitjana al centre del país, més baix a la perifèria). El Mont Heha, al sud-est de Bujumbura fa 2.670 metres. Una franja de terra al llarg del riu Ruzizi, al nord del llac Tanganyika, és la única zona on l'altitud no supera els 1.000 metres. Aquesta regió forma part de la vall del Rift. Geografía de Burundi.- Limita al norte con Ruanda, al sur y este con Tanzania, y al oeste con la República Democrática del Congo y el lago Tanganica. El relieve está formado por numerosas colinas que van desde los 776 m del lago Tanganica hasta los 2670 m del Monte Heba, los 2634 m del monte Kavumu o los 2600 mts del Mukike. De norte a sur el pais es atravesado por la cadena montañosa de Crête du Nile. Los rios principales son el río Ruzizi que une los lagos Tanganica y Kivu, y el Kagera, considerado como el afluente del Nilo más al sur del continente. Además de compartir el lago Tanganica con la República Democrática del Congo, Tanzania y Zambia, cuenta con numerosos lagos y lagiunas en el norte del pais, como son Mwungera, Narungazi, Rwihinda, Cohoha, Rwera y Kanzigiri. Cuenta con un clima tropical que debido a la altura en que se encuentra alcanza una temperatura media anual de 21º C. En las zonas más bajas el clima es más húmedo y caluroso con temperaturas que oscilan entre los 23º C y los 30º C. Tiene un rémimen irregular de lluvias, de octubre a diciembre y de enero a mayo. Llengües Les llengües oficials o nacionals són el rundi i el francès. A Burundi hi ha un total de tres llengües:  Francès: 2.200 ténen el francès com a llengua materna a Burundi.  Rundi: 4.600.000 parlants a Burundi. També es parla a Ruanda, Tanzània i Uganda. També se la pot anomenar Kirundi o Urundi. Hi ha tres dialectes: el Hutu i el Tutsi són molt similars. El Twa és més diferent però tots tres són intel·ligibles entre ells, com també són intel·ligibles amb el Kinyarwanda (Ruanda), que és la mateixa llengua.  Swahili: Hi ha 6.356 persones que ténen el swahili com a llengua materna. És parlada a la capital. És la primera llengua de Buyenzi. És una llengua parlada pels musulmans a moltes ciutats de Burundi. Economia Gira al voltant de l'agricultura, que és el principal sector i el que ocupa la major part de la població, però també té una de les majors reserves de níquel del món. Principalment a causa de les guerres i la inestabilitat i moviments de població que això comporta, difícilment pot aprofitar els seus recursos. Per intentar créixer, es va adherir a la COMESA, un grup de la Comunitat Econòmica Africana i anteriorment a la Comunitat de l'Àfrica de l'Est, una organització que cerca la creació d'una zona de lliure comerç a la regió que estimuli els intercanvis.
  3. 3. Demografia Evolució demogràfica de Burundi Segons l'anàlisi dels primers colons arribats a Rwanda i a Burundi, alemanys i després belgues, els pobladors de Rwanda i de Burundi estaven dividits en tres grups « ètnics » : els Hutu (85%), els Tutsi (15%) i els Twa (1%).
  4. 4. Fiestas 1 de enero Día de año nuevo Jour de l’an - 5 de febrero Día de la unidad Jour de l’unité - 1 de mayo Día del trabajo Fête du travail - Varía cada año Ascensión Ascensión - 1 de julio Día de la independencia Ukwikukira kw'Uburundi /Fête de l’indépendance - 15 de agosto Asunción Assomption - 13 de octubre Rwagasore Rwagasore Aniversario del asesinato de Louis Rwagasore 21 de octubre Día de Ndadaye Jour de Ndadaye Aniversario del asesinato del presidente Melchior Ndadaye Variable con el calendario lunar Fin del Ramadán Fin du Ramadan Fiesta islámica 1 de noviembre Día de Todos los Santos Toussaint - 25 de diciembre Día de Navidad Jour de Nöel -

×