Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Pn garraf nor

410 views

Published on

Nom de l’espai protegit - On està situat - Quina és la seua extensió comparada amb la del delta de l’Ebre - Paisatges característics - Flora i fauna característica - Activitats que s’hi poden fer – Normes – Qui el gestiona

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Pn garraf nor

 1. 1. Parc natural del Garraf
 2. 2. Index 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. On esta situat? Extensió Tipus de paisatge(hàbitat) Fauna i flora(característiques) Activitats Qui se'n cuida o el gestiona? Normes
 3. 3. On està situat? El Parc del Garraf es troba entre les comarques del Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf, al sector Sud-oest de l´anomenada Serralada litoral catalana. Els seus límits són la vall inferior del Llobregat, la mar Mediterrània i la depressió del Penedès.
 4. 4. Extensió Ocupa una extensió de 12.820 hectàrees. Més menut que el delta de l’ebre.
 5. 5. Tipus de paisatge (habitat) Bona part del Garraf ens ofereix un paisatge mediterrani meridional. El relleu més destacat del paisatge de Garraf és el modelat càrstic. El relleu càrstic és el propi de les regions calcàries, on l'acció erosiva de l'aigua s'exerceix principalment mitjançant fenòmens de corrosió superficial i subterrània de les calcàries, tot originant unes formes de relleu específiques i uns determinats fenòmens de circulació hídrica. Per extensió, també s'anomena càrstic qualsevol relleu caracteritzat per processos de corrosió de les roques gipsoses (gruix) i salines.
 6. 6. Fauna i flora (característiques) Flora: la vegetació que caracteritza aquest paisatge és un matollar dens d'1-3 metres d'alçària on dominin el garric i el llentiscle i on creixen el margalló , el càrritx i altres espècies de procedència africana . Més a l' interior, el paisatge està format per fragments d'alzinar i pinedes de pi blanc , la Majoria Afectats Pels Incendis forestals , i avui és troben en procés de regeneració . En a els fons o Valls tancades és Troba la vegetació típica de l' alzinar , com la mateixa alzina , el boix , la mare o l' Encert . Fauna: com ocells representatius podem esmentar: la merla roquera, la merla blava, el còlit negre i el còlit ros, l'hortolà, la cogullada fosca i el trobat campestre. A més, la inhospitalitat d'aquestes muntanyes ha permès que encara visquin algunes espècies que es troben en perill d'extinció com el falcó i l'àliga perdiguera, a part d'altres rapinyaires. El vessant litoral del massís ofereix també una oportunitat als ocells marins que ha estat aprofitada recentment pel corb marí.
 7. 7. Activitats Excursions lliures al parc natural del Garraf: ·Camí de les Costes (itinerari senyalitzat) ·Camí Medieval i Serra de Can Perers (itinerari senyalitzat) ·Masies del Garraf (itinerari senyalitzat, apte per a bicicletes de muntanya). I també itineraris guiats: ·Al Fons de la Vallgrassa ·A la Morella
 8. 8. Qui se'n cuida o el gestiona? Se'n cuida el Consorci del Parc Natural del Garraf.
 9. 9. Normes La circulació de vehicles a l'interior del Parc és restringida. Només es permet l'accés a l'interior a peu, en bicicleta o amb els vehicles de transport públic degudament autoritzats de la zona d'influència del Parc Nacional. No es permet la caça, la pesca ni la captura de cap animal. No malmeteu els elements naturals. Les pedres i els arbres, les flors, els fruits, els bolets i tot tipus d'animals formen part de la natura. Que ningú no s'adoni que heu estat al parc. No embruteu la muntanya amb les vostres deixalles i burilles. Emporteu-vos-les fora del Parc Natural i dipositeu-les als contenidors adequats per a aquest efecte. Es prohibeix d'encendre foc. En cas de necessitat es pot utilitzar gas envasat. L'acampada lliure i descontrolada propicia la proliferació de deixalles i la degradació dels ecosistemes naturals. Per això és prohibida dins l'àmbit del Parc Nacional. Hi ha refugis de muntanya amb guarda i serveis d'hostaleria i càmping als pobles de la zona d'influència.
 10. 10. Normes No pertorbeu la tranquil·litat del lloc. No es permet fer servir màquines o instruments que produeixin sorolls estranys a la natura o realitzar accions que alterin o espantin els animals. Procureu no introduir animals de companyia a l'interior del Parc. En cas de necessitat han d'anar subjectats per la persona que els porta. Respecteu els rius, els barrancs i els estanys. No es permeten el bany, les activitats aquàtiques ni cap altra activitat que pugui representar una alteració o una contaminació de les aigües. Els guardes del Parc Nacional tenen com a missió fer complir aquesta normativa. No dubteu a dirigir-vos a ells o als informadors sempre que ho necessiteu.

×