Bunul simt

209 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
209
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bunul simt

 1. 1. Azi plângem moartea prietenului nostru drag, “bunul simţ” care a existat între noi timp de mulţi ani . Nicio ştiinţă exactă nu ştie câţi ani avea, întrucât datele despre naşterea lui, s-au pierdut de mult în prăpastiile birocraţiei.
 2. 2. Se va reaminti pentru a şti să cultivi lecţii atât de valoroase ca : trebuie să munceşti, ca să poţi avea un acoperiş propriu deasupra capului ; că e nevoie să citeşti în fiecare zi un pic ; să ştie de ce păsările se scoală de dimineaţă ca să strângă râme şi deasemenea pentru a recunoaşte valoarea frazelor precum: “viaţa nu este dreaptă întotdeauna” şi “poate că eu am fost vinovatul “.
 3. 3. Bunul Simţ a trăit sub consemnări simple şi eficace (nu cheltui mai mult decât câştigi), şi strategii înrudite de încredere (adulţii sunt responsabili, nu copiii).
 4. 4. Sănătatea lui a început să se deterioreze rapid când s-au aplicat reguli bine intenţionate dar ineficace : informaţii referitoare la un copil de şase ani acuzat de abuz sexual pentrucă a dat un sărut unei colege de clasă; adolescenţi care ar fi trebuit să plece la alt colegiu pentrucă ar fi denunţat un coleg distribuitor de droguri şi o profesoară concediată pentrucă a mustrat un elev indisciplinat, numai pentrucă a făcut să-i înrăutăţească condiţia ei.
 5. 5. Bunul Simţ a pierdut teren când părinţii au atacat profesorii, numai pentrucă au făcut munca în care ei au eşuat : să disciplineze copiii lor needucaţi.
 6. 6. Declinul a fost şi mai mare când şcolile au trebuit să ceară permisul părinţilor pentru a administra o aspirină, să pună protector solar sau să pună un plasture unui elev. Dar şi mai ales, nu puteau informa părinţilor dacă o elevă era însărcinată şi vroia să avorteze.
 7. 7. Bunul Simţ a pierdut dorinţa de a trăi, când cele 10 Porunci s-au convertit în material rizibil, anumite biserici în magazine şi criminalii au început să primească un tratament mai bun decât victimile lor.
 8. 8. Pentru Bunul Simţ a fost o lovitură puternică atunci când cineva nu se mai putea apăra de un hoţ în propria sa casă, dar hoţul putea să ne reclame pentru agresiune; şi că dacă un poliţist omora un hoţ,, inclusiv dacă acesta era înarmat, să fie imediat investigat pentru exces de apărare, când nu era acuzat de pungaş.
 9. 9. Şi astfel, foarte multe alte cazuri din viaţa noastră pământească. Moartea Bunului Simţ a fost precedată de cea a părinţilor săi, Dreptatea şi Increderea; cea a soţiei sale, Discreţia; cea a fiicei sale, Responsabilitatea; şi cea a fiului său, Raţionamentul.
 10. 10. Le supravieţuiesc cei trei fraţi vitregi : “Imi cunosc Drepturile Mele”, “Celălalt este Vinovatul” şi “Sunt o Victimă a Societăţii”.
 11. 11. Nu a fost multă lume la funerariile lui , pentrucă foarte puţini au aflat că murise.
 12. 12. Dacă ţi-l mai aminteşti încă, onorează-l retrimiţând acest email tuturor oamenilor buni care l-au cunoscut şi valorat.
 13. 13. In caz contrar, alătură-te majorităţii şi nu face nimic ... R & D

×