Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Aigües Tortes i Estany de Sant
Maurici

 Alba Meseguer

Nayara Fluixà

6t 6t
-Índex
-On està situat?
-Extensió.
-Tipus de paisatge ( Habitats ) .
-Fauna i flora (Característiques) .
-Qui se’n cuida o...
- On està situat?
Està situat a la part
central de la Serralada
Pirinenca entre les
comarques de l'Alta
Ribagorça,
el Pall...
- Extensió
-Té 40.852 hectàrees repartides
entre quatre comarques
pirinenques anomenades:
l'Alta Ribagorça , Pallars
Jussà...
Tipus de paisatge
•

Et pots trobar un
paisatge d'alta
muntanya, amb un
impresionant relleu i
una gran riquesa de
fauna i ...
Fauna

Al Parc hi viuen aproximadament unes 200 espècies de vertebrats, de les
quals gairebé dues terceres parts són aus. ...
Flora

Dins del Parc s'han descrit fins 1.471 espècies vegetals, de les quals fins a
un 7,8% són endemismes pirinencs. A l...
Qui s'en cuida o el gestiona ?

El Patronat és l'òrgan de govern en què es
troben representades les diferents
administraci...
NORMES
Les normes del parc nacional 
són:
No es pot circular per dins 
del parc.
No es permet la caça.
No es pot tirar res...
Activitats:
Pots fer excursions per tot el parc per veure tota la bellesa
d'aquest parc nacional. Pots practicar escalada ...
AR L
OLT
ESC
S PER
ÀCIE
GR
CIÓ.
ENTA
RES
P

TRA
NOS
A
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, per Alba i Nayara

574 views

Published on

Nom de l’espai protegit - On està situat - Quina és la seua extensió comparada amb la del delta de l’Ebre - Paisatges característics - Flora i fauna característica - Activitats que s’hi poden fer – Normes – Qui el gestiona

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, per Alba i Nayara

 1. 1. Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici  Alba Meseguer  Nayara Fluixà 6t 6t
 2. 2. -Índex -On està situat? -Extensió. -Tipus de paisatge ( Habitats ) . -Fauna i flora (Característiques) . -Qui se’n cuida o el gestiona ? -Normes -Activitats
 3. 3. - On està situat? Està situat a la part central de la Serralada Pirinenca entre les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà,la Vall d'Aran i el Pallars Jussà . • Parc Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici
 4. 4. - Extensió -Té 40.852 hectàrees repartides entre quatre comarques pirinenques anomenades: l'Alta Ribagorça , Pallars Jussà , Pallars Sobirà i la Vall d'Aran .
 5. 5. Tipus de paisatge • Et pots trobar un paisatge d'alta muntanya, amb un impresionant relleu i una gran riquesa de fauna i flora. L'aigua és la gran protagonista, hi han grans rierols de més de 200 anys.
 6. 6. Fauna Al Parc hi viuen aproximadament unes 200 espècies de vertebrats, de les quals gairebé dues terceres parts són aus. En 1988 va ser declarat per la Unió Europea (Zona d'Especial Protecció per a les Aus) per la presència de trencalòs, galls salvatges, perdiu blanca, perdiu xerra i gralla de bec vermell. També cal destacar la presència de l'àguila daurada, el voltor comú, la perdiu blanca, el picot negre, el gaig....
 7. 7. Flora Dins del Parc s'han descrit fins 1.471 espècies vegetals, de les quals fins a un 7,8% són endemismes pirinencs. A les cotes més baixes i a les valls destaquen els boscos caducifolis, amb faigs, roures, freixes, avellaners. Per ser boscos bastant ombrívols creixen en ells poques plantes, com matolls de boix. Per sobre dels 1.500 metres apareix el pi negre i a les parts més humides i ombrívoles dels boscos d'avets també, acompanyats de servers (el server es un tipus d'arbre). I, per sobre dels 2.000 metres els boscos van desapareixent, sent substituïts per pastures i flora d'alta muntanya com la genciana alpina o nival.
 8. 8. Qui s'en cuida o el gestiona ? El Patronat és l'òrgan de govern en què es troben representades les diferents administracions (ajuntaments, consells comarcals, Generalitat de Catalunya, Administració de l'Estat, etc.) així com entitats diverses (conservacionistes, excursionistes...) i té com a missió vetllar pel bon funcionament del Parc Nacional.
 9. 9. NORMES Les normes del parc nacional  són: No es pot circular per dins  del parc. No es permet la caça. No es pot tirar residus al  terra. No es pot encendre foc. No esta permès acampar. No es pot posar música molt  forta .No es pot portar  animals de companyia . S'ha  de respectar el rius i els  barrancs. Procureu respectar els  guardes forestals  del parc.
 10. 10. Activitats: Pots fer excursions per tot el parc per veure tota la bellesa d'aquest parc nacional. Pots practicar escalada a les muntanyes i pots anar als llocs que hi han millors vistes amb un guia turístic que t'explica el que estas veient.
 11. 11. AR L OLT ESC S PER ÀCIE GR CIÓ. ENTA RES P TRA NOS A

×