Pn montsant radu

380 views

Published on

Nom de l’espai protegit - On està situat - Quina és la seua extensió comparada amb la del delta de l’Ebre - Paisatges característics - Flora i fauna característica - Activitats que s’hi poden fer – Normes – Qui el gestiona

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Pn montsant radu

 1. 1. Parc natural de La Serra de Montsant Radu 6t
 2. 2. ÍNDEX 1-On esta situat. 2-Extensió. 3-Flora i Fauna. 4-Tipus de paisatge(hàbitat). 5-Activitats. 6-Qui se‘n cuida o el gestiona? 7-Normes.
 3. 3. On està situat? Està situat al nord de la comarca de Priorat, a la serralada prelitoral.
 4. 4. Extensió Este parc natural té més de 9.200 hectàrees de superfície.
 5. 5. Tipus de paisatge (hàbitats). Paisatge rocós, paisatge amb penyasegats, boscos d’alzines i també té un patrimoni arquitectònic, com per exemple les ermites, que donen nom a la serra del Montsant . El paisatge en si pot tenir: avencs, coves, balmes i congostos.
 6. 6. Flora i fauna característica Flora: el paisatge vegetal del Montsant es compon d'una vegetació mediterrània, amb una certa influència submediterrània i eurosiberiana. Fauna: sense cap dubte, el Parc Natural de la Serra de Montsant acull una de les poblacions faunístiques més riques de Catalunya. La gran varietat d'ambients permet l'establiment d'una diversitat considerable d'espècies d'un elevat interès, no només per l'abundància d'aquestes sinó per ser endèmiques o molt rares a la fauna catalana.
 7. 7. Activitats Al parc natural del Montsant hi han les següents activitats: Concursos de dibuix, exposició de dibuixos, tallers, exposició i taller de fotografia, apicultura al Montsant, senderisme, sortides guiades.
 8. 8. • Qui se'n cuida o gestiona? El servei d'Espais Naturals Protegits està adscrit a la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. L'objectiu principal del Servei és programar, coordinar, dirigir, i donar suport a la gestió dels espais naturals de protecció que depenen del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i medi natural.
 9. 9. Normes 1 Normes del parc natural de Montsant: Les terres són publiques o privades, però el manteniment es igual per a tots. Respecta els elements arquitectònics El parc natural de Montsant, és un lloc adequat per practica el excursionisme i per a conèixer millor el patrimoni natural i cultural. Deus de seguir els senders i camins. Abans de practicar la escalada, barranquisme, ... Esta prohibit encendre foc, això només se pot fer en zones de recreo. Fes us de les papereres, si no ne trobes, recull els residus i deposita’ls als contenidors adequats. Les acampades només estan permeses en els càmpings establerts o en casos especials en los terrenys de acampada prevists.
 10. 10. Normes 2    La circulació motoritzada nomes està permesa en les pistes forestals obertes al públic. Respecte les senyals. Procure no provocar sorolls molestos i que la seua visita no moleste a la gent que habita o visita el parc. La captura de animals, la recol·lecció de plantes, pedres, minerals, no estan permesos en el àmbit del parc.

×